Új hozzászólás Aktív témák

  • julius666

    addikt

    válasz Ijk #43700 üzenetére

    Nem kell "előre" egy évig gyűjtögetni a pénzt. A TBSZ számla első éve maga a gyűjtőév, amikor be tudsz utalni pénzt, a számla feltörése nélkül - kis csúsztatással - utána se ki, se be nem megy pénz 5 évig, csak a számlán belül tudsz eladni-venni papírokat az ott lévő pénzből.
    Minden évben nyithatsz új TBSZ számlát új gyűjtőévvel, az addig nyitottak pedig párhuzamosan ketyegnek tovább. De javaslom olvass utána, jobbnál jobb írások vannak TBSZ ügyben a neten, ne egy fórum topicban várd, hogy részletesen elmagyarázzák.

    TBSZ-es számlát csak Magyarországon elérhető brókernél tudsz nyitni és ott se mindenkinél, erre is találni jobbnál jobb összefoglalókat a neten. Ha nem akarsz "variálni", hanem csak ETF-et vennél és aztán ülnél benne amíg lehet, akkor Random Capital ajánlott. Nagyon fapad, de erre a célra teljesen elég, cserébe a legolcsóbb bróker akinél van TBSZ. Emellett még BEVA védett is.

    Regelsz, postán küldenek szerződést amit aláírva visszaküldesz, ha ez megvan akkor nyitsz náluk egy TBSZ számlát, amire aztán tudsz beutalni pénzt. Forint utaláshoz kapsz külön bankszámlát, aztán bent elég kedvező áron (0,3% jutalékért) tudsz váltani eurót, abból veszel a náluk elérhető ETF-ek közül aztán amit akarsz. Lehet tovább variálni a dolgokon, de ehhez képest sokkal előrébb már nem leszel ha forint megtakarításból szeretnél közismert ETF-be beszállni.

Új hozzászólás Aktív témák