Új hozzászólás Aktív témák

  • zümzümm

    senior tag

    Köszönöm szépen a tippeket, tanácsokat, véleményeket, infokat! Nagyon hasznos nekem ez a DSLR vs MILC „párbaj”

    Amikor megfogant bennem a hobbifotos gondolat, alapból DSLR gépben kezdtem el gondolkodni. A képminőséget a DSLR-el párosítottam. De ahogy olvasgatom a teszteket, mustrálom a teszt fotokat és a flickr fotokat, azt látom hogy képminőségben ugyan olyan jó számomra mind a kettő. Viszont a MILC felé húz a szivem. Főleg a mérete miatt. Többször vinném magammal, akár munkába is, hogy haza felé jövet kitérőt tegyek és kattogtathassak. Viszont zsebbenyúlósabb. A váz kb annyiba kerül, mint amennyit eredetileg szántam erre a hobbira. És akkor még nincsen obim. Kb 200ezret szántam rá, váz+obi(max 220-230). Fontos hogy legyen EVF, és kihajtható kijelzője legyen. NFC sem árt. Szóval kb Sony A6000ben gondolkodom MILC vonalon(esetleg Oly M10). Viszont ahogy már írtam, elég zsebbenyúlós a MILC vonal nekem, az igényeimhez mérten.
    DSLR vonalon akár egy D3300-1300D is megtenné. Én abban hiszek(főleg két hobbifotos kolléga véleménye alapján), hogy egy belépő szintű váz+szuper obi, a képminőség terén jobb párosítás, mint a mondjuk kétszer drágább váz+kitobi.
    Kérdeztétek, hogy mi lenne a fotózott téma, rászánt összeg… A rászánt összeg kb 200ezer egyenlőre. Ami így eddig egy DSLR rendszerre elég. De nagyon a MILC felé húzok. Ami a fotózott témát illetni, nem akarok lagzit fotozni, sem party képeket készíteni. Elsődlegesen épületeket, tájakat, fákat, virágokat, leveleket, meg egyéb hasonló témákat szeretnék fotozni. Szóval kb amit egy mobillal is lehet. Úgy gondolom egy jó fényerejű fix obi teljesen megfelel első körben. A makrózás is nagyon érdekel. Aztán végül jöhet majd egy tele obi is.
    Szóval egy kihajthatós kijelzős, EVF, plusz kb f1.8 fényerejű fix obi, mennyi lenne és melyiket ajánlanátok MILC vonalon?

Új hozzászólás Aktív témák