Új hozzászólás Aktív témák

  • Andras6800

    senior tag

    válasz 7Heads Drago #33994 üzenetére

    Szerintem pár HSZ-el ezelőtt én is fejtegettem hosszasan a problémámat a témában tett megnyílvánulásaiddal. De egyre inkább az az érzésem, egyszerűen nem akarod megérteni mint mondunk többen is.

    Kezdjük ott, hogy a pára hideg felületre csapódik ki a melegebb páradúsab gázközegből. Ha az inverter leáll este 6kor és szépen lassan lehül -15 fokra, nem sok pára csapódik ki rá, mert hozzáhül a környezethez, az alkatrészek melegebbek mint a levegő. Egyébként PCB felületen meg komponenseken előfordulhat némi páralecsapódás kültéri alkalmazásoknál, hiába teljesen zárt. De ez inkább olyan helyzetekben amikor a felforrósodott eszközt hirtelen hideg behatás éri: Pl ráfröccsenő hideg víz.
    Bekapcsolásnál meg ugye az inverter felmelegszik hidegebb környezetben, ergo megint nem csapódik ki rá a pára. Legalábbis az elektronikára nem. Hidegebb burkolati elemekre kicsapódhat belülről, de az pl az én SE inverterem felépítésénél nem okozna gondot, mert szakszerű telepítésnél a vízcsepp max a doboz aljába tud lecsorogni. Annyi meg nem fog felhalmozódni, hogy elérje a PCB-t. Ha fektetve lenne az inverter már lehetne belőle probléma. (Nem tudom, hogy az inverter gyártók milyen felületkezelési eljárással védekeznek . Szokás pl lakkozni a beültetett nyákot.)

    Az invetter amúgy maga zárt. Pont emiatt tehető kintre amit annyira bizonygatsz.
    Szerintem meg senki nem mondta, hogy nem tehető kintre.
    A műszaki dokumentáció alapján alkalmas kültéri használatra bizonyos kritériumok betartása mellett: Ne álljon esővízben, ne tűzze a nap, legyen megfelelő szellőzés, ...

    Mindezek mellett egy kiegyenlítettebb környezet hosszabb élettartamot eredményez !!ugyan azon" termék esetén. 2 külön terméknél neadjisten két gyártó termékeinek összehasonlításánál már bejön a megbízhatósági statisztika, méretezés meg gyártástechnológia és folyamat capability index.(Erről is volt régebben némi értekezés élettartam kapcsán, meg Huawei megbízhatóság kapcsán)

    [ Szerkesztve ]

    A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!

Új hozzászólás Aktív témák