Új hozzászólás Aktív témák

  • __Zs__

    tag

    Sziasztok!

    Véleményetek szerint mennyire esélyes, hogy ha egyszer elindul valamilyen "nyugdíj-állampapír" itthon, akkor esetleg lesz lehetőség az élő nyugdíjbiztosításokból a pénzt oda átvinni a jelenlegi visszavásárlásból adódó bukónál kisebb (büntető)összeg megfizetése (elvonása) mellett? A "büntetés" alatt itt elsősorban nem az adójóváírás 20%-so büntetőkamtának, hanem a visszavásárlási-díj elhagyását értem.

    Tényleg csak érdekelne a véleményetek, tudom, hogy senki sem orákulum. Aki mégis, attól ez úton is elnézést kérek! :)

    Kérdésem apropója, hogy végigszámoltam a "szerencsésen" megkötött, egyik lehető legrosszabb nyugdíjbiztosításban lévő megtakarításaim várható sorsát, ha tovább fizetem, és arra jutottam, hogy ezt mindenképpen meg kell és meg is fogom szüntetni. Viszont felmerült bennem, hogy ha esetleg 1 éven belül meglépik itthon az új, nyugdíjcélú állampapír bevezetését, pláne a fenti lehetőséggel, akkor az azonnali kilépés buktájánál jóval kisebb veszteség érne az addig ide való tovább fizetéssel.

    Az az igazság, hogy valószínűleg csak álmodozás kategória a fenti lehetőség, hiszen az túl sok banki/biztosítói érdeket sértene, meg igen csak elvinné az állammal szembeni nép-bizalmat, ha egy ennyire "privát" pénzügyi termékkör feltételeibe ilyen szinten nyúlnának bele. De ettől függetlenül kíváncsi vagyok, ti hogy látjátok.

    Üdv': __Zs__

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák