Új hozzászólás Aktív témák

  • AssAssynn

    őstag

    Ti mit tennétek a helyemben?

    Az autót egész hónap szinte minden napján egy személyben én használom arra, hogy ilyen 2-3 kilométereket rohangáljak vele napi 2-3-szor. Egy-két hetente kell menjek egy kb. 20 km oda - 20 km vissza távra. De, havonta egyszer megyünk az egyre népesedő családdal 100-300 kilométeres távokra. (2 gyerek van jelenleg, de terv szerint 2-3 év múlva jönne a harmadik, és valószínű ugyanennyi idő múltán a negyedik.)
    Nem tudom eldönteni, de még kategória szintjén sem, hogy mi lenne az ideális erre a helyzetre.

    Ugyebár eddig néztem az ilyen osztott üléssorral rendelkező kisebb egyterűeket, 1.6-1.8 benzinmotorral (Citroen Xsara Picasso, Toyota Corolla Verso, Honda FR-V), de azon töröm a fejem, hogy vajon jó lenne-e (gazdaságos lenne-e), hogy én egyedül, egy személyben egy ilyen "nagy" döggel rohangálnék egész hónapban, a maga 10-12 literes fogyasztásával. A jelenlegi kocsim (Corsa C) 6-7 litert eszik. Azért ez mégiscsak a duplája lenne most. Gondoltam elég lenne akkor egy kisebb autó, de azzal meg az a baj, hogy ha csak egy hónapban egyszer is, de muszáj beültetni az egész családot és a csomagtartóba is betenni minden hóbelebancukat, de erre meg egy kisebb kocsi, a mérete miatt nem alkalmas.

    Szóval most vagy az van, hogy:
    1.- veszek egy nagyobb, családi autót, csak azért, hogy havonta 1x betudjon ülni a család, és cserébe egész hónapban dupla annyiért tankolok.
    2.- veszek egy kis rohangálós kocsit, hogy keveset fogyasszon, de ebbe meg nem férne el a család (lol)
    3.- veszek két kocsit, egyet rohangálni, egyet meg a családi utakra, de gyanítom, hogy ez lenne a leggazdaságtalanabb megoldás, mert nem térülne meg a második autó vétele/fenntartása a megspórolt üzemanyagból.
    4.- veszek egy kisebb családit =kombit?, (habár nem tudom ezzel előrébb lennék-e), majd 2-3 év múlva, a 3. gyerek érkezésekor lecserélem egy nagyobbra.
    5.- ??ide esetleg ötlet??

    Keret: lehetőleg minél olcsóbban, a kialakult drágulások miatt, de egyébként lásd fentebb az általam eddig nézegetett típusokat.

    Köszönöm, hogy megoszthattam itt a dilemmámat :DDD egyúttal megköszönöm, ha valaki tanáccsal tud ellátni. :R

    "Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)

Új hozzászólás Aktív témák