Új hozzászólás Aktív témák
-
Laslow
senior tag
4550@4551-em van január óta. A tapasztalataim:
1. Sima írásra teljesen jó, soha semmi gondom nem volt vele (+-R/RW/DL, CD-R/RW).
2. A lemezfelismerése nagyon lassú (a Toshiba 1812(?)-es DVD olvasómhoz képest)
3. Írt lemezeket baromi gyorsan másolja fel, nem ritkán 20000Kbyte/sec sebesség felett a végén. Mondjuk hangja is van, de nem vészes (nem úgy, mint az egyik régi CD olvasómé...)
4. Elég kényes a lemezekre olvasáskor. Nem egyszer előfordult már, hogy ami lemezt ez az író fel sem ismer, vagy felismer ugyan, de hibával leáll másoláskor, a Toshiba olvasóm (ami jóféle olvasó tudtommal) gond nélkül beolvassa, igaz, az gyárilag le van lassítva. A NEC-n az sem segít, ha a sebességét visszaveszem 1x-re.
5. A FlashLabel technológiát még sosem használtam, a DVD-k írható oldalára való rajzolgatás viszont tetszik. Haszna nincs, de egyedivé varázsolja a lemezt.
6. Használom a DVD-RAM írási funkcióját, de rosszak a tapasztalataim. Egyrészt a 5x írási sebesség elég kevés, de ez a kisebb gond. A nagyobb, hogy vettem egy Verbatim 3x DVD-RAM lemezt, de csak a 2/3-áig engedi megírni, bárhogy formázom, bármit csinálok vele. Gondoltam: lemezhiba. Vettem egy Panasonic 5x DVD-RAM lemezt, ami gyorsabb, meg úgy néztem, jó is lesz, de most eljutottam odáig, hogy több mint 90%-ban teleírtam: ugyanaz a hiba, mint a másik lemeznél: nem tud írni, 0 byte hely van a diszken. És törölni sem engedi (csak megformázni). Pedig nem fogyott még el rajta a hely, annyi biztos. Innentől az íróra gyanakszom.
7. Egy új Verbatim 32x CD-RW lemezt elsőre jól meg tudott írni (próbaírás; nem olvastattam vissza), ám másodszor, amikor mp3-akkal vettemtele, szintén jól megírtam, de sem az író, sem a DVD olvasó nem tudta végig visszaolvasni a lemezt. A 32x írás után 16x-an írtam rá ugyanazt, az már visszaolvasható volt. Azért ez nem esett jól.
Összességében: A normál igényeket kielégíti. Ha valakinek van egy jó DVD olvasója, és nem akar DVD-RAM-mal foglalkozni, bátran vegye meg ezt írónak, viszont ha olvasóként is funkcionálna, szerintem inkább más gyártó termékét válassza. DVD-RAM használat esetén meg egyértelműen csak 12x írót ajánlanék, akkor is, ha még nem is láttam 12x DVD-RAM lemezt. Én ha most vennék DVD-írót, alaposan szétnéznék a piacon, és valószínűleg másik gyártó termékét választanám.
[Szerkesztve] -
kaliber
aktív tag
Sziasztok!
4550-es íróval van egy kis problémám, mégpedig NERO 7.5.1.1. progi TDK újraírható lemez, gyorstörlés ezt a hibakódot írja ki: ''lézer beállitási hiba'' ez milyen hibára utal, elromlott volna az író? -
martonx
veterán
Testvérem 4571-est vett, én még kivárok, hogy mire lesz érdemes fejleszteni.
Jelenleg maximálisan elégedett vagyok a 4551-esemmel.
Tényleg mire lesz érdemes fejleszteni? Láttam a blue-ray hd-dvd egységek már megjelentek 100-150K-ért. Mikor lehet majd ezeket 15K-ért kapni?
[Szerkesztve] -
3x3y
aktív tag
Mert megjöttek az új NEC-ek, és mert úgy látom meg van mindenki elégedve a cuccával, azt hiszem, kissé kihalt ez a fórum.
-
martonx
veterán
válasz
Peetee(tm) #896 üzenetére
Mondjuk az újabb LG-k már nem olyan gázosak, mint pl. az egy-két évvel ezelőttiek. Jelenleg szerintem már nagyon kiegyensúlyozott a DVD író mezőny, bár ennek eldöntésében van nálam kompetensebb személy...
-
Peetee(tm)
aktív tag
Ez a fajta író gyors és megbízható! Egy két emberkével már vetettem is ilyet, s azóta csak a EC-mellett szavaznak! Nesze neked LG...
-
jogyur
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 4550A íróm és véletlenül egy Mad Dog firmware-t raktam rá. Tudna nekem valaki segíteni hogy hogyan tudnák visszarakni egy eredetit? Vagy ezzel használjam? Van ennek valami hátránya? -
3x3y
aktív tag
Még mindig meg vagyok elégedve a Nec-emmel.
Most szállt el nem régiben az ide kábelem: NEC$4500$ND$
Ez lett a kódja, a könyvtárkezelő progik nem is látták, csak a BIOS.
Kábelcsere, és remekel is tovább a 4550/4551-es fénykard...
