Új hozzászólás Aktív témák

  • julius666

    addikt

    válasz ngaba #98247 üzenetére

    Az ingatlanügynök nem rossz példa (hasonló lehúzás tud lenni), de azért van pár jelentős különbség: az ingatlanügynöknek nem adod oda a lakásodat kezelésre, max a kulcsot hogy vigyen körbe jelentkezőket. Az ingatlan garantáltan a tiéd marad. Emellett az ingatlanügynöknél előre tisztázva van a szolgáltatás költsége. Ha odajön az ügynök a történet végén, hogy figyelj, még adjál nekem x Ft-ot, akkor röhögve elhajtod a bánatba.

    Befektetéseknél konkrétan odaadod a pénzed kezelésre valakinek, partner kockázatod van. Normális pénzintézetek esetén nem szoktunk ezzel foglalkozni, mert kicsi és a különböző biztosítások (OBA, BEVA) tovább csökkentik, de ettől még van. (A Bróker Marcsis sztoriknál nem kell magyaráznom, mekkora szerepe van ennek a kockázatnak. :) ) Pont emiatt (odaadod a pénzed és még te örülsz a végén ha visszakapod) tudják - akár még a rendes pénzintézetek is - megtenni, hogy elsumákolják a költségeket szerződés előtt. Egyszerűen a végén kevesebb pénzt kapsz vissza, tenni akkor már sokat nem tudsz.

    Na ezért marha nagy luxus bemondásra odaadni kezelésre pénzt. Még csak nagy hozzáértés, utánajárás se kell már normálisnak tekinthető befektetési forma megtalálásához, kis guglizással szerintem 80 IQ-val is hamar eljut az ember az államkincstárig. Dugig van az internet magyar nyelvű szájbarágós leírásokkal.

    Az igazán elképesztő, hogy sokszor ugyanazon emberek, akik minden hónap elején kiszedik ATM-ből a fizetésüket mert "a bank/állam csak ellopja, csak az a pénz létezik ami a zsebemben van", ha nagyobb összeghez jutnak (pl. örökség) odaadják a legelső jöttmentnek kezelésre.

Új hozzászólás Aktív témák