- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
FireShadow
üzenetére
A játékok hangja LPCM. Ebből öt csatornát analógon vagy HDMI-n lehet átvinni, optikán (S/PDIF-en) csak sztereót.
Némelyik hangkártya képes Dolby Digital és/vagy DTS streambe kódolni, úgy lehet optikán is 5.1-ed a játékok alatt. Nem tudom megmondani, hogy melyik hangkártyával és mennyire működik ez jól. A "Dolby Digital Live" és "DTS Connect" kifejezésekre érdemes keresni.
-
törölt tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Az újépítésű lakóparkokkal mi a tapasztalat? Én ilyenben lakom, de úgy veszem észre, az elektromos hálózat (meg sokminden más is) úgy ahogy van szar. (A Z mondjuk nem recsegett, pedig az elsők között vettem.)
-
törölt tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Ezt nem tudtam, de akkor az még a hab a tortán.
-
törölt tag
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Na látod a PAX drivert nem próbáltam ki. (Pontosabban de, de csak az Audigy 2 ZS-sel.)
És nem, ezért nem veszem meg a kártyád.

-
törölt tag
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Ne kérj ilyenre, mert szemrebbenés nelkül megteszem.

És ezt félig komolyan írom, mert ha rákeresel itt a topicban akkor láthatod, hogy volt egy X-Fi Fatal1ty-m és egy Auzentech X-Fi Prelude-öm is. A hardver nagyon rendben volt, de a driverrel nem voltam megelégedve. Az Auzené még tűrhetően működött, de valami aztán ott is előkerült, ami miatt végül vettem egy Xonart. Akkor még Vistát használtam, Windows 7 alatt nem tudom hogyan viselkedik az X-Fi.
Mondom még egyszer, a vas az bitang, a hangja több, mint elég egy Z-5500-hoz, az Elite Pro ráadásul full extrás, csak a driver, azt tudnám feledni...
-
törölt tag
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Ja elsősorban magadnak.

-
törölt tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Pedig én bíztam benne, hogy ha nem is szép, nem is hangzásbajnok és nem is olcsó, akkor legalább megbízható lesz - de ez így siralmas.
-
törölt tag
Az a 124 dB szerintem egy bizonyos torzítás mellett produkált jel-zaj viszony (SNR) lesz. Hangkártyánál nem igazán lehet értelmezni azt, hogy "hány dB-t tud".
Nem tudom ti hogyan bírjátok/meritek ennyire feltekerni a cuccot, én már félig csavarva is nehezen tudtam megmaradni mellette. (Zenénél.)
-
törölt tag
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Beteszel egy olyan anyagot amelyiken DTS hangsáv van és automatikusan átvált, feltéve, hogy coax vagy optikai kábellel kötötted be a rendszert.
-
törölt tag
válasz
Ursache
üzenetére
Én értelek: a Dolby Digital 5.1 átmegy az S/PDIF-en. Nálad filmeknél pontosan ez történik, hiszen írtad is, hogy a SoundTouch kijelzi a Dolby jelet. Vagy mégsem értelek?

F4ther:
Erről van szó.
Szoftveres úton nem tudom mennyire megoldható, rákeresve a témára egy redocneXk nevű szoftver köré csoportosulnak az ezzel kapcsolatos találatok. -
törölt tag
válasz
F4ther
üzenetére
Igen, Dolby vagy DTS sávot tud dekódolni. A DVD filmeken (vagy minőségibb ripeken) jellemzően ilyen a hang, azok szólnak 5.1-ben.
A játékok viszont csak akkor fognak 5.1-ben szólni, ha a hangkártyád elvégzi a Dolby/DTS kódolást. Némelyik ASUS Xonar, ill. Creative X-Fi, vagy Recon3D tud ilyet.
A fentieken kívül a szteró jelet képes felkeverni 5.1-be (ProLogic II), így pl. sztereó zenével is meg lehet szólaltatni az összes hangszórót. Az információtartalmát tekintve a jel sztereó marad, de azért jól jöhet ez a kis okosság. Én sztereó hangú filmeknél szoktam használni.
-
-
törölt tag
válasz
Ursache
üzenetére
Az extrém drága szerelt kábelek akár a milliót is elérhetik méterenként, de az más tészta.
meridaharcos:
UTP-t is használnak hangfalkábelként, de szerintem nem érdemes ezzel szórakozni. Vegyél egy elektronikai boltban vagy a Media Markt, Saturn, Electro World trió valamelyikében 2,5-ös réz hangfalkábelt, olyan hosszút amilyen kell, plusz 10%-ot.

Na de látom közben magad is utánanéztél.

-
törölt tag
válasz
roberto211
üzenetére
Kalapáld meg egy kcisit a szélét: 2:30-tól
-
törölt tag
válasz
roberto211
üzenetére
Ha a "rács" szóra rákeresel a topicban, akkor találsz pár embert, akik már leszedték, esetleg írj nekik egy privát üzenetet ezzel kapcsolatban.
-
törölt tag
válasz
roberto211
üzenetére
Van az önmetsző csavar (magyarul facsavar
), amelynek ha fúrsz egy lyukat és belehajtod, akkor a menetet kivágja magának. Ezután érdemes békén hagyni.
Na ha ez ilyen, akkor vehetsz belőle nagyobb átmérőjűt, belehajtod (ésszel
) és tart. Feketében nehéz lesz szerezni, de a Faboryban biztos tudnak segíteni. Vagy lefestesz egy normál, fémszínű csavart.A másik felét meg úgy értem, hogy a csavart befogod egy satuba, leflexeled róla a menetes részt, a csavarfejet pedig visszaragasztod, hogy esztétikailag rendben legyen a cucc. Ezt persze csak akkor, ha most nem megy vissza a helyére - ezt az előbb kifelejtettem a mondatból.
#11093:
Azt nem tudom, de többektől hallottam már, hogy nagyon odatették a Logitechnél, erősen a helyére szorul. Én sosem próbáltam leszedni, saját tapasztalatom nincs.
-
törölt tag
válasz
roberto211
üzenetére
A régebbiekben biztos nem volt beleragasztva.
Ha önmetsző a csavar, akkor vehetsz bele nagyobbat. Ha nem akkor én levágnám a szárat, a csavarfejet pedig visszatenném pillanatragasztóval.
Ha teljesen visszamegy, akkor a menetbe is lehet ragasztót cseppenteni, de így tartani nem fog, és nyűgös lehet, ha esetleg meg kell majd igazítani a kör alakú előtétet, pl. mert a 3 csavar kevés neki és rezonál. Nem hiszem, hogy ez előfordulna, de fő az elővigyázatosság.
Ha félsz ettől akkor meg tudod előzni a problémát úgy, hogy leszeded most, majd 3 csavarral és ízlés szerint 4-6-8 ponton vékony kétoldalas ragasztóval is rögzíted.
Válaszd azt a megoldást, amelyik a leginkább tetszik.

-
törölt tag
válasz
FireShadow
üzenetére
Igen, valaki itt a topicban is megcsináltatta. Egy műszerész új LED-eket forrasztott rá és újra lett háttérvilágítás.
-
törölt tag
válasz
odymandrell5
üzenetére
Vegyél egy ilyet.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Xmodule
üzenetére
Köszi, de ekkor azért még bőven volt mit alakítani rajta. Bár alakítani mindig lehet valamit, csak győzze az ember idővel és pénzzel.

Egyébként az enyémben még nem volt ilyen anyag. Amúgy sem értem, hogy mi szükség volt rá - ezzel csak azokat szívatják meg, akik falra akarják szerelni a centert. Azért lehetnek páran.
prime_adam: Ha optikain használod, akkor ugyanolyan jó az alaplapi is.
-
törölt tag
válasz
Xmodule
üzenetére
Én azt hittem, hogy az előbb is így szeretted volna, csak nem tudtad megfordítani, mert a csavart lefedték valami műanyaggal. (Korábban volt ezzel gondja valakinek.) De sikerült, az a lényeg.

A többi hangszóró egy kicsit macerás, de én egy hosszú vékony csavarhúzóval azért hozzáfértem és szépen fel tudtam rögzíteni őket a fara, iIl. a hátsókat az állványra. Így nézett ki annak idején.
-
törölt tag
Megmondom őszintén nekem a Z-5500 sokkal jobban tetszik külsőre. Funkcionalitásban ahogy elnézem, nagyjából ugyanaz a kettő, viszont gyanús, hogy a vezérlő egyszerűbb lett, a mélynyomó hátuljáról pedig eltűnt a borda.
Meg kell várni a végleges árat és meg is kellene hallgatni, de van egy olyan sanda gyanúm, hogy nem lesz ez olyan tuti vétel. Ne legyen igazam.
-
törölt tag
válasz
ricshard444
üzenetére
Az egy FireWire port és ebből adódóan nem tudsz rá hangfalat kötni.
-
törölt tag
válasz
Satyricon
üzenetére
Nálam a legtöbbször elég volt, ha 3-4 egységre tekertem a mélyet. Tuc-tuc zenénénél és filmeknél adtam rá egy kicsit többet, de akkor is max. (!) a skála feléig mentem el.
Ennyi különbség nincs a lejátszók között (egyébként én Windows Media Playert használtam/használok), így nagyon valószínű, hogy sajnos a tied is hibás. (Szerintem fogadd meg Turbolada tanácsát.)
-
törölt tag
válasz
Satyricon
üzenetére
Gratula hozzá!

Ilyen konzolt konkrétan nem tudok, de a Vogel's kínálatában létezik hasonló. Kis barkács és mehet rá a hangsugárzó. Ha valamelyik tetszik, az Edigitalnál esélyes hogy lesz, de a Media Markt és a Saturn is forgalmazza a termékeiket.
Azért azt hozzáteszem, hogy szerintem is fölösleges befordítani őket.
Vézol: Számomra sem valami bizalomgerjesztő az a bolt.
-
törölt tag
válasz
odymandrell5
üzenetére
Olyan létezik, hogy a lepecsételt számla egyben garancialevél is, de ezt rá kell írniuk. Ahogy azt is, hogy hány év a jótállás.
-
törölt tag
Két polcsugárzó egy sztereó erősítővel nem játszik? A használt piacon (AVforum, AVX) baromi jó dolgokat ki lehet fogni. Ha bika hangfal kell, akkor itt van pl. egy Magnat, de kis zsobába szerintem ezt sem érdemes beállítani.
Satyricon: Beteheted a cikket, én kíváncsi vagyok rá.

-
törölt tag
válasz
Darko_addict
üzenetére
Szívesen, örülök, hogy sikerült elhelyezni!

-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Macgyver89
üzenetére
Ismert a gyenge mély hiba. Ha nálad is ez a gond, akkor sajnos nem lehet vele mit kezdeni, max. cseréltetni a szettet.
Érdemes lenne letesztelned egy jó dübörgős DVD filmmel is. Ha úgy rendben van de zene alatt nem ok, akkor nem tudok okosat mondani, csak hogy tekerd fel a mélyet, vagy EQ-ból erősítsd. Hogy lehessen mihez viszonyítani, én olyan 4 egység körül tartottam a láda hangerejét, úgy már szépen lehetett érezni. Nagyobb hangerőn filmeknél már rezonáltak is a dolgok a szobában.
A FLAC bitrátáját elírtad, mert az CD-nél is "csak" 1411 kbps.

A #9401 valószínű téves hozzászólás volt, előfordul, hogy félrenyomja az ember.
-
törölt tag
válasz
Macgyver89
üzenetére
Semmit. Csak a DTS Connectet próbálgattam, de aztán maradtam az analóg bekötésnél. Körül tudnád írni mi nem tetszik abban, ahogyan szól a rendszer? Jó minőségű anyagot hallgatsz rajta?
-
törölt tag
válasz
Macgyver89
üzenetére
Én a hangszórók méretét állítottam nagyra, a vágási frekvenciát 80 Hz-re, az effekteket pedig kikapcsoltam és úgy teljesen jól szólt. Esetleg az EQ-ban lehet emelni a magasakon és/vagy a mélyeken, mást szerintem nem igazán szoktak állítani rajta.
-
törölt tag
válasz
Darko_addict
üzenetére
Szívesen!

Itt van a THX ajánlás, szerintem középen jó helye lenne. De ez csak útmutató, inkább meghallgatás alapján keresd helyét.
Nyugodtan cserélheted a vezetéket, a 2,5-ös rézkábel nem drága és a gyárinál még jobb is lesz.
-
törölt tag
válasz
Darko_addict
üzenetére
A távolságtól nem kell megijedni, nekem ennél közelebb van egymáshoz a számítógépem és a Dali Concept Sub. Ami egyébként szintén zúg, pedig nem szabadna neki. A Z-5500 néma volt. Valószínű a trafó környékén rezonál valami.
Sarokba általában semmilyen hangsugárzót nem ajánlott tenni, mert a mindenhonnét visszaverődő hullámok csúnyán interferálnak. Kivétel persze lehet, ezért próbálgasd, tapasztald ki hol szól (tetszik neked) a legjobban.
-
törölt tag
válasz
Fr3eWar
üzenetére
Ez így van, legalábbis én sem tudok olyan TV-ről, amelyik a Dolby vagy DTS jelet továbbítja. Ha marad ez a bekötés, akkor valóban érdemes venned egy jobb hangkártyát és analógon fimezhetsz, ha pedig játszol, a játékok is 5.1-ben tudnak megszólalni.
De hogyhogy nem dugod át a Z-5500-ba az optikai kábelt?
-
törölt tag
válasz
Progression
üzenetére
-
törölt tag
válasz
TOTAL LOKI
üzenetére
Az 5.1-es rendszereknek nem árt a tér, ennek is olyan 20 nm körüli szobát mondanék, ahová már érdemes megvenni.
-
törölt tag
válasz
TOTAL LOKI
üzenetére
Nincs mit!

Elvileg jól gondolod, de hogy a gyakorlat mit mutat azt sajnos nem tudom.
A jellemző hibák közül a kijelző villogó, majd kialvó háttérvilágítása, a maximumra tekerve is gyenge a mély, ill. be nem kapcsoló rendszer jut eszembe. Néha egy biztosítékcsere segít, de van úgy, hogy garanciában kell eljárni vele - ha nem járt még le.
-
törölt tag
válasz
TOTAL LOKI
üzenetére
Ez egy termékazonosító szám (Product ID) és arra lehet belőle következtetni, hogy mikori a készülék. Emellett történtek kísérletek a jellemző hibák PID számokhoz rendelésére, hogy ki lehessen szűrni a problémás szériákat. Ez nem tudom, hol tart vagy mennyire használható, ezt a részét sosem követtem a topicnak.
-
törölt tag
válasz
szaszapi
üzenetére
A HDMI és a HD dekóder jó dolog, de ebben a kategóriában szerintem feleslegesen növelné az árat. Ez egy tök korrekt rendszer lenne, ha megbízhatóra készítenék. Inkább erre gyúrjanak rá.
Ez az egész azért furcsa nekem, mert egyrészt sehol nem láttam ilyesmire példát, másrészt a mostani erősítők képesek 20-30 wattot fogyasztani készenléti állapotban, ha a HDMI passthrough be van kapcsolva. De majd még utánanézek ennek a standby dolognak, hátha letisztul.
MaciG:
Mit csinál a rendszer, ha megnyomod a vezérlőn a szóban forgó gombot? A kézikönyv mit ír róla, mire való?
-
törölt tag
A mindenit, ilyet se láttam még. Funkció szerint ezek nem a be/kikapcsoló (standby) gombok? Régen a szitázás szerint is azok voltak, eszem nincs, most mit keres ott a fejhallgató.
A sarokban jelzi, ha 24 bites és 96 kHz-es mintavételezésű jelet kap. Ennél nagyobb felbontásút nem tud fogadni a digitális bemeneten.
-
-
törölt tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Abban, ill. a D2X hátuljára egy floppy csatlakozót is kell dugni. Haveromnak ilyen kártyája van, s most vett mellé egy viszonylag komoly házimozit (meggyőztem, hogy adja el a Z-5500-at
), amit volt szerencsém meghallgatni. Hát nagyon adja a Xonar... a Z-5500 mellett is igencsak teszett, de jobb rendszeren aztán tényleg érezni, hogy mennyire kiváló cucc.Egyébként ha nem játszol, akkor kitüntetett figyelmedbe ajánlom az ESI Juli@-t. Csak kétcsatornás analóg kimenete van, árban mint a D2X, a hangminőségét illetően viszont elég lehet annyi, hogy még az audiofilek szeme is könnybe lábad tőle.

Most nézem, hogy HD4850 van a gépedben, akkor a Juli valószínű parlagon marad. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
creedszl
üzenetére
A hangbeállításoknál lehet tesztelni, hogy jól van-e bekötve a rendszer és beállítva az 5.1. Először itt kell mindennek a megfelelő helyről szólnia.
Az X-540-ben nincs dekóder, így ennek a szerepét a számítógép látja el: a lejátszóprogramban és a hangkártya szoftverében is be kell állítanod az AC3 és DTS sávok dekódolását.
Ha mindez megvan, akkor a rendszernek megfelelően kell szólnia.
-
törölt tag
Onnantól, hogy egymás mellett van a két rendszer, már nem érteni kell hozzá, hanem alaposan meghallgatni és eldönteni, kinek melyik a megfelelőbb. Ba cy lus írta is, hogy őt pl. nem igazán érdekli a film, mindazonáltal furcsa is lenne, ha a Polk RTi-k nem adnának részletgazdagabb hangot, mint bármelyik "bögreszett".
Aztán igyekszem már én is lezárni a témát, mert gyakorlatilag ízlésről próbálunk vitatkozni, arról pedig már a rómaiak is megmondták, hogy nem lehet.Uff.

-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
chepavel
üzenetére
A kategóriában szépen szól, ha visszaolvasol, én is nagyon dicsértem anno. De aztán megemelték az árát, ill. sorban jöttek, jönnek elő a kisebb, gyakran nagyobb hibák. Ezektől akarlak megkímélni. A Logitech bár korrekt a garanciával, de a szett elektronikáját minden jel szerint silány alkatrészekből építették. (Bár megjegyzem, nekem az első szériással soha nem volt gondom, s remélem, máig hibátlanul működik!)
Ha elsősorban zenére kell, akkor pedig fogadd meg a kolléga tanácsát. Arra a sztereó erősítő és egy értelmes hangfalpár a tuti.

-
-
törölt tag
A gyári nagyon gagyi, csak jót teszel, ha kicseréled egy normálisra. Vegyél bele egy 3 - 3,5 amperes üvegbiztosítékot. (Sokkal nagyobbat ne, nehogy egy kósza túláram agyonvágja a rendszert.) Kisebb elektronikai boltokban árulnak ilyet, kézenfekvő onnét beszerezni. Remélem ettől megjavul a rendszered!
-
törölt tag
válasz
4850 oc
üzenetére
Ezen a szinten teljesen mindegy, hogy optikait, vagy coaxiálist használsz, az viszont gyanítom kevésbé, hogy ki kell-e adni 20-25 ezret hangkártyára, vagy nem. Coax kimenet van az alaplapodon, azon keresztül ugyanúgy fog szólni, mint egy Xonaron vagy X-Fi-n.
Viszont a játékok alatt így nem kapsz 5.1-es hangot. Bővebb infóért olvasd át az első hozzászólást.
-
törölt tag
válasz
Termi16
üzenetére
Egy másik kábel, és/vagy másik HDMI bemenet nem oldja meg? Lehet, hogy valamelyik láb megkopott, vagy oxidálódott. Akár egy kevés (!) WD 40 is megoldás lehet.
Ha a zene alatt leveszed a basszust akkor is ezt csinálja? Mondjuk az már több, mint gyanús, hogy filmeknél érzékeny a dübörgő effektekre.
-
törölt tag
Abszolút megértem, de sajnos ez előfordul. A topic alapján a Z-5500 esetében igencsak gyakran.

Nyugodj le, s hívd fel a céget - bízom benne, hogy sikerül megoldani a problémát.#8865: Uhh, fenébe... sajnos nincs jobb ötletem. Talán jelentkezik valaki, akinek van egy felesleges vezérlője.

-
törölt tag
A mostani rendszerem filmek alatt is lepipálja a Z-5500-at, de zene alatt jön elő igazán, mennyivel jobban szól. Pedig nagyon alap erősítőm van.
Nem high-endről beszélünk, nem kell itt horror összegeket költeni ahhoz, hogy jelentős javulást érj el. Viszont azt neked kell eldönteni, hogy megéri-e a kiadást, mert a maga nemében nagyon jól szól a Z-5500. Szerintem nem bánnád meg a cserét, de menj el hallgatózni, úgy a biztos(abb).Még mindig azt mondom, hogy 18 négyzetre ne vegyél 7.1-et. Ahhoz majdnem kétszer akkora szoba kell.
FireShadow:
Ha jól megcsinálod, akkor nem kell attól félni, hogy lerontja a hangot.
-
törölt tag
válasz
szaszapi
üzenetére
A mély is relatív. A napokban vettem egy Concept Subot, na az is ég meg föld a Z-5500-éhoz képest. (Csak búg a trafója a rohadéknak. Valószínű garanciális javítás lesz belőle.)
Termi16:
Csak zenehallgatás alatt csinálja? Több lejátszót is kipróbáltál?
Ha nem a fentiekkel van gond, akkor szerintem a hangkártya lesz. Próbálj ki egy másik drivert. Ha nem segít, akkor nézd meg a kártyát egy másik gépben. -
törölt tag
válasz
szaszapi
üzenetére
Régebben arról voltak híresek a Polkok, hogy újonnan szörnyen szóltak, s több 100 óra járatás után hirtelen állt be a hangjuk. Ez már talán a múlté, de az okosak szerint egy bika erősítő még mindig kell alájuk.
Ha a Z-5500-at nézzük, akkor kitartok amellett, hogy az egész szettet eltalálták, csak ne romoljon el, ugye... Mindent a saját kategóriájában kell mérlegelni. Ott pedig nem alternatíva a Polk.

-
törölt tag
Még nincs készen a rendszer, hiányzik a HK, ahogy a Concept Sub is (Denon AVR 390, ill. a Genius láda van helyettük), s a hátsókat leszámítva a hangszórók sincsenek a helyükön. Így is meg-megcsillan a cucc, de legtöbbször érezni, hogy gagyi az a mélyláda és igazából az erősítő is.

Egyébként a Concept Center baromi jó. Éppen most próbálgatom, s még a végén rászokom, hogy DPLII-vel hallgatom a zenét.

Új hozzászólás Aktív témák
- Surface 4 - 15" 2496 x 1664 ~2k touch, i7-1185G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Eladó Samsung 860 EVO 2.5 1TB SATA3
- Eladó Samsung SSD 850 EVO SATA III 2.5 inch 500 GB
- E14 Gen7 14" 3K IPS Ultra 7 255H 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Eladó HP HyperX Cloud Orbit S gaming headset
- Pixel 7a Dobozában
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteBook 840 G6, G5 14" i5, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 4500 8GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- Spigen Essential Ee673eu 3-portos hálózati töltő 67W Fehér (2xUSB-C, 1xUSB-A)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

), amit volt szerencsém meghallgatni. Hát nagyon adja a Xonar... a Z-5500 mellett is igencsak teszett, de jobb rendszeren aztán tényleg érezni, hogy mennyire kiváló cucc.