Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
Testvérem 4571-est vett, én még kivárok, hogy mire lesz érdemes fejleszteni.
Jelenleg maximálisan elégedett vagyok a 4551-esemmel.
Tényleg mire lesz érdemes fejleszteni? Láttam a blue-ray hd-dvd egységek már megjelentek 100-150K-ért. Mikor lehet majd ezeket 15K-ért kapni?
[Szerkesztve] -
martonx
veterán
válasz
Peetee(tm)
üzenetére
Mondjuk az újabb LG-k már nem olyan gázosak, mint pl. az egy-két évvel ezelőttiek. Jelenleg szerintem már nagyon kiegyensúlyozott a DVD író mezőny, bár ennek eldöntésében van nálam kompetensebb személy...
-
martonx
veterán
Nekem már volt töbféle íróm (munkahelyi gépekben, szerverekben most is van), és egyáltalán nem feltűnően hangos hozzájuk képest a NEC. Mondjuk nekem 4551-esem van.
Bár tagadhatatlan, hogy mind közül a leghangosabb a NEC, viszont egyben a leggyorsabb is, illetve film nézéskor automatikus lassítja, magát, így olyankor szinte hangtalanná válik.
Az meg, hogy hangosabb, mint a többi drive nem zavar, mert annyival gyorsabb is, és én csak örülni tudok neki, hogy nem piszmog el sokat a dvd másolással
No persze lehet, hogy a tieddel valami baj van, illetve 4571-est nem ismerem, de nagyon nem különbözhet a 4551-estől. -
martonx
veterán
-
martonx
veterán
Most jöttem rá, hogy valami komoly gond van a 4551-esemmel. A pontosság kedvéért 4550-est flasheltem át 4551-esre.
A gond akkor jelentkezik, mikor gyári dvd-ket játszok le vele. Azaz mikor megkapja az ötödik régiókódot, és beíródik a régiókód a drive-ba.
Nos onnantól kezdve nem hajlandó egy dvd-t sem lejátszani, még azt sem ami nem is régiókódos.
Ez a driveom hibája? Vagy a firmware hibája? Esetleg windows hiba?
ÉS ehhez kapcsolódik a második probléma: Nem tudom frissíteni a frimware-t, pedig lehet ezzel lenne a gond? Jelenleg liggy-s 1-Z2-es frimware van rajta, amit még flasheléskor raktam rá. Viszont mostmár nem hajlandó se 4550-es, se 4551-es firmware-t sem fogadni, mindig azt írja ki a binflash, hogy nem ehhez a meghajtóhoz való a firmware. Egyébként flash óta nem próbáltam még firmwaret frissíteni.
Segítsetek légyszi. Tudom, hogy firmware frissítési gondja másnak is volt, de ilyennel találkozott valaki, hogy mihelyst régiókódos lesz a drive, többé nem játszik le semmit???
-
martonx
veterán
Nekem továbbra is az a bajom, hogy semelyik neroban nem jön be a labelflash.
Pedig már egy csomó serialt kipróbáltam.
-
martonx
veterán
válasz
Kicsirics77
üzenetére
ez érdekelne engem is. A neroban hol a manóban van elrejtve?
-
martonx
veterán
Nekem fent van a 6.6.1.4-es Nero Ultra Edition vagy valami ilyesmi változatban. Hol találom benne a labelflash-t?
Az írómat már átalakítottam 4551-esre, de kerestem és csak nem találom a labelflash-t a neroban. -
martonx
veterán
válasz
balogh0211
üzenetére
Ahogy átalakítod, úgy vissza is lehet alakaítani.
-
martonx
veterán
Ebből számora nem sok derült ki

De gondolom ha ide írtál, akkor 4550-es íród van, vagy nem? Lehet probléma, ha PIO módban használod az íródat. Főleg, hogy a géped már nem egy erőmű, és nekem is a régi gépemen, tud szenvedni pio módban bármi.
Ha UDMA-ban van, akkor meg rossz az íród.
Ha meg nem NEC4550-ed van, akkor rossz helyre írtál
-
martonx
veterán
No végül a Burn4free író programot tettem fel.
Nekem nagyon tetszik, mindent pikk-pakk megcsinál, amit csak kell. És mintha még gyorsabb is lenne az írás, mint a Nero-val. Lehetséges ez?
Van benne egy toolbar, de ezt rögtön uninstallozni lehet, nem zavaró.
Tud ISO-t készíteni, kiírni, adat dvd-t, cd-t írni, audió cd-t írni, mp3 cd-dvd-t írni.
Mi kell még?
PPeter szerinted ez maradhat a gépemen, vagy van valami rejtett hibája ennek a programnak?
Egyébként még a HT Fireman 2.0 volt nagyon-nagyon meggyőző, de nem sikerült a 30 napos verziót feltörnöm, így maradt ez a free progi.
HT Firemanban poén, de szerintem egy Nero klón. Még Startsmartja is van, meg van benne videóvágástól kezdve minden ami Neroban. Labelflasht is tudja a honlapja szerint. -
martonx
veterán
opsz. Köszi! Akkor majd inkább egyenként rakom fel őket!
Egyébként az alábbiakat fogom kipróbálni:
HT fireman 2.0 ez fizetős, a crackeltet fogom kipróbálni - ránézésre ez hajazza a nero-t, minden van benne. Sajnos a letölthető trial verzió megcrackelhető, de ebbe alapból nincs lightscribe+labelflash támogatás, míg ha megveszed akkor a fullban van ez is.
HT fireman 1.4 ez a 2.0 ingyenes verziója. Ebben nincs videószerkesztés meg ilesmik, mint neroban, de amúgy vszínűleg mindent tud, ami alapból kell
Deepburner 1.7.1 magyarul tud, nem sok info van róla a honlapokon. Free szoftver.
Burn4free legújabb. Szintén free. Erről se sok derült ki, állítólag sok spy van benne, de egy próbát megér. -
martonx
veterán
Rendben van. De akkor mi a fenével írjak DVD-t? Tegnap feltettem az Alcohol legújabbat, tökéletesen működik, de ez csak image-t tud írni.
Milyen programot használjak ami ingyenes, és helyettesti a Nero-t? Labelflash nem érdekel, úgyse fogok labelflash lemezt venni.
Csak azt szeretném, hogy fájlokat, mappákat írjak dvd-re, ne pedig képfájlt.
Ja és eddig a DVD-RAM miatt használtam az InCd-t is. Ezt mivel helyettesítsem?
Fent van még Demon Tools, de az csak emulálásra jó. -
martonx
veterán
Egyébként teljesen normálisan működik a gépem, igaz agyon van tuningolva (de ettől bizisten atomstabil).
Mindent fel tudtam rá tegnap is installálni (ráadásul a windowsom is elég friss telepítés). Épp ghostolni szeretném, és nagyon zavaró, hogy nincs rajta dvd író program.
Leszedtem a Nero.com-ról egy általános ahead eltávolító programot, mert ott azt írták, hogy a sima uninstall-kor fennmarad egy csomó minden. Ezzel ma este nekimegyek a rendszernek, és majd látjuk.
Vírus/féreg/adware nem okozhat gondot, mert az otthoni gépemen nincs net.
Arra gondolok, hogy a régi 7.0.1.2-es valami olyan infokat hagyhatott fent a 4550-esről, ami a 7.0.5.4-esnél a 4551-essel összeütközik, nem? -
martonx
veterán
[link]
A tomshardware-en pont most írtak a labelflashről. A labelflash lemezek árát elnézve ez Magyarországon nem nagyon fog elterjedni.
Ja, és ők valami miatt újrainstallálták a windows XP-jüket Nero telepítés előtt. Vajon miért? -
martonx
veterán
A dvd guruk segítségét kérem, akik értenek a nero-hoz.
Tehát a problémám, hogy mióta hackeltem a 4550-esemet 4551-esre, nem akar felmenni a gépemre a Nero 7.0.5.4.
Félreértések elkerülése végett a hack sikerült, legalábbis olvasni olvas mindent, csak az írást még az alant következő probléma miatt nem tudtam kipróbálni.
Az igaz, hogy még a hackelés előtt hetekkel távolítottam el a 7.0.1.2-t, tehát mostanában nem is volt rajta Nero.
Installálás közben kiírja (miután szokásos telepítést nyomok), hogy XY.dll-t nem találja a YX.cab fájlban, és leáll, illetve visszavonja az addigi telepítést.
Tehát ez mitől lehet? Megpróbáljam lehúzott dvd-vel felinstallálni?
Találkoztatok ilyen problémával?
Namármost a Nero installálási hibájának lehet bármi köze a hackelt írómhoz? Van valakinek ilyen tapasztalata? Vagy tegyem újra az egész windowsomat? Ezt nem nagyon szeretném.
Egyébként két teljesen más konfigban kipróbáltam ugyanezt a nero install fájlt, és szó nélkül felment.
[Szerkesztve] -
martonx
veterán
Sziasztok!
Sikeresen moddoltam én is az írómat 4550-ről 4551-re. Köszönöm a sgeítséget. Bár kipróbálni még nem tudtam, mert a Nero 7.0.5.4 valami miatt nem akar felinstalláldóni a gépemre
Két kérdésem még van: milyen lemezzel lehet használni ezt a labelflash-t? Bármilyennel?
Nero-n kívül van más program, ami tud ilyet csinálni? -
martonx
veterán
válasz
Wolfskin
üzenetére
1. megoldás: nézd meg jobban a biosodat. Minden biosban lehet ezeket állítani, kizárt, hogy pont nálad nem lehet.

2. megoldás: állítsd be windowsban, mert nálam például a régi nf2 chipsetes gépnél előfordul, hogy a mobilrack udma-n van biosban, a win meg helytelenül PIO-ban kezeli. De ehhez már túl kell lenned az 1-es beállításon. -
martonx
veterán
válasz
Iginotus
üzenetére
Honnan szedhetek le Microsoftos drivert?
Nekem is Nvidiás driver van fent, és lehet, hogy ez csinálja a mindenféle hibajelenséget? pl. hardver összeakadsá, 16X írásnál véletlenszerűen elrontott lemezek...
Addig rendben van, hogy eltávolítom az nvidia drivert, és újratelepítve nem teszem fel az ide részt, de honnan vegyek microsoft drivert? Wint nem szeretném újrarakni, ez miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Androidos tablet topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- horzoli: Auchan házhozszállítás
- Háztartási gépek
- Autós topik
- BMW topik
- Az Intel szerint mindenkit érint, illetve érinteni fog a CPU-hiány
- Elektromos autók - motorok
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- KÜLÖNLEGES RITKASÁG! VADIÚJ Microsoft Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 512GB LEVENDULA 686g
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Surface 4 - 15" 2496 x 1664 ~2k touch, i7-1185G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:86%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest