Új hozzászólás Aktív témák

  • KTTech

    veterán

    válasz Clemi #8498 üzenetére

    Hát, ehhez csak annyi hozzáfűznivalóm lenne, hogy az évek során több, mint fél milliót dobtam ki az obik cserélgetéséből adódóan (vételi-eladási árkülönbözeten), csak azért, mert megpróbáltam a kezdetekkor spórolni az objektívek árán, és a látszólag olcsót megvettem.

    Aztán rájöttem, hogy sz*rból még mindig nem lehet várat építeni: AF problémák, kontraszt és felbontásproblémák, szakadó szalagkábelek stb... Bár az első és az utolsó ami a legbosszantóbb (Sigma objektíveimmel meg volt minden ezek közül ilyen-olyan leosztásban, 18-125 - szalagkábel szakadás, blendehiba, 50-150/2.8 - véletlenszerű AF probléma, elsősorban vakuval, 18-50/2.8 - vakuval AF probléma, F4 alatt használhatatlan volt a normál AF problémái miatt, 17-70 - nagylátón AF probléma)... persze, ha kitéped a hajad, mert az obi egy kis ellenfényben már használhatatlanná válik, az sem jó dolog. Vagy épp a kezeid közt hullik szét... és akkor gondolkodhatsz, hogy mi is volt az olcsó.

    Sajnos az ár nem véletlenül annyi, amennyi, annak bizony oka van, és ez a minőség. Vakuknál is ez a helyzet, eddig a 3rd party vakujaim mind idő előtt haláloztak el (Sunpak - elszakadt az átvezető kábel a fejhez, Metz - zoomfej hiba, javíthatatlannak bizonyult). Igaz, volt Canon vakum is, amiben a zoom fej bekrepált (420EX).

    www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

Új hozzászólás Aktív témák