Új hozzászólás Aktív témák

  • Joe123

    aktív tag

    Megosztanék némi tapasztalatot, állampapír kamat ingyen kijuttatása IB-re témában.

    Az volt az elgondolás, hogy 300-400k-s tételekben feltöltöm Revora kártyával a bankszámlámról (ahova ugye ingyen ment a kincstárból), aztán onnan szintén ingyen továbbutalom az IB magyar számlájára. (Nem akartam, hogy egyszerre több legyen a Revon, gondolván hátha rájuk jön a bolondóra és elkezdenek kötözködni valamiért és zárolják a számlát, aztán futhatjuk a köröket mire feloldják.) Ment is a dolog, naponta 1-2 kör lement így, aztán a 4. kör után jött a figyelmeztetés, hogy ez így nem lesz jó, ellenkezik a felhasználási szabályokkal, hogy hitelkártya visszaigénylés kimaxolásra vagy valami hasonlóra használom a számlát, stb blablabla.

    S ha folytatom ezt a gyakorlatot, felfüggeszthetik a számlát. (Gondolom pont ezt a nemrég hozott úgy szabályukat sikerült triggerelnem.) Úgyhogy oda most nem merek több pénzt tölteni (egy darabig ilyen célból biztos nem).

    Gondoltam akkor jöhet a Wise, régebben már elkezdtem a regisztrációt, fejezzük be akkor, 6k HUF feltöltés hozzá (ami ugye 6049, itt már néztem kicsit, de 49Ft kit érdekel, belefér), igazolványok, arckép fotó, minden letudva. Nézem akkor a feltöltést és döbbentem látom (főleg a Revo után) hogy a kártyás feltöltésre levonnak egy "szerény" 0,82%-os sarcot. Másik opció hogy ingyen beutalhatom hozzájuk a bankomból, de olyan megkötéssel, hogy csak saját bankszámláról mehet, tehát pl. a Kincstárból nem lehet ezek szerint oda utalni, mert visszautasítják. Ha azt a lehetőséget választom, meg kéne erősíteni, hogy a saját számlámról megy nekik az utalás. (Vagy esetleg valakivel közös számláról, akkor a másik tulaj vezeték/keresztnevét is meg kéne adni.)

    Ez most komoly? Vagy én baromira benézek valamit? Mert ehhez képest meg dobálja fel, hogy kérjem a Wise-ra a fizetésem, ami hát nyilván nem a saját számlámról menne, hanem egy cégesről.

    Szóval most csak így nézek, mert akkor így az állampapír kamatok Wise-on keresztüli IB-re töltésének túl sok értelme nincsen, sőt leginkább semmi.

    Ti szoktatok Kincstárból Wisera direktben utalni vagy azt tényleg nem lehet?

Új hozzászólás Aktív témák