Új hozzászólás Aktív témák

  • Kobe

    veterán

    válasz julius666 #80378 üzenetére

    Az lett volna a mondando, hogy ahelyett hogy olyan felnottkoruakat mentegetunk meg visszamenoleges torvenyhozassal sokadszorra is (csak az en eletemben immaron 4. allkalommal, es boven nem vagyok meg 40 kozeleben sem), akik a sajat tetteik kovetkezmenyeit, es azzal jaro kovetkezmenyeket keptelenek merlegelni, azok helyett lehetne hasonlo erofesziteseket es olyan konnyiteseket tenni, ami esetleg a fiatalabb / hatranyosabb tarsadalmi helyzetben levo fiataloknak, meg ugy altalaban a fiataloknak valos eletkezdesi tamogatast nyujt.
    Mert enelkul ez igy a "csaladbarat" politika pofankolese. Nimcsenek hiu abrandjaim, az elmult 12 ev minden intezkedes az volt, ez azonban egy kiugroan gusztustalan huzas. Legyel hasznos hulye, megmentunk, legyel tudatos, rohadj meg, kb.

    Nagyon sok egyeb otlet jut csak par masodperces otletelessel az eszembe, amivel tarsadalmilag hasznosabb dolgokat lehetne valoban csaladbarat modon megvalositani, ahelyett hogy generaciokat nevelunk arra, hogy teljesen felesleges a donteseik kovetkezmenyevel foglalkozniuk. Az orokosodes csak egy pelda volt, ami testkozelbol eszembe jutott, de jol reprezentalja melyik tarsadalmi reteg melyik tagja mennyire hasznosnak / tamogatandonak iteltetik meg.

    Tobb csaladot / gyereket stb szeretnenek allami szinten?
    - allami nevelesben levok integracioja, eletkezdesi - jaradek rendezese
    - ugyanonekik hasonlo eselyek a normalis oktatashoz jutasban (pfff, amugyis vicc a szinvonal, hat meg nekik)
    - etnikumok, nemzetiseguek integracioja
    - csaladtervezesi kozpontok kialakitasa, nyugati mintara
    - meddosegi kozpontok, meddosegkezeles fejlesztese (allamositas ota szoszerint romokban...)
    - penzugyi kultura fejlesztese iskolas kortol, penzugyi ismeretek
    - oktatas, ugy altalaban veve

    Es meg lehetne sorolni nagyon hosszan, mik lehetnenek azok ami tenylegesen egy nagyobb nepessegszamban manifesztalodna. Csak sajnos olyan szintu karok ertek ezt a teruletet, es annyira beidegzodott a jarulekvadasz idosebb korosztaly mellett az allammegment segitsegvadasz generacio, hogy alsohangon 100 evrol beszelunk mar most is, ami csak ahhoz szukseges hogy ezeket az idiota tarsadalmi beidegzodeseket levetkozze ez a nep.
    De ezt az sem segiti, hogy kozben 10-20, mostmar inkabb 30-40-50 eves tavlatokban uralkodik es rendezkedik be egy olyan kormany, amelyik - meg ha a legkobb szandek altal vezerelve is - de ne tudna barmit szarra valtoztatni, mint valami elbaszott Midas kiraly.
    Egesz egyszeruen keptelenek ra, barmihez nyulnak, akarmihez, mindig a korulmenyek es lehetosegek adta legszarabb, legkartekonyabb felallast sikerul kihozni beloluk. Akarmibol. Akarmikor.

    *Megkuldte a cehhet = elkuldte a hitelszerzodes halaleset miatti lezarasahoz kalkulalt fennallo egyenleget es tajekoztatta az erintetteket, hogy akkor milyen bankszamla szamra tessen milyen azonositoval 8 napon belul befizetni, otherwise szokasos eljaras blablabla....
    Volt is belole vita, mivel az ertesitoket csak a penzintezet altal ismertnek velt orokosok kaptak meg, egyenlo aranyban, holott a tulajdoni hanyad stb alapjanas lett volna az egyenenkenti orokosodesi arany.
    Vegul az a megoldas szuletett, hogy a csalad 1 tagja 1ben kifizeti, es a hagyateki soran megallapitott aranyok alapjan rendezik egymas kozt az erintettek.
    Persze van ilyenkor jogokoskodasra lehetoseg, csak ugyvedezni, 30 napos valaszolgatasi hataridokkel, utolag papirozni, ha idokozben mar atadjak koveteleskezelonek, azokat levakargatni magadrol, egy kibaszott pain in the ass, tobb vele a melo mint amennyit er a dolog...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák