Új hozzászólás Aktív témák

  • BeZol

    őstag

    válasz Chal #35356 üzenetére

    Talán 2022-23-ig cserélik le összes Intel procit a saját szilikonjukra, és utána még 2 év támogatottság biztos lesz (korábbi Intelre váltás alapján), ergo a hackintoshozás 2025 környékéig működhet (azt hiszem erre jutottunk korábban).
    iMac-et 4 évig, hackintosh-t 6 évig használtál, akkor elviekben az sem gáz, ha most vennél célzottan új hackli rendszert, mert esélyesen van vele 4-6 éved, és esélyesen ez egy erősebb konfig lenne 1/3 áron, mint amit az apple kínál.

    Lehet, hogy lesznek itt a jövőben ARM-es procik és tovább élhet a hackintosh témaköre, én inkább olyan szempontból közelítenék most rá a dolgokra, hogy az új M1 chip alapján amit letettek az asztalra kis méretben úgy, h ha jól rémlik árnövekedés számottevően nem történt, akkor kb. most tényleg nem feltétlen hülyeség original apple terméket venni hackli helyett.

    Aztán meglátjuk, mit hoznak 16" macbook Pro-ba, iMac-be és mac pro-ba a jövőben, simán álleejtős lehet az is, és lehet kiadja a matek, hogy a 2-3szor drágább apple termék bizony 2-3szor gyorsabb egy építhető hackintosh-nál.

    Aztán mindenki utána tud nézni, h neki melyik program a fontos, abban milyen teljesítményszintek vannak, és majd dönt belátása szerint. Akinek pedig munkára kell a mac, ott is most el lehet dönteni, hogy eddigi gyári mac-eknél jobb hackli legyen olcsóbban, vagy lehet 1-2 év múlva olyan imac és társai érkeznek, hogy kb. mehetnek a hacklik windows-os gamer gépeknek :DDD

    A téma felvetése tehát jogos, szerintem még várjunk, mit gurít az Apple majd a nagyobb kategóriákban, és akkor beszéljünk újra róla.

    Létezik ryzentosh is, mellé olcsó RX 580 és akár jó is lehetsz még :) , ill. ha az új amd kártyák egyszer támogatottak lesznek, akkor még ampere-nek megfelelő erejű kártyára is tudsz váltani.

Új hozzászólás Aktív témák