Új hozzászólás Aktív témák

  • Szten Márs

    nagyúr

    válasz Bikerman #2930 üzenetére

    Huhh, erre a hsz-re aztán van reagálnivaló :D

    Kapásból, azért kezdőnek ne ajánljunk a váz mellé egy darab 50mm-es fixet, főleg nem úgy, hogy még mögé is írod, hogy tájképre, családra stb-re, mert lehet megfogadja a tanácsot és vesz egy ilyet és utána hatalmas koppanás lesz :(
    Oké, én is írtam, hogy 50-essel szoktam tájképezni, sőt, néha még családot is fotózni, de ettől még eszembe nem jutna ezekre a célokra ajánlani egy 50-es fixet, mert a legtöbb helyzetben a legtöbb embernek nemes egyszerűséggel használhatatlan lenne. Főleg egyedüli obiként. Szóval ez egy nagyon rossz tanács volt, és akkor finoman fogalmaztam.
    Persze, egy rendes alapzoom és egy esetleges kis/középtele mellé jó dolog beszerezni egy fix 50-est. De csak melléjük, kezdőnek meg pláne.

    Másrészt meg azt írta, hogy 200-300 ezer HUF a keret. Namost akkor miért nem ajánlod a Nikont? Mert te úgy generel, mint márkát nem ajánlod, pedig ebből a pénzből, igaz fogcsikorgatva, de akár ilyesmi is kijöhet: [link] Nem beszélve esetleges alig használt D80-asokról. Ezekre a gépekre aligha állnak az ellenérveid. A hsz-edből pedig úgy jött le, hogy a Nikonra generel jellemzőek a leírtak, ez így félrevezető.

    A Pentaxhoz nagyon nagy objektívpark létezik - régi, akár több évtizedes használt, többnyire manuális objektívből. Bár én abszolút Pentax fan vagyok, de az objektívkínálat, ha szigorúan az új, AF-es obikat nézzük, a Pentaxnál sajnos pont, hogy némileg visszamaradott, bár meggyőződésem, hogy az emberek döntő többségének az igényeit teljesen ki tudja elégíteni így is ez a kínálat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák