Új hozzászólás Aktív témák

  • rxmiss

    junior tag

    válasz Vismajor01 #61040 üzenetére

    bar nem hozzam szolt a kerdes, de nekem is fontos a bios milyensege. ahogy en hasznalom a gepeimet jatekra es munkara, van jopar beallitas, ami nem felel meg alapbolt (virtualizacio, iommu, 4G feletti memoria-terulet), ezeket jo lenne, ha konnyen es kenyelmesen ernem el, nem pedig minden egyes alaplapnal mashol (egyazon gyarto eseten is volt mar ra pelda, ha jol emlexem)

    a masik eset pedig - mivel ez itt az itx topik - itt talan tobben vagyunk, akik akar szorakozasbol, akar pedig mert eleve igy terveztek a gepet, eleg sok idot toltenek a finomhangolasaval (legegyszerubb pelda az underclocking, amikor nem akarod maxon jaratni a processzorodat mert vagy kisebb teljesitmenyre tervezted a hutest a meretek miatt vagy mert szeretnel minel nagyobb csendet, stb). Windowson mar szinte mindent meg lehet csinalni kenyelmesen gui-bol, de aki mas operencias rendszert hasznal, annak tovabbra is kezenfekvo opcio lehet a beallitasokat a bios/efi menuiben vegezni. a finomhangolas adott esetben eleg sok ideig is tarthat, nem keves alkalommal kell kolbaszolni olyankor a bios-ban. nem beszelve arrol, ha muszaj egy clear cmos :D

    igaz h osszessegeben a gep elete soran keveset kell hasznalni, de az a par nap amig nagyon kell, addig nem lenne baj, ha jol atlathato es jol hasznalhato lenne a bios, nem csak akarmilyen.

Új hozzászólás Aktív témák