Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz PROTRON #50629 üzenetére

    Na megérkezett az alaplap. Végül birkáb voltam mint sem hogy pudingot próbálgassak, felkértem olyat akinél tuti van 6. genes proci. Szóval a nagy kérdésre én se tudom tapasztalat alapján a választ és most már remélhetőleg nem is fogom tudni. :D

    Azonban BIOS frissítés során a kollégával belefutottunk egy eléggé durva s..pórollerbe... azthittük hogy kuka az alaplap, mivel se az alaplapi HDMI, se a displayport kimeneten nem adott képet post screen alatt.
    Óriási szerencse hogy kipróbálta dedikált VGA-val, mert azzal már rendben volt, csak mivel x4-es pcie slot van rajta így eleve nem garancia hogy egyáltalán el kell neki indítani egy vga-t. De ez egy kevésbé felszerelt laikussal kicseszett volna...
    aztán kíváncsiságból rápróbáltam a dsub-ra is, mivel olyan industrial környezetbe szánt alaplap ez hogy van rajta átalakító kábellel elérhető dsub. Azzal már gond nélkül ment d-vga nélkül is post screen alatt a kép.

    Na most a windows 7-es telepítőm szerencsére olyan usb, amin van linux, így annak a menüje alatt már a displayport is bekapcsolt, de a HDMI még mindig nem. Mivel az USB 3-as vezérlő összeakad ennél az alaplapnál az usb 2.0-ás szoftveres támogatásal, így nem sikerült belépnem a livelinuxba, remélhetőleg ott már menni fog a HDMI.

    Aztán a neten utána olvastam hogy H110-es csipset esetén rengetegen panaszkodnak hogy post alatt nem tud alaplapi HDMI-re küldeni képet...azért a szívbaj kissé megfordult körülöttem. :D

    Mások is találkoztak ilyesmi jelenséggel anno?

    Amúgy az Ebay-es feedback miatt csak sebtiben összerakott összeállítás jelenleg itt tart: (Figyelem! A következő kép a nyugalom megzavarására alkalmas optikai méreteket jelenít meg az alaplap mellett látható munkaállomás tápegységgel összefüggésben....én szóltam! :D )

    Passzív üzemben a lefogatás nélküli AMD AM2-es gyári hűtővel ami egy Athlon 64+-t hűtött eddig BIOS alatt (ahol ugye nincs step down, tehát boost nélküli fullon jár a proci) 50 fokig melegedett a 7500T, de azért odafordítottam a "tartalékként" tartott Be Quiet proci hűtőt hogy csendes üzemben 40 fok alatt tartsa.

    Ha valaki esetleg szemkáprázásnak gondolná hogy a borda félig lelóg a foglalatról ....nos nem káprázik a szem, tényleg másfélszer akkora a borda mint a foglalat legkülső befoglaló méretei. Az itthon lévő lehetőségek közül még mindig ez volt a legkézenfekvőbb, mivel még a gyári intel hűtőt is akadályozza a kondenzátor és fojtó tekercs elrendezés. :D
    (Alátámasztásnak jól vizsgáztak a VGA-ról levett displayport csatlakozó takarók.)

    Tápegységnek egyelőre egy 120W-s Delta tégla táp van, meglátjuk hogy majd az aksis üzemhez is elegendő lesz-e(van egy eléggé markáns esélye hogy oda már kevés lesz).

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák