Új hozzászólás Aktív témák

  • #40935168

    törölt tag

    Sziasztok,

    unatkozom, gondoltam megosztok Veletek ezt-azt.
    Egy csini hír Canonrumors-ról:

    The next 90 days could be pretty exciting for the Canon community. Expect a bunch of announcements. This isn’t [CR3], but it sounds like we’ll see at least 2 full frame cameras announced before NAB in April. One will probably be the 4K camera. Also expect more lens announcements.

    Rákerestem, mi ez a 4K, nekem még új.. elvileg a horizontális pixelszámot értik ez alatt, vertikálisat nem nézve, tehát 4000 pixel-t, vagy 4096-ot értve ez alatt (Youtube-on elérhető legmagasabb felbontás 4:3 aránnyal: 4096x3072 (~12,58 MP).

    A keresés eredménye ide hozott engem, érdekes cikk..

    Amit nagyon királynak találok az nem csak maguk a gépek (akár Canon, akár RED), hanem a következő:
    the zoom lenses will work perfectly across every Canon EOS camera (including the cropped APS-C and APS-H DSLRs), the C300, the 1D and 5D, and a bunch of film cameras.

    Nem gyenge :) és ha így halad vagy marad ez a trend, 5-10 év múlva már vagy lesz egy nagyonprofi fényképezőgépem, nagyonprofi kamerával hozzá, ugyanazzal az üveg szettel (és ez a poén), vagy egyetlen gépem lesz, mert a fotózás egybeolvad a videozással, egyetlen gépben. Ami marketing szempontból nem lenne túl okos húzás, de ki tudja.. :) ezt már ők döntik el..

    Érdekes lesz az elkövetkező 1 év.. :) Rakás új üveg, új váz.. ilyenkor úgy örülök, hogy megtartottam a 450D-t :)

    És lám, ha ez a Canon 4K igaz, akkor ez egy "egybe" váz lesz :B :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák