Új hozzászólás Aktív témák
-
Kleroo
veterán
Nem találok reális áron tutira jó z5500-at. Elkedztem egy cheapo szettet összerakni és felmerült, hogy mi lenne ha átmenetileg a z5500 hsz-óit kötném rá.
Satelitek sima ügy, de vajon a subbal lehet vmit kezdeni? Kötötte már rá vki külső erősítőre? gondolom a ládában csak le kell nyisszantani a belső tápról jövő drótokat, és az erősítőre rákötni helyette, kivezetve.
Már csak az a filó hogy a 7.2 erősítőn hova kéne kötnöm ahol jó jelet/kraftot kap filmek esetén. -
Kleroo
veterán
Találtam maku szettet, gigajó áron.
Nem ártana ha a PID kb stimmelne az enyémmel, hogy full csereszabatosak legyenek.
SUB-on: m/n: s-00115b
Mindenütt máshol: 115988- 0452R . Ez mi a fracn pid? ÉN PID: R<xxx> szintaktikát ismerek. Enyém egyébként r606.Vki tudna erről infot? Ez valami verylast széria?
-
Kleroo
veterán
válasz
Metalmedve
üzenetére
Ó! akkor arról pont lecsúszhattam.
50k mondjuk kicsit véleményes (főleg azért mert idős cuccok már, és erősen integrált-egymásba épített minden. Jó példa erre az enyémis. kaphatott random túlfeszt és kb nem éri meg a ráfordított idő végigbogozni h mik mentek tönkre. És egy másik akármilyen 10+ éves szett se feltétlen fogja sokáig húzni. 40-45k lenne sztem reális. 50,ha kb UV-páramentes helyen állt havonta 10percet járatva közepes hangerőn
-
Kleroo
veterán
Urak! Tud valaki használt eladó szettet? Az enyém nem tűnik javíthatónak.
Egy nap nem kapcsolt be, előjel nélkül. Bizti el volt pukkanva. Kicseréltem, semmi, süket.
Elektro-műszerész szétkapta, a diódahíd volt elhalva, kicserélte, kiméregette, minden stimmelt(HSZ nem volt nála, konkrétan nem tudta próbálni, csak kimérni h mindenhova helyes értékek mennek)Visszakerült hozzám. bekapcsol, működik, de értelmezhetetlen a hangja. Csak a center szól úgy ahogy, de egészen pontosan úgy szól, mintha egy 1w-os hangszórót 2w-al szétgyaláznék, mindezt felveszem mikrofonnal, és ezt játszom le a z5500-on. És csutka boost hangerőn szól olyan hangosan mint a telefonom amikor a zsebemben van.

Optikai, Analog, minden forrásból pont ugyanaz.Innentől pedig már nyomozni kell, hogy vajon a control pod krepált-e be, vagy a D erősítő további zegzuga nyekkent meg, vagy bármi más.
TIpp esetleg ilyesmi hibára és megoldára amíg nem találok eladó szettet?

-
Kleroo
veterán
Jó reggelt társak

Nagyon hiányzik már az értelmes zeneminőség. Pedig egy korrekt minihifi szól helyette.
Műszerész vénájú cimborám se nagyon tudja mi lehet pontosan a baja a cuccnak, nagyon macerás mi ment ki benne, és hogy mennyi pénz menne rá mire jó lenne, a szívásokat nem i számolva.Szerintetek hasonló szinten született azóta jobb hangcucc? Komolyabb szettet még nem raknék össze, az majd egy másik sztori lesz, Egyelőre maradok ezen a vonalon. Visznt a z906tól nem estem hanyatt, számomra inkább visszalépés.
Terv A: másik hasznlt z5500, aztán lesz pótalkatrsézem
Terv B: egy utód vásárlása ami kicsit jobb. -
Kleroo
veterán
Más: Tán kérdeztem is, de kinek ment már tönkre z5500?
9 év után 1 nap láttam h a controlon nem világít a kis piros lámpa.
Nagy nehezen rájöttem hogy a subban kiment a biztosíték. kicseréltem. viszont továbbra is teljes kuss. szétszedtem, de semmi látványos problémát nem találtam. A controlt is szétkaptam, ottis semmi.Szerintetetk mi halt meg? A Subban az erölködőben vmi, vagy a controlban?
Esetleg vna vkinek controlja feleslegbe? Kizárnám a control hibát legalább.
-
Kleroo
veterán
Ahoy!
Gáz van.Egyik nap nem indult a kis cucc.
Biztosítéka tippeltem, el is volt pukkanva. kicseréltem egy elvileg jóra, de úgyanúgy meg se mukkan:
Control egység nem világít, próbáltam más tápkábellel, más konnektorból. SZétszedtem a ládát, nem láttam semmi problémát.
Mi lehet még? :Sezt a biztosítékot vettem, lassú, minden stimmel elvileg, de más hibát nem látok... plz help
-
Kleroo
veterán
válasz
raskolnikoff
üzenetére
Xtreme music nekem korrektül működik. (nincs több bug benne mint Win7 alatt
) PAX driverek sem jók?Z-5500 talán a csúcson jött ki, amikor maxra volt pörögve a piac. Nem véletlen hogy 10évet kellett várni egy......khm semmivel sem jobb utódra. Szerintem kb még jól is járt vele a Logi mert olcsóbban lehet gyártani.
A Z-5500-at nem szabad lecserélni amíg nem dob össze az ember egy "normális" házimozit.
Esetleg elgondolkozhatsz még azon, hogy egy jó integrált alaplapi hangkeltős új lapot venni. Szerencsére elég nagy előrelépés volt ilyen téren, nem olyan rosszak. -
Kleroo
veterán
válasz
Satyricon
üzenetére
Autó vs útfelület
Autó=zene minőség
Útfelület=lejátszóSzar úton(Románia like kráteres fél-földút) mindegy,hogy F Astrád van, vagy Lexusod ígyis úgyis felrázza a gyomrod,nem tudod kihasználni a jobb kocsi erényeit. Széles nagy gumi,szuper futómű,erős motor,ect
Ezt viszont rögtön megérzed ha a német autópályán suhansz vele.Tökéletes útfelületen pedig a legjobb és a nonplusultra legjobb kocsi között is megérzed a különbséget.
-
Kleroo
veterán
válasz
Darko_addict
üzenetére
Normálisan be van állítva minden a console launcherben?
Nagyon nem mindegy pl,hogy melyik sémával,és milyen egyéb módosítással kevered 5.1-re a hangokat?Azt pl remélem elírtad,hogy a DTS 5-1 filmeket,te dd movie üzemmódban "újrakeverve" hallgatod/nézed
-
Kleroo
veterán
válasz
Darko_addict
üzenetére
Ez egy elég "Facepalm" hsz...

-
Kleroo
veterán
válasz
Darko_addict
üzenetére
Szarul van keverve. Ezt írtam. Szóval nem azért szar,mert a a DD ennyivel rosszab mint a dts,hanem maga a szinkron van szörnyen átkeverve.
A 640es dd és a 1.5mbites dts között, valójában csak akkor hallassz különbséget a z5500on,ha tudod,hogy az egyik jobb,és nagyon figyelsz az esetleges különbségekre.
Szóval ha az a dd hangsáv dtsbe lett volna elmentve,akkor is szörnyen szólna
-
Kleroo
veterán
válasz
Darko_addict
üzenetére
Hát filmek terén nyilván

Egyébként ez köszönhető annak,hogy a szinkronokat elég igénytelenül keverik újra.
Sokszor direkt csinálják szerintem ilyen trágyára.
Valójában egy sima 640es DD is ugyanakkora élményt képes okozni mint a dts. Különbséget csak akkor hallasz,ha nagyon figyelsz. De van ,hogy akkor sem.
Persze most a z5500ról beszélünk.
Egy fél millás normális szetten kijön a dts minden apró előnye.Ha hallani akarod a logtechet a legszebben szólni,akkor tölts le Eagles lossless,nagy felbontású anyagokat.
-
Kleroo
veterán
válasz
Darko_addict
üzenetére
EZ remélem csak poén volt.
Vagy te autóval szoktál repülni pl?
A Foobart be kell állítani,komponenseket letölteni,hogy kihozd a maximumot a rendszerből.Ezért a legjobb ZENElejátszó program.
-
Kleroo
veterán
válasz
Satyricon
üzenetére
Bizony.
5éve csak azt használom
Szerk: Ha nem zenélsz, Elite-Prot hülyeség venni.
Nekem volt,mert úgymond AKARTAM mert az hú de király,de a hangja egy dekával sem jobb,a kiegészítői pedig inkább csak dísznek voltak jók.Néha használtam ezt-azt a könnyebbség kedvéért,de inkább eladtam,mert tök felesleges....... -
Kleroo
veterán
válasz
dudika10
üzenetére
Nem vagy,de el sem várod

Én elvárnám.
Hogy miért nem szólhat jobban?:
A képek alapján pontosan ugyanaz a hangszóró van benne ugyanúgy egy műanyag dobozban.
Mitől szólhat jobban
De egyébként az idő előrehaladtával egyre inkább "divat" jó,minőségi hangszórót venni.
Én ismeretségi körömben sem gondolkodnak már ilyen előre összeállított rendszerekben.Na ha a logi picit is fejlesztett volna,akkor lehet hogy sok zeneszerető ezt venné a pénz szűke,egyszerűség,és kompakt méret miatt.
Így meg csak legyint hogy 1 utas műanyag vackot már csak elvből sem vesz.Egy 2utas fa cuccott vinnének mint a cukort. Én is cserélném is le rá azonnal... szerintem

Kinézet tényleg szubjektív. De ahogy megfigyeltem a legtöbb embernek nem tetszik.
Ja,és én fel is tenném a kezem,mert nem akarok ugyanott maradni 30évig,mindig a maximumot kell nyújtani,és mindent kihozni az adott szituációból,munkából. Előbb utóbb jönnek az eredmények. Persze nem mcdonaldsra kell gondolni

Yay mennyit offolunk. sztem zárjuk is le. várjuk ide is a z906 véleményeket
-
Kleroo
veterán
válasz
dudika10
üzenetére
A z5450 vagy mi az már ilyen volt,csak nem szól olyan jól.
Az usb-s dolog meg hát.... 2011et írunk Már a hűtőn is van usb. Nehogy már a csúcskategóriás logitech szipi-szupi hangszórószettjén luxuscikk legyen

Nem mellesleg szerintem baromi jó lenne.
De nem értem miért véded ennyire a szettet,vagy vagy ilyen fejlődésellenes.
Már megszólalás nélkül is borítékolható,hogy jobban aligha szólhat,emellett csúnya.
Ezt tudták elérni 6év alatt.
De lehet csak én vagyok olyan tökfej,hogy a legdrágább "zászlóshajó" fejlettebb legyen nem 1,2,3 hanem 6 év után (sőt! tán 7?) -
Kleroo
veterán
válasz
Turbolada II
üzenetére
Hát a vezeték nélküliség annyiból jó,hogy akkor szuperpraktikus kis cucc lenne,és azért ez még nem audiophil cucc...

Az usb meg tényleg egy nagyon praktikus dolog. Telenyomod a pendriveod 400kbps AAC-vel és csak rádugod... Nem kell semmilyen szerkezetet bekapcsolni. -
Kleroo
veterán
válasz
Terminator47
üzenetére
Hát még várj vele. De a z5500 szintjét csak hozza

Csak szerintem csúnya,és idegelő,hogy 0 javulást mutat így elsőre.A logitech egy nagyon korrekt cég.

Én esetleg azért rendelnék z5500at,mert ugyebár nagy valószínűséggel az újdonás miatti hypeon túl nem hiszem hogy érdemileg jobb a z906;és így lenne cserealkatrészed a z5500 hoz
-
Kleroo
veterán
válasz
dudika10
üzenetére
Ha már úgy szól mint a z5500 már akkor szar.... 6év alatt,ennyi fejlődés után gyaláznia kellene a z5500at.
Erreföl: rusnya kínai fos kinézet. ránézésre 100%ban ugyanaz a satelit,reflex nélküli dobozban.A távirányítója kuka a z5500hoz képest,és tán Turboláda írta,hogy mintha a sub is kisebb lenne.A 6év után én ezt várnám el:
-Oled kijezős vezérlő(vagy vmi hasonló mint a drága időjárásállomások) (kijelző nélküli trutyi)
-hasonlóan ízléses kinézetű (megaFAIL)
-2utas fa hangszórók (0 fejlődés)
-kis hangerőn is szép mély (no info)
-esetleg vezeték nélküli satelitek így 2011ben a csúcs-cucctól
-nomeg netán egy usb csatlakozó,mert ez a trend(ami praktikus) -
Kleroo
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
az egész gyenge....
-
Kleroo
veterán
válasz
Turbolada II
üzenetére
A lyukat nem tömtem be. A reflex végén "kéz" méréssel

Kb ugyanolyan erősen "fúj" mint azelőtt
-
Kleroo
veterán
Egyébként sokat lehet javítani a hangzáson,ha kitömik a szatelliteket.
Én egy elhalálozott 80as évek béli grundigban található szivacs-szövet cuccot pakoltam bele a szatellitekbe. Érezhetően kellemesebben szólt.
Egyébként a logitech zenei élménye stílus függő. Mert csilingelni és dübörögni irgalmatlanul jól tud,és jó hangosan is,torzítás nélkül.
Ezért a mai muzsikák elég jók rajta. Rnb,hi-hop,DnB,Trance,Dance,Elektro,ect.De metal,rock hasonló zenékre nem a legjobb. De sok rock anyagot hallgattam már vele 96/24 minőségben,és azok is élményszerűen jól szóltak.
De pl hallgattam 100ezres panasonic házimozi szettet. Na az tényleg alkalmatlan volt a zenére. Agyonszínezett visongó,puffogó hulladék volt a logihoz képest.
Azt nem értem,hogy az utódot miért nem tudták tökéletesre csiszolni. Ránézésre 1:1ben ugyanazok a hangszórók,sokkal butább vezérlővel,és rusnya,igénytelen külsővel.
Ha 1"al nagyobb szatelit+csipogó-ra módosították volna,neadjisten fából,akkor mindent verne a szett..... De így,csak egy LOL így 6év eltelte után
-
Kleroo
veterán
válasz
Turbolada II
üzenetére

-
Kleroo
veterán
válasz
Turbolada II
üzenetére
Na jó,de azt ki tudja mennyire érzékeny hangfalakkal

Az erősítő önmagában nem túl hangos

-
Kleroo
veterán
válasz
Darko_addict
üzenetére
Egyébként miért írtál nekik?
Sokkal jobb,ha felhívod a magyar supportot.
-
Kleroo
veterán
Szerintem vegyél egy márkás,jó erősítőt.
Szánj rá sokat. És vegyél mellé egy jó,ámde használt hangszórópárt.A páromnál egy hasonló kombó fut. Van egy régi,kiváló sony erősítője. Vettem neki firssen felújított videoton hangfalakat.12ért párját.
Mit ne mondjak....hangszeres zenében veri a z5500at is.
És a mélyei is kiválóak.Ráadásul 80w-ja eléggé beszólná a 12nm-ed.Szóval én vennék egy erősítőt 80 körül.Így később lesz honnan fejleszteni,És jelenleg vadásznék hozzá egy frankó használt hangszórópárt.

Sokkal jobb,és időtálóbb megoldás,mint egy ekkora szobát teleszórni hangszórókkal.
És ha jó terméket veszel,az 15év múlva is szólni fog.Ellenben a logitech szerintem max 5évet megy el javítás nélkül.
-
Kleroo
veterán
Szerintem sok értelem nincs.

Sok hülye van, sok videót töltenek fel.
(most nem sérteni akarom a kis szobásakat
)Ennek a rendszernek,főleg 5.1 léte miatt a 12nm nem valami nagy.
Spórolj nyugodtan.Vegyél valami kisebbet
Vagy valami frankó stereo cuccot,ami nem 100000w-os,hanem gyönyörű hangja van
-
Kleroo
veterán
válasz
Darko_addict
üzenetére
Egyébként nekem hatalmas gyűjteményem van Nagy felbontású zenékből,és mindegyik 1000x szebben,és dinamikusabban szól mint a cd variánssa(ami szintén hiteles forrásból van)
Azonban egy vakteszten eléggé megbuktam(placebónak titulálom a hallott különbséget)
Így marad az,hogy a nagy felbontású zenék sokkal jobb mastert,odafigyelést kapnak,mert igényeseknek készülnek. Azonban ezt a minőséget Cd-n is ki lehetne (akár) hozni.
Nekem legalábbis ez a konklúzióm az alábbi eset(ek)ből.De a mai prog-house,trance,dance,rnb világban nincs dinamikatartomány. Minden zene loudnesses sokmély-sokmagas trágya.
(egyébként rengeteg ilyen zenét is kedvelek.) ) -
Kleroo
veterán
válasz
Darko_addict
üzenetére
Ez a nagyfelbontású zene sokmindentől függ azért

Még Z-5500on is hallani különbséget(habár nem feltétlenül a szett érdeme)
De egyébként a nagyfelbontású zene,még szuperprofi cuccokon sem gigantikus különbség.
Messze nem akkora,hogy egy 200ezres szett helyett 2milliósra költsön az ember.Kicsit már a gigantománia-placebó irányába megy el a dolog.
-
Kleroo
veterán
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Te értessz félre valamit. Ezt nem neked írtam,hanem macgyvernek.

Azt írtam,hogy nem igazán lehet különbség.
Az x-fi alapból eq-zza a zenét a crystalizerrel. Ennyi
De más előnye nincs. Mondom,énis használom,de nem zavarna ha nem lenne. És csak ezért meg nem vennék egy 10k-s kártyát optikai kimenetre...De mind a 2en tisztában vagyunk a dolgokkal. nem is értem mireföl írtál nekem ennyi mindent

Nomeg hogy mp3-ról hajtom? az réges-rég volt,és pont ezért mondtam,hogy sokat jelent hogy miről hajtod.Mert már vagy 2,5éve Xtreme musicról megy.Szerintem remek szett ez a logi z5500. Az én régi szériám baromi jól szól.És anno 82ezerért kiváló vétel volt.És sok hozzáértő,jófülű ismerősöm is meglepetten hallgatja,hogy milyen korrektül szól.
A genius 30-40k közötti szériái hasonlóan jók árukhoz képest.
Xlite Erre van a kereső. Ebben a topicban számát sem tudom hányszor és hányan kérdeztek rá,hogy jó e az xtreme audio...De rendes voltam,és válaszoltam 571453172ére is,csak megjegyeztem,hogy azért nem árt visszaolvasni(keresni kulcsszóra) mivel újonc vagy

-
Kleroo
veterán
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Crystalizer= Marketing EQ.
Én is használom,mert szeretem az eröltetettebb mélyeket,de szebb nem lesz vele a zene.Sokakat be lehet csapni azzal,hogy a több mély=minőségibb hangzás.

Lehet hogy a kolléga is emiatt szereti annyira azt a....... kamu X-fi-t
-
Kleroo
veterán
válasz
Macgyver89
üzenetére
Akkor örülj neki,hogy nem hallod a különbséget

Ettől függetlenül a sima extreme audio nem X-FI kártya. Csak parasztvakításként újracímkéztek egy régi soundblastert.
Optikain meg nem igazán kéne különbséget hallanod.
Mert ott csak 1-esek és 0-k halmaza megy ki a gépből,és a Z5500 csinál belőle analóg jelet->hangot. -
Kleroo
veterán
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Hát X-FI-vel mondjuk úgy szól,mintha egy másik rendszer lenne

Én pár hónapig csak mp3 lejátszóról(minőségriről) hajtottam.
Aztán összeállt a gépem,és csak néztem,hogy tényleg ennyit jelent a forrás.
A Logi egy kiváló rendszer.Azonban ezek a széria hibák tényleg elég dühítőek. :S
-
Kleroo
veterán
válasz
Macgyver89
üzenetére
Xtreme audio nem a legjobb kártya.
Egy régebbi Soundblaster újracsomagolt verziója.Egy Z5500hoz Legjobban egy Xtreme MUSIC,vagy Audigy 2 dukál.
Jobb nem igazán szükséges,mert azért a logitech sem egy audiophil szett
De azért meghálálja ha ilyen jó kártyákkal van hajtva.
Az ASUSokat személyesen nem ismerem,de mellé nem lőhetsz azokkal sem
-
Kleroo
veterán
válasz
Turbolada II
üzenetére
A logitech nagyon korrekt cég. Én többek között emiatt is vásárolok logitech terméket. nincs cigánykodás.
Nagyon korrektek.
-
Kleroo
veterán
válasz
Fr3eWar
üzenetére
Ha rezonál,akkor az rossz.
Bejáratás előtt csak csúnyábban szól.De rezonálás nincs.
A bejáratás is sok idő. Szerintem egy 100óra kell neki amíg el nem éri a végleges hangzást,amikor is,sokkal finomabban,melegebben szól,és mélyebbre is szebben megy.De rezonáláshoz nincs köze. Ha csak zörög,akkor lehet a dobozzal nem stimmel valami,de ha fémes zörgése vanés összefügg a zene frekijével,,akkor szerintem a hangszóróval lesz baj. nekem a kocsiba vett alpine mélynyomóm volt ilyen. Valószínűleg tekercs problémája volt
-
Kleroo
veterán
válasz
Turbolada II
üzenetére
placebo

-
Kleroo
veterán
No azért!

Néha énis ráadok 2-3db-t de inkább csak olyan anyagokon ahol az anyagból hiányzik.
A logi magasai sztem kifejezetten jók. Merthát végülis eleve csipogók
Rockzenére nem való inkább(erős közép nincs)A mélyek ksicit talányok. mert ugyebár ha kikapcsolja az ember a subot, és feltekri a basszust akkor recsegnek-ropognak a satelitek. szóval én inkább nem adok pluszban mélyekre.
Egyébként ajánlom mindenkinek hogy tömje ki "szivacssal" a szatokat,mert egész sokat javít a hangzáson

-
-
Kleroo
veterán
Heló skacok!
Ide is kiírom, hogy van egy VADONAT ÚJ X-Fi elite pro szettem
És eladó -
Kleroo
veterán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
KM player&zene?
Fura.....
Nézz körül egy moddingos foobar oldalon mennyi mindent tud a foobar(a hangminőség mellett)
Kb felsorolni se tudnám mennyi kényelmi funkció van benne
-
Kleroo
veterán
válasz
Regirck
üzenetére
Olyan codec,aminek van egy saját kis ablakja,és pontosan be tudod lőni magadnak.
Én Foobart használok. Etalon legjobb lejátszó.Napokban szereztem egy agyon-moddingolt verziót. brutális minőség&tudás&design.(pl:bármit lejátszik,csak kell hozzá plugin,többfajta output,végtelen testreszabhatóság,beépített converter. "A TÖKÉLETES" program)
-
Kleroo
veterán
Turbolada már segített
.
A hiba nem a noname kábelekben volt hanem a logitechben
Kihúztam a coax kábelt,és voila,0db zaj
-
Kleroo
veterán
válasz
vargapdavid
üzenetére
Az extreme music a leg ideálisabb mellé.
Feltéve ha nincs driver problémád vele.
Ennél jobbat nem érdemes venni.Annyira azért nem isten cucc.
A xonar dx gyakorlatilag ugyanazt tudja a tesztek alapján.A hangzása sem hiszem hogy jobb. mert kis különbség driverek között is van.
A következő szint a xonar D2 lenne, de az már elég drága,és sztem a logi miatt nem éri meg. -
Kleroo
veterán
válasz
vargapdavid
üzenetére
Olvass vissza(kereső használata)
De azért válaszolok:
Audigy2 zs
x-fi xtreme music
xonar dxPénztárcádtól függ,melyiket választod.Mindegyik jó kártya

-
Kleroo
veterán
válasz
Turbolada II
üzenetére
Sajna itt most az ár diktált :S
idővel ha kihallom a különbséget,akkor cserélem őket.
egyenlőre élvezem a 0 alapzajt
-
Kleroo
veterán
válasz
Turbolada II
üzenetére

IMÁDLAK!!!!
A büdös életbe eszembe nem jutott volna ilyen összefüggés. JAJDEJÓÓÓ!!
El sem tudod hinni mennyire jó hogy mégis jók a kábelek,és nem kell vagy 10ezret fizetnem minőségi darabokért.
Azért elég gáz a logitól,hogy kb semelyik kábelét nem lehet hosszabbítani :S

-
Kleroo
veterán
vettem 3,5 jack hosszabbító kábelt.
5métereset
3db-ot.
összeraktam,és búg a rendszer.mintha nem lenne jól összedugva.
Pedig jól van. mind a 3 búg. azért durva lenne ha mind a 3 kábel szar lenne.(nem volt drága,de akkor is...)
Elég idegtépő,hogy direkt lossless zenéket szedek,hogy alapzaj az zéró legyen, erreföl így meg van egy hangosodó alapzaj,ami megőrjít.
Próbálgattam,és nem egymással/más kábellel gerjed össze.
van esetleg tipp?
-
Kleroo
veterán
Értem én a poént

Megnyugodtam.
Ha pedig nem viccelődsz,akkor mostantól sajnállak.
"roncsolódott lábúval nem fogok focizni" -
Kleroo
veterán
válasz
dontaxis
üzenetére
Jézus!
Te írástudatlan vagy......
Először tanulj meg írni,és aztán regisztrálj olyan helyre , ahol tudni kell írni......
Képzeld én nem kevés komoly hangszettett hallottam már, és nem kevés szaki,audiophil véleményét gyűjtöttem már össze,és elég sok ismeretem van elektronika,hangtechnika téren. De aki valójában is ért hozzá, az nem ír ilyen vérpistike módjára.
Gondolom van egy haverod, aki azt mondta neked hogy ez rossz rendszer,és mondott neked pár márkát. Te meg azt hiszed értesz a dolgokhoz.... -
Kleroo
veterán
válasz
dontaxis
üzenetére
EMBER....
LOL vagy...
Magadat minősíted a stílusoddal, és a színvonallal.
Ki kérdezett?
Annyira fel tudnak idegesíteni az ilyen (buta) okostojások,akik megmondják a tutit......
Most itt kacagok........
Remélem kapsz majd egy szép kis bant.....Ja és látom jó sok helyesírás óráról hiányoztál.
-
Kleroo
veterán
válasz
robotkutya
üzenetére
az enyém nagyon komoly mind2 tekinteben.
meghálája ha nem agyontömörített mp3at hallgastz rajta.
A mély is gyönyörű,de hangosabban kell hallgatni,ami társasházban nem előnyös. alacsony hangerőn ugyanis vhogy nem "terjed" a hangja -
Kleroo
veterán
válasz
lord szan
üzenetére
Én az elosztót szoktam kikapcsolni amibe be van dugva(így minden mást áramtalanítok egy mozdulattal)
De sztem te is tégy így,mert az ilyen billenő-kapcsolók nem túl megbízhatóak.legalábbis nekem csak rossz tapasztalatom van.és ha egy ilyen beépített kapcsoló bexarik,akkor szaladgálhatsz hogy valaki megcsinálja.
-
Kleroo
veterán
válasz
Vortex07
üzenetére
Ha sokat hallgatod halkan a berendezést, akkor NE cserélj.
Nekem logim van, cimbinek az említett genius. meglepődtem, hogy alacsony hangerőn mennyire szépen dorombolgat az ő mélynyomója. a logitech csak nagyobb hangerőn idnul be. halkan a mélye gyengébb, nincs jelen annyira az összképben, de a genius sokkal jobb kis hangerőn.És hangminőségben is frankó. Ha kicsi szobád van(15nm alatt) és nem szoktad ÜVÖLTETNI a zenét, akkor sok értelme nincs lecserélni jól bevált rendszered. -
Kleroo
veterán
válasz
Gabesz357
üzenetére
hát sok értelme nincs.
nincs olyan led hogy"mélynomóra valóóó mer bíírja a rezgééést"
képzeld el jobban a külön ledeket. kis pici fénypötty.
hogy néz már ki 3-4 pici pötty egy ekkora cuccon?...
de ha szépen körbe van világítva, gyenge kék fénnyel pl, az ütős.
számold ki hány centis ledcsík kell, és rendelj vhonnan
nem kell ide semmi spéci dolog -
Kleroo
veterán
válasz
Gabesz357
üzenetére
hát sztem egy ilyen nagy átmérőjű körön nem kcsiit röhejesen nézne ki, még 5 led is. viszont egy led csík eszement frankón nézne ki. nem tudom mi a pontos neve, de egy ilyen világító cső

és akkor lenne egy világító karikád
4-5 led egy nagy körön szánalmas szvsz.....
amolyan "lol miez?
" -
Kleroo
veterán
Jó felé tapogatózol. a hangkártyák egyik fontos előnye ez.
nincs semmilyen zaj, sem fehér zaj.
Tökéletes csönd.
sztem nem kell ilyen drágát venned.
azért ehez a szetthez elég egy audigy2;xtreme music/gamer.
vagy a sima xonar.ha ilyen ratyi alaplapi chiped van, akkor nagyot fogsz nézni, mit tud még a logi..

-
Kleroo
veterán
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
sztem a loginak nincs sok alternatívája. max az, hogy ezek talpon álló "nagy" hangszórók.
Meg kéne őket hallgatni vajon mit tudnak. de nekem az a tapasztalatom(főleg panasonicokkal) hogy több watt=nagyobb hangerő.De a hangminőség, hát az nem zenére való... -
Kleroo
veterán
Na ja, de a franc se szeretné állandóan szétszedni a bekábelezett berendezett szobát pár havonta.Nekem elég komolyan meg van csinálva, és MARHA ideges lennék ha az egészet újra kéne csinálni. főleg ha többször.
A gyenge mélyhang pedig nem hiszem hogy garis csere.
de az legalább tény hogy a logi supportja tényleg korrekt. -
Kleroo
veterán
Szia!
Hangkártya nem kell. optikai kimenetnél csak 0k és 1ek mászkálnak a kábelben, amiből a z5500ban lesz hang. a 01-t pedig akármi küldheti, nm kell hozzá profi hangkártya.
A szoba orbitálisan nagy, ennél kissebbet semmiképpen se vegyél. igazi "HŰHA!!!" élményhez sztem még a z5500 is kevés ekkora térbe.
A nem pc-s dvd lejátszós hangrendzerek pedig a legtöbb esetben fosrakások, így azokban ne is gondolkodj.
Ekkora térbe sztem bevállalhatnál egy s750et. Ja de nem, mert annak meg nincs dekódere hozzá
Na mindegy. A z5500 pokoli jól fog szólni ne aggódj, csak nem fogod szidni a mozikat, hogy de ratyi hangzásuk van
Szériahiba az szívás. nem tudsz semmire figyelni.
imádkozz.
Esetleg használtan venni pid 6-700 körüli szériát, de azoknak is van pár baja, és hát használtak.... -
Kleroo
veterán
válasz
Kis zöld izé
üzenetére

Bezony.
Ennek a rendszernek csak akkor jön ki a hátránya, ha melléraksz egy bazinagy 2-300k-s szettet, s ugyanazt a hiperszuper hanganyagot állandóan hasonlítgatod, és azt mondod hogy hát jah. jobb.
De ha már csak 10 perc eltelne a 2 között, már akkor azt mondaná az ember hogy hasonló, de azért jobb a 2-300k-s.
Jó persze tényleg igencsak jobb tud lenni egy 'NAGY" szett, de sokszor nagy különbségnek állítják be a kicsi nüanszokat, amik csak a közvetlen összehasonlításnál jönnek elő.
Szóval igen. egy véleményen vagyunk. Ez a rendszer eszméletlenül el lett találva. nem véletlenül nem nyúlnak hozzá, (csak faragnak a költségekből
) -
Kleroo
veterán
válasz
Integra
üzenetére
Igen.
Így felment az ára
Nem tett jót neki a válság....
Arra gondolok, hogy a szett megjelenésekor igencsak 100 körül volt, és évek múltán is alig csökkent le 90 környékére.Nagyon rég óta figyeltem, amikor hihetetlenül olcsón, 82k-ért hozzájutottam
szóval nagyon sokáig minimum 90k környékén mozgott az ára, aztán mostanság máe lehetett 65 körül is látni, de átlagban 70egynéhány ezer Ftért meg lehetett venni(pedig ugyebár a Ft is romlik..)
És a fórumon elszaporodtak a hibák:
-Szánalmasan gyenge mély
-Soundtouch háttérvilágítása meghal
-Biztosíték állandóan kimegy -
Kleroo
veterán
válasz
Integra
üzenetére
Hidd el, először kinyílik a csipád hogy a kis vacak csipogókból, meg a jól elhelyezett nagy dobozból mekkora Hangerővel durrannak ki a hangok, amikor hozzászoksz, akkor pedig rájössz hogy nem kicsit istenkirály minőségben.És akkor most lehet fikázni, hogy ilyen meg olyan hangfal+erősítő mennyivel jobb, de ennél több a mindennapokba nem kell. BArátaim így is állandóan anyáznak hogy mennyire istenkirály cuccom van

