Új hozzászólás Aktív témák

  • Szten Márs

    nagyúr

    válasz hibavissza #3237 üzenetére

    Nem ilyen egyszerű a kérdés, mert hiába csinál x gép tökjó képeket RAW-ban, ha neked teszem azt 300mm ekvivalens gyújtótáv kéne az adott képhez, de csak 18-55-ös kited van, aminek ekvivalens nyolcvanvalamennyinél vége van, mint a botnak.

    A Sony A200 JPG-itől nem voltam ép elájulva, sőt, igen keményen mosta a képeket. Sőt, RAW-ban is gyengébb volt, mint a tökugyanazt a szenzort használó K10D, kifejezetten gyengébb - valami nagyon nem jött össze a Sony mérnökeinek, és nem az A200 az egyetlen gép, aminél ezt észrevehetjük, a Sony A700 vs Nikon D300, a Sony A900 vs Nikon D3X is ugyanezt mutatja - a szenzor ugyanaz, de a Sony gépei rosszabb képminőséget produkálnak mind JPG-ben, mint RAW-ban.

    A kiégésre van egy nagyon egyszerű megoldás: pontosan kell exponálni. Van csomó helyzet, amikor a mátrix fénymérés nem ad jó eredményt és vagy más fénymérési módot kell használni, vagy expókompenzációt kell alkalmazni, ez ilyen egyszerű. A Pentaxok meg gyakorta alexpóznak, napuff, ki kell tapasztalni és tudni kell korrigálni - a DSLR már nem kompakt, ott a használónak is tudnia kell vele bánni.

    Ha magát a gépvázat (felépítését, szolgáltatásait, stb) veszem figyelembe, akkor egyértelműen a Pentax K200D, a maga fémbelsős vázával, legnagyobb keresőjével stb...
    Ha a gépet + objektíveket, akkor az Olympus duplakitet ajánlanám.

Új hozzászólás Aktív témák