Új hozzászólás Aktív témák

  • Kobe

    veterán

    válasz Tapsi #70676 üzenetére

    A globalizacios folyamatok, lelovom a poent, nem hogy megtortek, de mar a covid elott visszajara fordultak a trump era alatt a kinai szankciokkal.
    Globalizaciorol kb mar csak felteteles modban beszelnek, felesleges arra epiteni hogy a kov 50 evben is ez lesz a berendezkedes.

    Az USD osszvolumenenek vmivel tobb mint 20%at a a covid ota nyomtattak ki, es elsodlegesen celzott lakossagi mentoovekre ment. Fogyasztas lett belole, tulkereslet.
    Tulcsordult mar regen az eszkozaras kosar, a gazdagok nem vettek 87edik private jetet belole, raborult a penz az alacsonyabb retegekre, alapveto fogycikkeket a szegenyebbek degeszre vasaroltak.
    Beindult az infla a kereslet altal.
    Csak kozben a kulso tenyezok mellett a celzott reteg rajott, hogy ennyibol az infla mellett ok nem tudnak annyit fogyasztani mint korabban. Beindult az ar ber.

    Perpill az infla nem szektoralis, minden dragul. Ha az a scenario lenne amit te mondasz lehetne talalni arukat tarto cikkeket. Elenyeszo a merteke, nagyitoval kell keresni oket. Annyira sosem volt globalizalt a rendszer meg fenykoraban sem, hogy minden mindenre hasson.

Új hozzászólás Aktív témák