Új hozzászólás Aktív témák

  • Stanlee

    őstag

    válasz section9 #56084 üzenetére

    Ezt nagyon nehez megmondani, hogy jo-e vagy sem.

    Nekem van lakasom, amiben majdnem 7 evet eltem, utana meg kikoltoztem kulfoldre es 8. eve mar ki van adva.

    2012-13-ban nagyon rossz otletnek tartottam, hogy megvettem, akkor nagyon lement az erteke. Azota helyrejott az ara.

    Ha fizet a berlo, es nincsenek tul nagy igenyei, akkor folyamatos cashflow, ha kulfoldon is berelsz, akkor nagy valoszinuseggel nem kell adoznod Mo-n a bevetel utan. Eddig minden jo.

    Viszont ha barmi van es intezni kellene valamit, akkor kulfoldrol nagyjabol semmit nem lehet normalisan elintezni. Hazautazni sokba kerul, ezert ha Bp-en van a lakas, akkor erdemes megbizni valami ingatlanmanagementtel foglalkozo ceget, hogy csinaljak az ugyintezest, megha 1 havi berleti dij eves szinten ra is megy. Nekem hazajonni es intezni barmit nagyjabol egy havi berleti dijat elviszi, jobb, ha mas csinalja helyetted.

    A masik amirol sokan nemes egyszeruseggel elfeledkeznek, az a lakas karbantartasa. En felretettem a havi berleti dij kb. 10%-at arra az esetre, ha valamit javitani kell, de elegge mellbevagott, amikor 12 ev utan az egyik szobaban marol holnapra leesett a vakolat fele, javitas kozben meg a masik, es mivel mar a 2 szoba kozul az egyik szet volt bombazva, a masikban meg legkondit szereltek be, igy egy fust alatt kifestettem az egesz lakast. Jo kis penzt otthagytam a festonel.

    Arra is fel kell keszulni, hogy a berlo sir majd, hogy szerinte uncsi a konyhabutor, vagy a furdoszobaban a csempe nem modern, es o mast szeretne, na az ilyeneket meg kell vele beszelni. Nem fizet idoben, akkor az is para. Nem egyszeru a lakaskiadas, foleg ha kulfoldrol kommunikalsz...

    De ez csak egy velemeny a sok kozul.

    “Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

Új hozzászólás Aktív témák