Új hozzászólás Aktív témák

  • PredatorZoli

    Topikgazda

    válasz bigdady #85819 üzenetére

    A bankok a törvényinél szigorúbb feltételeket is megállapíthatnak saját hatáskörben ugyanis nincs hitelezési kötelezettségük, indoklás nélkül is elutasíthatnak. A törvény szerint az önerő minimum 20%, a fizetés pedig max 50 vagy 60%-ban terhelhető attól függően hogy havi 500k alatt vagy fölött van.
    Ha a bankok kockázatosabbnak élik meg a környezetet, illetve az ingatlanpiac esésére számítanak, dönthetnek úgy, hogy az önerőt saját hatáskörben 40%-ra emelik, a max törlesztőt meg a fizetés 30%-ában maximalizálják.

    Egyébként ezek a feltételrendszerek az esetek többségében belső banktitkok, nem fogsz róluk tudomást szerezni csak mikor a bírálat végén kijön hogy visszadobnak. A hitelközvetítők akik sok ügyletet csinálnak, tudnak ilyen szempontból relative up to date bennfentes infókkal szolgálni mert látják hogy aktuálisan mi megy át és mi nem.

    Az ingatlanpiac le fog térdelni. Ott fog rohadni a piacon a rahedli magasan árazott ingatlan amiket senki nem tud/akar megvenni, de a sok okos tulaj inkább tartja üresen hirdetve 3-4 évig mitsemhogy engedjen 20%-ot amit amúgy állampapírral másfél év alatt visszahozna, mert arról hogy alternatíva költség, még nem hallott a többsége....

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák