Új hozzászólás Aktív témák

  • Vesa

    veterán

    válasz Predator2 #81387 üzenetére

    Nem szívesen írom le, mert nem vagyok itt népszerű ezzel. :)
    aujjobba kolléga jól emlékezett. A készpánzes állományomat még idejében váltottam dollárra és euróra (wise, teljesen jól működött), illetve külföldön vettem ingatlant (amit egy ideig ki fogok adni, és Euro-ban keletkezik bevétel). Az állampapírokat nem vetettem el teljesen, de csak kis részt tartok benne és azt is tkp. kényszerből, jellemzően az augusztus óta a vállalkozásomban itthon realizált nyereség megy bele, mivel forintban keletkezik és jelen árfolyamon egyelőre nem váltok devizát. Ugyanakkor állampapírok közül csak DKJ-t veszek, 1-2 hónapos lejárattal, mert ezt tartom legkevésbé kockázatosnak. Ki tudok szállni ha gázosnak érzem, kincstárnál van számlám természetesen. Figyelni kell a jelekre, folyamatokra és időben lépni, ha szükséges.

    Emellett olyan vállalkozásokba teszek pénzt, melyek az energiahatékonyságot elősegítő megoldásokat kínálnak, véleményem szerint, ebben még akkor is lesz üzlet, ha számos terület földbe fog állni. Vagy nem, de ennyi kockázat mindig van. Ez viszont már nem megtakarítás hanem befektetés, tehát itt kvázi OFF, de én nem kezelem teljesen külön ezeket, mert a végösszeget nézem. Tehát volt egy X vagyonom év elején, abból a különböző megoldásokkal mennyi lesz jövő év végén (inflációval, reálértéken). Aztán majd szépen levonom a következtetést.

    Mindenesetre, eddig nem alakul rosszul a helyzet. A házamat is a csúcson adtam el, 3 hét alatt elment a tavasszal olyan áron, amit magam sem gondoltam volna. Most már kérdéses, hogy el tudnám-e adni, és mennyiért. A lényeg az, hogy figyelni kell és időben kell lépni.

    A tudomány a valóság költészete!

Új hozzászólás Aktív témák