Új hozzászólás Aktív témák

  • favagoJoska

    tag

    válasz PredatorZoli #78021 üzenetére

    A posztoló (kukipapa_r) arra játszik (vagy inkább azt az esetet is le szeretné fedni) hogy a gazdasági kilátások romlani fognak csak most még vár mert abban bízik hogy jövőre tisztábban fogja látni merre megy a gazdaság. Én legalábbis így értelmezem azt amit írt:

    "Jövő nyárra tisztábban látszik a várható gazdasági helyzet, akkor ez újra lesz gondolva."

    Erre jött a válaszod ami már véleményem szerint magában foglalta azt az állítást is, hogy a tisztábban látás = magasabb árfolyam. Ez viszont nem feltétlenül igaz.

    "Nem tudom mennyire világos, de ha a jelenleginél tisztábban látszó lesz a helyzet jövő nyáron, akkor by definition az árfolyamok is magasabbak lesznek már akkor."


    Lehet hogy annyira szar lesz a helyzet és még szarabbak a kilátások, hogy az jár jól aki kivár. Nem is értem ezt miért próbáljátok erőltetni hogy ilyen nem lehet, mert akkor azt is kell hogy állítsátok hogy az árfolyamok csak felfelé mehetnek. Nyilván historikusan így van, de amin a posztoló vacilál hogy később lökje bele a pénzét a tőzsdébe (vagy később eldönti mit is akar csinálni) abból a szempontól valid hogy lehetnek alacsonyabbak az árfolyamok. Teljesen világos hogy a tisztábban látás erre vonatkozott, felesleges értetlenkedni.
    Még egyszer. Én nem állítom hogy amit (kukipara_r) csinál az tuti be fog jönni, sőt szerintem is inkább nem fog. Sokkal nagyobb arra az esély, hogy a várva várt esés jóval kisebb lesz mint amiket vár, az emelkedés meg nagyobb és könnyen lehet hogy több hozamról marad le mint gondolta. De attól még az esély megvan rá hogy bejön neki, és hülyeség csavargatni a szavakat hogy mit is jelent a tisztábban látás, meg tetszőlegesen cserélgetni az állításokban a feltételeket hogy kifordítsuk hogy ilyen abszolút nem is lehetséges csak azért hogy védjünk egy nem feltétlenül igaz állítást amit az elején tettünk.

Új hozzászólás Aktív témák