Új hozzászólás Aktív témák

  • Caranita

    aktív tag

    válasz asdf_ #45694 üzenetére

    Mégiscsak az Overvoltage derating az. (Saj R5 feszültségfüggő teljesítmény szabályozás)

    Végre volt türelmem kivárni a dolgot, kicsit megviccelt az inverter az első pár alkalommal.
    Az volt a gond, hogy amikor megadtam a derating zónát, és néztem real time mi történik, akkor nem történt semmi.
    Ugyanúgy termelt tovább, a feszültség nőtt, majd lekapcsolt az inverter.

    Az a titka, hogy a Saj inverter nem azonnal kezdi meg a leszabályozást, hanem kb 10 másodperc kell neki, és közben nem lehet egyszer sem az, hogy lemenjen a zóna alá a feszültség. (ez egyértelmű, viszont hiába frissítgettem félmásodpercenként az élőadatokat, nem biztos, hogy sikerült elcsípni, ha benézett alá)

    Az a lényeg, hogy a max feszültség alá kell állítani a start pointot minimum 3V-tal, a recovert pedig a start point alá minimum 1V-tal.

    Nálam a 3V-os eltérés nem vált be, mert sajnos az egyik fázison termel egy felhúzott inverter a szomszédban, így nem volt ideje leszabályozni, pikkpakk elérte a 253V-ot, és lecsapta.

    Most így néz ki:
    Grid overvoltage protection value: 253V
    Overvoltage derating start point: 248V
    Overvoltage derating recover point: 246V

    Ha a feszültség tartósan (kb 10 másodpercig) 248V felett van, akkor elkezdi a leszabályozást, valószínűleg van egy fix, beégetett érték az inverter agyában, mert gyanúsan wattra pontosan beállt a termelés perceken át :D

    Ahogy a recover point alá benézett, azonnal elkezdte ráengedni a termelést, természetesen emiatt elkezdett a feszültség is nőni a renitens fázison, így megint elkezdett leszabályozni.

    Arra nem találtam beállítást, hogy lehet e ezt finomhangolni, viszont egy kisebb derating start point megadásával át lehet hidalni a 10 másodpercet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák