Új hozzászólás Aktív témák

  • Lex Icon

    senior tag

    válasz rekid #50919 üzenetére

    1. Úgy látom, nem értetted meg, miről beszélek. Ha valami nincs a képen (pl. valakinek a feje, vagy egy tárgy), mert a "fotós" nem rakta rá, azt te nem fogod rárakni PS-sel se. Hasonlót lehet, de pont azt, pont azt az arckifejezést azt nem rakod rá, mert az a pillanat egyszeri volt és a PS nem volt ott. Nem egy meglévő kép szénné retusálásáról beszélek, hanem arról, amiről a "fotós" lemaradt térben vagy időben tudás és tapasztalat hiányában.
    PS-sel hogyan csinálsz egy gyűrűhúzás fotót, ha az el se készült, vagy bemozdult, vagy rossz helyről van fotózva és nem jól látszik a képen?
    Láttam én profi PS-est dolgozni és 1-2 óra alatt csodákat tud művelni egy-egy nem jól sikerült képpel, de pl. múlt hónapban voltam esküvőn. A fotós 2700 képet készített a nap folyamán, ebből kb. 200-at adott át, mint végeredményt. Ha csak azon a 200-on 1 órát kellett volna PS-eznie, az 200 óra. Ezt hogy fizetteti meg egy fotós?
    Manapság a filmekben a PS-nél nagyságrendekkel nagyobb tudású SW-rel alkotnak, mégis könnyen kiszúrható, ha egy ember nem valódi.
    2. Az a baj, hogy ezután a többség, aki hivatásos fotósnak adja ki magát, mert nem kell papír, sajnos nem fogja saját magát megfelelő szintre képezni a neten se. Én se jártam OKJ-ra, de van - csúnyán mondva - vagy 2 méter fotóskönyvem és meg se próbálom összeszámolni hány órát tanultam a netről, de eszembe se jutna hivatásos vagy profi fotósnak hívna vagy akár csak gondolni magam, hiába mondta profi fotós, hogy foglalkozzak ezzel. De, ahogy ph_5.5 is mondta, sajnos sokan lesznek akik pár YT videó után már igen. És ezzel van a baj, nem a tanulási lehetőségekkel.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák