Új hozzászólás Aktív témák
-
PrinceHerceg
őstag
Puszta megerősítésként írnám, hogy anno DE-s egyetemista koromban személyesen is módom nyílt meghallgatni Nyíregyen Narasim kolléga felpiszkált szörnyetegét, és csak szuperlativuszokban tudok beszélni a tuning végeredményéről, mert valóban félelmetes lett! Thanks Álmi!!!
Röviden annyit, hogy immáron nem igen kell mozijegyre költenie, illetőleg Én vagyok az a kedves fórumtag a Civis városból, és azóta nekem sincs visszaút! !

-
PrinceHerceg
őstag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Az előbbiről... utóbbit nem igen tudok X-Fi hangkarikhóz maximum az Audigy szériához !

-
PrinceHerceg
őstag
válasz
üzenetére
Sziasztok !
Balika911:
De Én sem a gyári szarokkal ajánlom a használatát, hanem lehetőség szerint P.A.X drivercsomaggal, ami rendesen kicsavarta mint a citromot a hangkártyát !

Én a Magam részéről semmilyennemű bugot vagy rendszerinstabilitást nem észleltem ezzel a megoldással ( még Win7-en o.p-n sem ), csak elementálisan tiszta hangorkánt !

oPalRx7:
Ha analóg összekötés mellett használnád a Xonarod és a Logid sokkal durvább lenne a hatásfoka, ez tapasztalatból mondom, csak mert jelenleg nem használod ki kellőképpen a hangkártyád adottságait...

-
PrinceHerceg
őstag
Itt van egy kis olvasnivaló az X-Fi szériáról...
-
PrinceHerceg
őstag
Az XtremeMusic se rosz de az Elite Pro bizony megeszi reggelire...
Sokan egyébként összekeverik a neve alapján, de csak mert szerepel benne a zene fantáziakeverés még nem az a best...
Papíron ugyan is az Enyém nagyobb SNR-t ( 109 vs 116db ) + kissebb torzítást produkál ( THD 0,004 % vs 0,0008 % ) !

-
PrinceHerceg
őstag
1000 bocsánat hogy jót akartam...

-
PrinceHerceg
őstag
Sziasztok !
Esetleg érdekelne Valakit közületek egy alkalmi hangkártya vásárlása Tőlem, hogy maradéktalanúl kiaknázza a szettjében lévő potenciált ?
Egy OEM verziós X-Fi Elite Pro hangkártyáról lenne szó, méghozzá durván ajándék áron...

Szép napot kívánok Mindenkinek !

-
PrinceHerceg
őstag
Egyébként éves szinten kb 20.000 Ft , amit lehet ezzel a módszerrel spórolni másra is bőven jó lehet, pl normális hangkarira vagy esetleg szervízre...

-
PrinceHerceg
őstag
Sziasztok !
Éves szinten igen is sokat eszik a cucc készenlétiben, ez tény, ahogy minden más is !
Én a Logim esetében így oldottam meg a kérdést:
Hogy ne pattanjon az erősítő kikapcsoláskor => átnyomom fejhallgató módba, a ST-ot ( kékből -> narancslére ) és ezt követően egy laza mozdulattal lenyomom a lábikómmal ezt és voálá, abszolúte áramtalanítva van az egész szett...
Így nem kell a mély hátsójához nyúlni, de a köri + a pénztárca is kímélve van valamelyest !

-
PrinceHerceg
őstag
válasz
soresi
üzenetére
Azt Én sem mondtam hogy jobban szólna, de ezt egyszerű lenne eldönteni...

Elvileg a Z-5500 subwoofere 2x75 Watt-ot pumpál ki magából, mivel híd erősítővel dolgozik tehát nem 188 Watt-al, viszont a Z-906 meg 165 Watt-el iparkodik de kissebb membránnal, így a kérdés máris kelleti magát !
Összekellene kötni a Z-906 erősítőjét a Z-5500 mélyével és csókolom, lehetne rengetni + tesztelni !
Én anno a Z-2300-as erősítőjét szerkesztettem egybe Nagybátyámmal és mit ne mondjak elég szépen meghajtotta a Z-5500-ös mélyet a relatíve kissebb erősítővel megáldott 2.1-es 120 Watt-nyi össz kakaó ellenére is...

-
PrinceHerceg
őstag
válasz
poli27
üzenetére
Sexy rajta a fényes fekete bass-reflex kiömlő nyílás + első díszléc, Unokaöcsém összeszerelt Z-623-án is az fogott meg elsőre a hangja után...

Amúgy ilyen közel tartani a falhoz a hátsójukat, márcsak a melegedés és a nagy kábelrengeteg miatt is, bizony nem túl szerencsés !

-
PrinceHerceg
őstag
Sziasztok !
Szerintetek melyik a jobb hangfalszett, a Creative Gigaworks S-750 7.1 avagy a Logitech Z-5500 Digital 5.1 ?

Csak mert cserélni tudnám a Logimat egy ilyenre...
Amúgy sztem azért van pangás mert most jó az idő nem melegszik úgy a szett és mindenki rohant filmezni kicst a nagy meleg útán ! xD

-
PrinceHerceg
őstag
válasz
Satyricon
üzenetére
Csak nem Te is szétkaptad az ST-d és Neked is a kezedben maradt a pótmétere mint Nekem ?

Én gondoltam ha már odáig eljutottam, lévén hogy kb darabokra kaptam a kezelőszervet, azt láttam hogy valami trutyi kenőanyag van alatta, pusztán kicsit egyenletesebben eloszlattam és voálá...
Megjegyzendő tény persze hogy ez a gélállagú kenőanyag kiszáradhat az idő na és persze a melegedés végett, így ha szükséges ismét megkell "olajozni" !

-
PrinceHerceg
őstag
válasz
I. Richard
üzenetére
Szia I. Richard !
Brain75 -nél korrektebb emberrel még egész PH-s pályafutásom alatt nem találkoztam...
Biztan állíthatom hogy a lehető legmegfelelőbb emberhez lettél irányítva !

-
PrinceHerceg
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
Bizony lehetne most tartani egy kissebb fejtágítást hogy melyiken jobb a DAC és miért stb, de a legfüllelhallhatóbb példa egyértelműen is csak az analóg összekötésnél működő basszus frekvencia vágása, szabályzása alatt jön ki igazán, erről digitális esetben le kell mondani, mivel akkor hatástalan !
Nekem majd összdönti a házat ha kicsit is piszkálgatom a subwoofer hangtartományát...

Egyébként is sokkal markánsabb és teltebb a szett hangzása ha az X-Fi diktálja az ütemet...

-
PrinceHerceg
őstag
Akkor sztem inkább állj el Tőle, egyáltalán a közelben lenne az Eladó, vagy futár oldaná meg ?
Egyébként már nem azért de elég fura hogy nem akarja kibontani, pláne hogy mindenki vinné mint a cukrot ha pontosabbat tudna a csomag belsejéről, na nem üzletrontásból írom, de azért fő az óvatosság !

-
PrinceHerceg
őstag
Szerintem bártan adj Neki alternatívát, elvégre Te fizetsz majd érte, tehát Neked is van szavad...

Hivatkozz a sok selejtre és ennek fejében mond meg Neki hogy csak ha PID 0xx-es a szett vagy ettől is frissebb akkor de csak akkor lehet szó üzletről ennyiért !
Ha esetleg ez alatti verzió akkor viszont már csak komolyabb árengedménnyel az esetleges hibák végett vedd meg Tőle, max 55-ért !

-
PrinceHerceg
őstag
Szia !

Figy, ha tuti vételt akarsz akkor csak PID 0xx és ettől feljebb vegyél szettet, esetleg egy 9xx-es is belefér, de ettől semmiképpen
menj lentebb, mivel ott már szép számmal akad selejtes verzió is, ( hamar elszálló ST, gyenge mély stb társaságában ) !Amúgy itt egy jó tanács a kánikulára való tekintettel minden Logiteknika tulajnak...

Mivel irtóra melegszík a mélynyomóban az erősítő ebben a rettentő nyári melegben, lévén hogy csak passzív hűtéssel van ellátva a cucc, Én ezen okból kifolyólag beüzemeltem egy kis asztali ventillátort a hátsó hűtőbordákra irányítva, amit mindenkinek csak ajánlani tudok, aki hosszabb távlatokban gondolkozik !