Sztem nézz körül használt piacon. én úgy tapasztalom az újabb szériák nem véletlenül olcsóbbak.....
-
Kleroo
veterán
válasz
Integra
üzenetére
Egyetlen alternatíva a creative s750, de az 7.1, és pár feature-t nem tud.
Szóval igazából az sem alternatíva.
Ha nem akarsz több100 ezret költeni egy élményt okozó igazi mindenes hangrendszerre, akkor a z5500 az egyetlen jó választás.(az újabb szériák nem tudom mennyivel rosszabbak, de az enyém(2007) igencsak megtölti "élvezettel" 32nm-es szobám -
Kleroo
veterán
Ja bocsi

Én ezzel arra akartam rávilágítani, hogy maga a logitech, a sima 5.1es jelből, a licelncelt Dolby Pro LOgic 2 segítségével nagyon komolyan felmixeli a muzsikákat. -
Kleroo
veterán
válasz
Integra
üzenetére
Nos. Én mp3mamról is hajtottam régen a kicsikét, és bizony a beépített pro logic2 igazán szépen felkeveri. meg is lepődtem. nem keveri összevissza, hanem egy jobbfajta zenénél, olykor egész meglepő helyekre kevert ki háttérhangokat ect. Na de egyszóval stereoról hallgatva is nagyon nagyon jól megállja helyét
-
Kleroo
veterán
Hali tualjok. Át lesz alakítva a szobám, s messze kerül a géptől a logi. mivel a ST kábele nem meghosszabítható, azért a jack kábeleket kell... :S
Nincs valakinek jó megoldása erre? 3db 5m-es jack hosszabbító nem 2fillér :S -
Kleroo
veterán
Na igen, de a logitech kb több bullshitet adott ki az elmult másfél évben mint jót.....
(éshát nem is 80-90ért árulta).
VGA-knál kb minden 10000ik darabnak lehet baja.
Itt minden második, vagy minimum harmadik.
Így nagy hálát adok az égnek hogy én még 2006ban 83ért(szuper ár volt érte akkor)
egy fullos pöpechez jutottam hozzá, ami azóta is meglep hogy hogyan tud 5x15w, plusz kb 150w mély ilyen eszméletlen nagyot szólni(32nm-eren)(ja és csodaszépen ha kell, megfelelő anyagnál) -
Kleroo
veterán
válasz
Játékos
üzenetére
Hát nemis ilyen házi barkácsolásokat hallgatok..

Én megerősítem a véleményem, és igen én tényleg felkiáltok hogy hé miez! valami nagyfelbontású zene? és tényleg...
Én se arra gondolok hogy fú a logitech még erre is jó, valami komoly szetten biztos magam alá hugyoznék a gyönyörtöl, de sokkal komolyabb ugrást tud még így is produkálni a sima 48khz-he képest. Csak meg kell találni a jó anyagokat. mert ha valamit csak marketing miatt szinte csak átkonvertáltak 96/24be, az tényleg nem szúl jobban..
Turbolada:
Nem placebo effekt....
Az nekem autóknál szokott lenni..(miaz chippeltetted a kocsid hogy így megy? nem csak kilyukadt a kipufogó..
) -
Kleroo
veterán
válasz
üzenetére
Nem szőrszálhasogatásként, de hogy ne legyen senki félrevezetve:
DVD-AUDIO 96/24-es hang surroundban ;192/24 stereoban
SACD- 192/24 surroundban(ilyet nem tud a dvd audio)
És egyébként a 192/24 es hangzás igazából kamu, mert fizikailag képtelenség a mai technikai színvonalon kivitelezni.De igen a sima dts egy jó dvd-audióhoz képest kb vicc ...

-
Kleroo
veterán
Szerintem hangkártya probléma. volt hasonló esetem. hogy egyszercsak brutális hangok törtek elő isszonyat hangerőn. ilyen kozmikus űrzaj

De egy driver újratelepítéssel megoldódott a baj. Bár ez már fordult elő úgyis, hogy csak egy másik slotban kelt életre(és az a vicc hogy azóta megint a régi slotban is megy a hangkarim
) -
Kleroo
veterán
válasz
Salvador20
üzenetére
amióta csak előbújt dobozból
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4564, 100% AKKSI
- Gyári DELL, HP, LENOVO,Asus,Fujitsu laptop töltők, 27% ÁFA
- LENOVO L13 Yoga 360 touch - 13,3" - i5 10210U, 8GB RAM, SSD, jó akku, - számla, 6 hó gar
- Bomba ár! Lenovo X13 Yoga G1 - i5-10G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Control podot is szétkpatam, semmi nyom problémára.