Új hozzászólás Aktív témák

  • julius666

    addikt

    válasz Ijk #47287 üzenetére

    Hát, max ha tőzsde alá sorolod a befalapokat is, mert amúgy továbbra is aprópénznek számít a háztartások tőzsdei állománya. Mind összegszerűen, mind a változást tekintve.
    De a változást tekintve a befalapok sem nőttek azért óriásit. Szerintem azért esett ekkorát az állampapír állomány, mert nem volt pénze az embereknek betenni, sokan meg még rá is szorultak a kivételre.

    Ha nem közvetlen tőzsdézésre gondoltál múltkor, úgy lehet igazság abban amit írtál. Tőzsdézni viszont elképesztően kevés magyar tőzsdézik, az átlagember hülye is hozzá, meg fél is tőle. Nem véletlen találták ki a postán vehető MÁP+t is. Idehaza amit nem tukmálnak rá a nagy többségre a postán/bankjában/valami házaló ügynök, ahhoz hozzáférése sincs. Szomorú, de ez van.

    Saját sztori: pár hete jártam bankban ügyintézni (személyi csere) és mivel volt pár milla épp a számlámon berángattak a "befektetési tanácsadójukhoz", csak hogy hallgassam meg legalább mit mond. Mutogatott nekem chartokat a közepes-magas kockázatú (gondolom részvény-kötvény keverék) papírjaikról, mennyire beszakadtak a COVID miatt, most érdemes venni.

    Kb. 2012-től a görbe nagyjából az S&P500 görbéjét követte (csak laposabban), COVID beszakadás is szépen megvolt, aztán gyönyörűen ott maradt az árfolyam a legalján a szakadéknak, miközben az S&P500 már újra csúcsközelben volt addigra, meg a forint is ugye romlott közben. :DDD

    Én nyilván megköszöntem, hogy időt szánhattam a szemetük megcsodálására és megbeszéltük, hogy "majd felhívom őket ha érdekel", de egy laikus nem lepődnék meg ha kétely nélkül benyalta volna a mesét, amit lenyomott a kedves "tanácsadó".

Új hozzászólás Aktív témák