Szinte hallani lehetett ahogy megköszönte a kicsike a hűvőset, már csak a kezelőnek kellene valami hűtési alternatívát kitalálni, mert bizony neki is fő a feje rendesen...

U.i: a Thor nem rossz film, bár sztem az Avangersben még durvábban is szólna a szett,
pl: Hulk vs Loki "rövid kis harcánál"

-
PrinceHerceg
őstag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Furcsa is lett volna ha túl élte volna... xD
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
simonlaci55
üzenetére
Ez a cicc biztosan a kőkemény bass-t szereti !

-
PrinceHerceg
őstag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Rekordszagot érzek a levegőben, ha az a macskusz kibírja a Boost 22 mellett is a reflex nyílásban xD
-
PrinceHerceg
őstag
Sziasztok !
Mi a véleményetek a Logitech Z-5500 hűtési megoldását illetően ? Elég nagy a hűtőborda a mély hátsóján vagy kéne mág rá egy kis felület pótlás, csakmert van két extra hűtőbordám plusszban ( egy előző sub kibelezés utján ), ezenfelől a ST is elég melegecske, nem kéne neki valami ventis megoldás ?

Gari van rá bőven, de nem szeretném ha túl ropi lenne Nekem itt nagy nagy meleg miatt
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
roberto211
üzenetére
Szia !
+ nem árt az XBOX 360 hangmenüjébn is Digital 5.1-re állítani a hangkiemenetet, mert van Digital Stereo is de az nem jó...
Egyébként lehet hogy más a baj... ha ez nem oldja meg van még alternatíva...
Árthat a ki / be húzgálás menet közben de nem minden esetben... egy tuti sokszor nem jó ezzel hülyülni a lényeg hogy már jó

Ne aggódj megoldjuk

-
PrinceHerceg
őstag
válasz
roberto211
üzenetére
Szia !
Ha menet közben ad ilyen hangot akkor vmi a mélynyomón belüli elektronikával ( erősítővel ) lehet...
Nekem Coax digitális összekötésnél szokta ezt eljátszani, mivel néha megbolondul a bemenet választója, és 1-2 sec-re Stereora rakja és vissza... aztán minden rendben...
Mikori PID-es a rendszered ?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
roberto211
üzenetére
Pukkanás nem lehet kábeltölt, inkább az erősítővel lehet vmi bibi...
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
roberto211
üzenetére
Hali !
Kb 2010 február... szóval még zsenge húsi, és jó széria...
A Dolby Digital 5.1 és a DTS 5.1 valós 6db hangkeltő térbeli hangpozicionálását teszi lehetővé veszteségesen ill esetenként 6.1-et is tehát összesen 7 hangkódot is hordozhat ( Dolby Digital EX, DTS-ES ) ettől fejjebb is term 7.1 stb HD lossless stb

Ezen felsoroltak esetében valós mozis térhatásról beszélünk, minden csatornára speciálisan kevernek, de sajnos a magyar szinkron rendre egy rakás szar, az Angol szinkron ált otthadja dinamikára és minden más téren egyaránt...
Ajánlott filmek: JURASSIC PARK ( T-Rex első megjelenése
), Ryan közlegény megmentése, STAR WARS SAGA, Indiana Jones SAGA és a jobbak...A THX pedig nem egy hangzásmód, hanem egy standard amit Lukács bácsi kreált, de már régen nem ez a legjobb van már THX Select 2 stb...

-
PrinceHerceg
őstag
Sziasztok !
Van egy a fórumtémánkat hízlaló Logitech szettem méghozzá R028-as P.I.D-el ellátva

Tudunk vmi rosszat mondani róla, értem itt a szériahibákat esetleg mást ?
Nekem úgy rémlik hogy a kezelőjén ( SoundToach ) volt ki / be kapcsolásra megfelelő gomb és kék ledes volt a kijelzője ez meg most majdnem fehéren világít...
+ ahogyan említetem nincsen csak headphone-ra váltó gomb a Master hangerő tekerentyű alatt, így nemtudom leáramtlanítani teljesen csak a sub hátsóján és ha ezt megteszem a kezelőn a felíratok összemosdva tünnek el és hogy mind ez még szebb legyen pukan is egyet ami sztem nem a legegészégesebb neki !
Mitől lehetnek ezek, valami ötlet erre a szitura ?

