Új hozzászólás Aktív témák
-
raskolnikoff
őstag
válasz
Kleroo
üzenetére
Nem tudom pontosan melyik a PAX driver, de próbáltam több mindent, egy egyedileg készített pakkot is (egy bizonyos Daniel_K srác driver pakkját - azt hiszem jól írtam a nevét). Plusz próbáltam DSO-t is, de egyik sem műxik. A rendszer nem érzékeli hogy be van dugva a csatlakozó, a Daniel-féle meg azt sem látja hogy egyáltalán van hangkártya a gépben

Nem tudom az alaplapiak milyenek mostanság. REALtek alapból nem egy rossz társaság, csak hát a limitált lehetőségek a lapon ugye.
Hát igen, nem nagyon akarnék megválni a Z5500tól, ráadásul nekem régebbi típus van, megbízhatóan és szépen megy. Ha lesz manim egy jó sztereo hangfalra akkor a TV-hez tervezem berakni a Logit.
(#13078) davidsone: mikor használtad? Sokaknál elszállt az ASUS az anniversary update után.

-
raskolnikoff
őstag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Mármint hogy drága hangkarit ha jól értem.
Azt is jól látom hogy a koax sem nagyon dívik mostanság? Nem tudom mire gyártják ezeket a hangrendszereket. Elnézve mik vannak a neten, szinte semmi jövője nincs a PCs hang/mozirendszereknek.
-
raskolnikoff
őstag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Úgy érted búcsúzzak el a Z-től win10 alatt?
-
raskolnikoff
őstag
Rég nem írtam ide

Nos hát az van hogy a jövőre gondolva beruháztam egy w10-re (bár gyűlölöm, de előre gondolkodtam azokra az időkre amikor más nem lesz majd jó, occsóér, na mindegy is), tehát raktam egy teszt systemet. A kártyámat sajnos nem látja. Akármelyik drivert, meg solution packot rakom fel az x-fi xtremegamerhez... Emlékszem hogy a win7 alá is már eléggé problémás volt a karimnak a drivere, valamiért a 8.1 alatt meg tökéletes (nem dobja el, nem fagyogat stb.).
Kérdés/probléma adott, le kéne cserélni a 10 éves kártyámat egyszercsak. Körülnéztem mi a helyzet hangkari fronton, vannak-e újak.
Namármost a kártyák nagy része még mindig a Vistával való kompitibilitással dicsekszik
(mind ASUS és Creative), 40ezreset meg nem akarnék venni - de hát a Z-hez meg kéne valami, és azt se bánnám ha lenne dedikált mikrofonbemenetem (ezen sajna nincs), koax is netán, meg optikai...Ki mit használ w10 alatt, ha egyáltalán bárki használ w10-et? Sokan panaszkodnak hogy romlik a hangminőség win xp óta. Ez is érthetetlen.
Köszi az infókat.
-
raskolnikoff
őstag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
XP alatt nekem semmi ilyesmi nem történik. De az ST mindig átvált a megfelelő módra. (pl menüből a filmbe más.)
A dolgokkal még nem tudtam foglalkozni.
-
raskolnikoff
őstag
válasz
raskolnikoff
üzenetére
Francba. Most az AC3 már megy a MPC-on is , a dts meg ilyen röcögősen szól.
Próbálgattam 16bit, IEEE MPCben meg ffdshow configban is, de szar mindenhogy. Majd próbálgatom még este csak el kell mennem, azért thx a helpet. -
raskolnikoff
őstag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
jetAudio rulez...
mindenre használtam eddig csak dvd-re meg HDre nem mert a Powerdvd képe jobban tetszett. De sajnos a progi mindent tud.
Azért a képminőség miatt még keresgélek tovább
PowerDVDt vhogy éetre keltem 
-
raskolnikoff
őstag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Most megjelentek azok a dolgok amiket linkeltél, be is állítottam, de most se akar adni egy nyomoronc hangot se..
PowerDVD jelentem szarul megy
win7 64bit pedig énis azt használom mióta van dvd.ffdshow audio optionsben ac3 dts beállítva, nem szól. ÁÁ
-
raskolnikoff
őstag
Viszont született egy másik probléma...
nem szól a DTS illetve a Dolby sem.A hangbeállításoknál a hangszórók van bepipálva, ST-n optikai van beállítva: így szól sztereóban a gép.
Hangbeállításoknál SPDIF out /digitális out, ST-n optikai: így semmi nem szól a filmből...Valami beállítás lesz a gázos..windows media pl classic homecinema.
-
raskolnikoff
őstag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Gondolkoztam hogy esetleg egy D2-t kipróbáljak...de ahogy láttam win7-en kurv@ gyatra a support... az x-fihez találtam végülis müködő drivert (64 ráadásul) játékok alatt analógon nem jó de optikain jó, ilyen dolgok vannak.
Ugyhogy még várok vele, az általad mondott 5leteknek meg utánanézek, de nem rémlik egyik sem így elsőre

mod: okultam, nem gyatra a support

-
raskolnikoff
őstag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Nem az a cumim vele, hanem hogy a mikrofon és az optikai az egy dugaszból jön
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy különbség? coax vs opt.?
-
raskolnikoff
őstag
válasz
raskolnikoff
üzenetére
Nah már látom hülyeséget írtam..szóval nincs az 40k. És azon meg van opti meg koax is...és ahogy láttam coax is képes dts-re.

