Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz BiriBum #14091 üzenetére

    A K200D nem volt abszolút belépő sorozat (annak ellenére, hogy akkor éppen az volt a legolcsóbb forgalomban lévő modell ha nem vesszük a K100D Super-t), több aspektusában is a középkategória felé mutatott. Alig pár hónapig gyártották (2008 januárjában jelentették be a gépet és decemberben már discontinued volt), majd jött a státusz LCD nélküli, lassabb, gyengébb minőségű, szigetelés nélküli K-m, ami még a kifutó K200D-nél is olcsóbb volt. Nem volt D90 szint, nem is ezt állítottam, de a D90 is belépő és nem volt sokkal drágább (280 dolcsi volt a különbség (jelenleginél sokkal kedvezőbb árfolyam mellett), amiért jelentősen jobb gépet kaptál volna), ahogy a K20D sem. A K200D a K10D egy kicsit egyszerűsített, de például az időjárás állósággal azon túlmutató gép volt. Aki akart, az áldozott a kicsivel magasabb kategóriára, mert nem volt olyan nagy ugrás. Én akkoriban abszolút kezdőként, kompaktról váltva nem láttam még azt, hogy miért nem elég csak egy tárcsa és miért fogom előbb kinőni a kezelést, mint a gép vagy a szenzor tudását.

    Tudom vicces, de analógról váltottam (a kompakt digit csak ízlelése volt az új világnak) és ott az összes vázam egy tárcsás volt és azt hittem itt is elég lesz. Nem is gondoltam bele előre, hogy ezek az objektívek már nem rendelkeznek rekesz gyűrűvel, ami így nem árt ha a vázon megtalálható.

    +1:

    "de ne keress dupla vezérlőtárcsát az abszolút belépőszintű gépeken, mert drága"

    Ezt fejtsd már ki, mert nem igazán értem, hogy egy filléres tétel és az eleve annak megfelelően tervezett váz mitől lenne jelentősen drágább. Az odáig oké, hogy valakinek nincs rá szüksége, de az elhagyása csak üzletpolitika, hogy ha kell a második tárcsa, akkor vedd meg a nagyobbat. A kezdő nem tudja automata vagy félautomata módban hajtani a gépet ha ott egy második tárcsa? Miközben meg sok kezdő örülne neki vagy nem érezné, hogy magasabb kategóriára van kényszerítve. De ha azt vesszük, hogy a K200D esetében a váz előállítási költségeinek 10%-át tenné ki egy második tárcsa, az akkor is csak pár ezer forint. Lenne. De nem túl életszerű, hogy ennyire drága legyen egy tekerentyű meg a hozzá szükséges pár alkatrész.

Új hozzászólás Aktív témák