THX 
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Az biztos...
Nem igazán értem az embereket némelyikük még több éves szarért is elkérné a 65-öt, kész röhej...

-
PrinceHerceg
őstag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Erősítő nélkül egyenlőre felőlem 5-10hz-en is mehet xD
Amúgy a gyári érték kb 35-150hz tudom Én jól

-
PrinceHerceg
őstag
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Sry a helyesírási hibákért...
Nem jó dolog össze-vissza formázgatni a kész szöveget, de már látom !

-
PrinceHerceg
őstag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Szia !
A ládában jelenleg az már csak néhány kellő dolgok van benne úgy mint: hangszoró, bass-reflex cső, szigetelés, és kifujt
, mivel az alaplapon volt minden az erőlködőtől kezdve ellenállásokig stb ! Sajnos mint kiderült javíthatatlan volt úgy ahogyan volt, ezért kiműtöttem és most passzívan teszi a dolgát, ezért is tettem fel a kérdésemet, tudván a hangszoró adatait...Én most vmi erősítőn gondolkodom, de olyanon amivel tudom a hangot alsó / felső szűrővel vágni, kb 20-200hz körül, és lehetleg mindezt illesztetten, mert miért ne...

-
PrinceHerceg
őstag
Sziasztok !
Van 1 Logitech Z-5500 Digital Subwooferem, és ezzel kapcsolatban szeretnék Tőletek kérdezni néhány dolgot !
A mély jelenleg az LG HT503PH házimozimra kötve üzemel, mert megadta magát a beépített aktív erősítője, de passzívan még mindig jó a kicsike...
Csak sajna a házimozi erősítőmön a mély kimenete 3 Ohm-os 150Watt-os gyári értékek mellett dolgozik, és a Logitech ezzel ellentétben 8 Ohmon 180Watt-al teszi a dolgát papíron, mondjuk az alap beépített gyári erősítő is csak kb 2X75Watt-al hajtotta meg a subot, de ez most nem lényeg ! Én csontra kiakarom hajtani, és ebben szeretném a véleményeteket kikérni.
Az látható hogy jelenleg fele olyan dinamikát se ad le a sub mint amekkorát ténylegesen képes volna, ezért gondolkozom azon hogy egy autóba való erősítővel hajtsam meg ezt a szörnyet, RCA kábellel bekötve, LP + HP szűrővel, stb aktívá téve, csak sajna nem árulnak 8 Ohm-os AMP-t, csak 4Ohm-osat, ha jól láttam.
A kérdésem most jön: Ezek tudatában 4 Ohmon kb hány Watt-os erősítővel tudnám kihajtani ezt a mélynyomó szörnyeteget, Én olyan 360Watt-ra saccolom ?! Tudom hogy nem lenne illesztett, de ettől azért sak jobban tudna szolni mint most...
Köszi a segítségeteket, és bocsi a sok betűért...

Új hozzászólás Aktív témák
- Manli RTX 3070 8GB LHR / Csavarmatricás / Beszámítás OK! / Akciós ár!
- Apple Watch 4 44mm szürke színben. 74% akkumulátor.
- Canon EF-S 24mm f/2.8 STM objektív
- Dell Inspiron 16 Plus 7640 Ultra 7 / RTX 4060 16gb DDR5 1TB SSD/2.5K 120Hz Garancia
- Canon 60D fényképezőgép + 50mm objektív + 16GB memóriakártya
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16e 128 GB White 100% Akkumulátor 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Apple iPad Air 2 128GB, Wi-fi, 1 Év Garanciával
- GameSir G7 Pro Zenless Zone Zero Univerzális Bluetooth játékkontroller Xbox / PC / Android
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, az Enyém fél évesen apróbb muanszoktól eltekintve is max ennyiért vitték volna, úgy 1,5 év garival... ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
menj lentebb, mivel ott már szép számmal akad selejtes verzió is, ( hamar elszálló ST, gyenge mély stb társaságában ) !