Minőségbeli különbség van?
-
raskolnikoff
őstag
Szeretnék áttérni xonarra mert hiányzik a mikrofon bemenet...amit most nem egészen értek, koaxálison nincs DTS?
És mennyivel szól pld másabbul mint ha optikai lenne?
Azért kérdem mert nézegettem a xonarokat, hát, egyiken csak optikai van, másikon csak koax, harmadik meg mindkettő, de 40k, az nem nagyon gyerebe..
Van viszont egy minőségi koax kábelem, Balika jóvoltából; egyszóval mit lehetne tenni? -
raskolnikoff
őstag
Ehh hát nekem szólt mint az állat, nem is játszom vele esténként sztem mert nagyon brutális

A surroundot én eléggé felvettem kb 7-8-on van, így rendesen betölti a szobát. Ugye moncsim van és közelebb ülök a képhez mint a hátsó részhez.
De a Burnout viszont nem szól olyat mint a COD4. Legalábbis nekem. Dübörög a mély (majdnem hogy ápol s eltakar) de egyes effektek eléggé eltünnek, pld mikor a jogsihoz kéri a képet azoknak az effektjei eléggé halkak, megkockáztatom: vmi nem is ok vele.Kár hogy az mkv-ban nem találni 5.1et :'(
-
raskolnikoff
őstag
válasz
raskolnikoff
üzenetére
franc, lejárt. nagyon dögös a cucc!

-
raskolnikoff
őstag
Nah gondoltam kiprószálom egy COD4 alatt a cuccot. Beállítottam 6 Ch. direct-re, de hátul nem szólt semmi (a játékban is 5.1 van belőve).
Mit hagytam ki?
(már ok, restart kellett a gépnek
) -
raskolnikoff
őstag
Szokatlan még, nem vok hozzászokva a dübörgéshez. De van ahol meg még valamiért nem hallom annyira. Többnyire zenéknél fordul elő, de pl a Burnout se szól akkorát mint vártam, sőt. Pedig szól az optikai és be van konfigolva.
Előtte vmilyen Btech 2.1. Nem volt rossz, de mozizni akarok

-
raskolnikoff
őstag
válasz
Salvador20
üzenetére
El. Most már nálam dübörög tovább.

-
raskolnikoff
őstag
Topiktag lettem!
Köszönet Balika911-nek a cuccért és mindenért! 
-
raskolnikoff
őstag
Üdv all!
Megvettem a kis toslink kábelemet és nem kis kutakodás után egy kábel- és átalakító mekkában találtam magam
(mono jack-toslink mama ügy)
namost kaptam egy olyat, ami kis jack, de a közepén látszik az optika, magyarán bele lehet nézni (kilátsz a másik oldalon, vagyis átviszi a fény az egészet). L alakban van ehhez képest az optikai mama aljzat. Jó lesz ez? Egyébként ez létezik simán kábelben is, tehát optikai jack dugasz - toslink dugasz.előző hsz-k: vigyázzatok miket mondotok mer baj lesz
-
raskolnikoff
őstag
válasz
üzenetére
Ebben teljesen igazad van. Visszatérve rá: szóval azokat a sorokat akkor úgy kell értelmezni, ahogy itt a topikban is olvastam (tegnap 1000 hozzászólást
egy élmény volt, főleg 2-300zal ezelőtt
), miszerint a kisker értendő első "tulaj" alatt. (arra célzok, mikor mindig a kiskerbe irányították vissza először a hibás szettet.)Amúgy akkor abban egyetértesz, hogy érdemesebb egy kifogástalan használtat 50-60 között mint egy zsákbamacskát 85ért?
-
raskolnikoff
őstag
válasz
raskolnikoff
üzenetére
ehh, kimaradt
szóval a másik meg, hogy ha használtan veszek akkor maximálisan meg tudok győződni arról, hogy jó példányt kapok-e

-
raskolnikoff
őstag
Érdekelne, hogy akkor a garis dolog végülis hogy van? Ha használtan vennék, akkor akitől veszem a kedvezményezett a gariztatásban? Mert végülis a fogyvéd topikban nem találtam meg.
Azt hiszem nem csak nekem jönne jól ha erre fény derülne.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Ha az alaplapi hangchipnél jobbra váltanál, itt az új Sound Blaster hangkártya
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Vezetékes FEJhallgatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Az Intel szerint mindenkit érint, illetve érinteni fog a CPU-hiány
- További aktív témák...
- HP EliteBook 630 G10 - 13,3'FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 1TB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! HP Elite X2 G4 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 13" 3K Touch I Cam I W11 I Garancia!
- SMAILIO HD 5" GPS autós navigáció
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
- LENOVO GAMER BAZÁR - új lista (2026.03.14) - Legion Pro 7 (16IAX10H) RTX 5080
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

PowerDVDt vhogy éetre keltem
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)