Ezt csak azok kedvéért írtam le, ha valaki ilyen kódot lát az írója helyén, akkor lehet, hogy kábelgondja van... -
PPeter
addikt
A Blu-ray és a HD DVD írók még jövő ilyenkor is sokkal többe fognak kerülni egy mostani DVD-írónál, szóval ezekre várni egyelőre nem érdemes. Van valami kimondott problémád a NEC íróval? Egy újszerű, mai 16x-os író birtokában én mindenképp várnék egy olyanra, ami az új (12x-es vagy 16x-os) DVD-RAM formátumot is kezeli már, esetleg az újraírható kétrétegű lemezt - ha végül lesz ilyen.
-
remejan
csendes tag
Olyan problémám van hogy az íróm nem olvassa a CD lemezeket csak a DVd-t!
Kitakarítottam és még most is!
Mi lehet az oka?
Válaszotokat előre is köszönöm -
csucsu52
aktív tag
-
csucsu52
aktív tag
-
csucsu52
aktív tag
válasz
#65675776 #879 üzenetére
Sziasztok!
Találkoztatok már olyan problémával, hogy 3x-os sebességgel olvas csak az NEC4550 dvd lemezt?
Az elején felpörgeti és hasít 7x-es körüli sebességgeló, de csak 10mp-ig, utána leesik a sebesség 3x-os környékére és nem is megy feljebb.
mindegy milyen lemzzel próbálom, pluszos, minuszos, trax, ridata, fuji, régi princo, bármi. -
Tas
tag
Sok penzmag, 2 marek haj, nehany ora internet turas utan a kovetkezo megallapitasra jutottam:
- 4550 nem szeresse a Ricoh 2.4x DL lemezt (1.08 firm+ legujabb Nero7)
- Pio 110D legujabb firmmel siman viszi a fent emlitett lemezt (1.41)
Pirospont a Pioneernek (bocs, hogy hutlen voltam hozzad)
-
Tas
tag
Udv! Talakozott mar vki azzal a problemaval, hogy a 2. reteg iras kezdesenel megreccsen az iras (write failed)? Ricoh +RDL 2,4x es Nero 6.6.1.4.
-
3x3y
aktív tag
Látom nincs gond a masinával, mert pihen a fórum itt.
-
martonx
veterán
Nekem már volt töbféle íróm (munkahelyi gépekben, szerverekben most is van), és egyáltalán nem feltűnően hangos hozzájuk képest a NEC. Mondjuk nekem 4551-esem van.
Bár tagadhatatlan, hogy mind közül a leghangosabb a NEC, viszont egyben a leggyorsabb is, illetve film nézéskor automatikus lassítja, magát, így olyankor szinte hangtalanná válik.
Az meg, hogy hangosabb, mint a többi drive nem zavar, mert annyival gyorsabb is, és én csak örülni tudok neki, hogy nem piszmog el sokat a dvd másolással
No persze lehet, hogy a tieddel valami baj van, illetve 4571-est nem ismerem, de nagyon nem különbözhet a 4551-estől. -
vati
senior tag
Sziasztok!
Egy NEC 4571-est vettem az új gépembe. Kellett a DVDRAM-támogatás és ki akartam próbálni egy nem-LG-írót is, ezért esett a 4550-re a választás. Amit nem kaptam meg feketében, így lett 4571.
Az a nagy bajom vele, hogy (számomra) elviselhetetlenül zajos.
Ha felpörög, mintha valami gépházban ülnék, kibírhatatlan, remeg bele az egész asztal, és kikerget a szobából. Az írási képességeről még nincs statisztikailag értékelhető tapasztalat - de ez a zaj kizárja hogy hosszabb ideig megtűrjem a gépemben.
Korábban vagy 4 különféle LG-íróm volt és van, azoknál csak onnan tudom hogy működik, hogy villog a LED - mert hangjuk egyátalán nincs.
Ez a zúgás valami NEC-betegség, vagy csak az én példányom kukás? -
lambda5
tag
válasz
Kicsirics77 #868 üzenetére
Így is van, csak merészen...ne higgy senkinek...
( Egy csomó eladatlan 4570-es és '71-es van a boltokban)
Amúgy MadDog forewer... -
-
emre33
addikt
válasz
Kicsirics77 #866 üzenetére
NEC 4550 írót átalakitottam 4551-é, amire az 1-Z2 raktam rá
Időközbe megjelentek ujabb firmware a hivatalos 4551-hez, amit a hekkelt 4551-re nem lehetett rárakni
Ezt kérdezném hogy a hekkelt 4551hez van -e már újabb cucc? -
emre33
addikt
válasz
Kicsirics77 #864 üzenetére
4550-et átalakitottam 51-re, és 1-Z2 firmware van rajta, van valami ujabb, ami rámegy erre?
-
emre33
addikt
heck-elt 4550 -re nincs semmi ujdonság?
-
Kicsirics77
veterán
firmware ala 4550 maddog féle
[link] -
Kegyetlen
tag
Hello.
Valaki megtudná mondani hogy NEC -nek melyik a legújabb (legjobb) tipusa? Az igért árcsökkenésből volt már valami?
Bocs, hogy ilyeneket kérdezek, de nincs kedvem kutakodni a neten, és tanulmányozni azokat. -
emre33
addikt
válasz
Kicsirics77 #858 üzenetére
még mindig nincs 4550@4551 frissités?
-
lambda5
tag
Hali !
Egy tapasztalat: a MatDog 1.f1 firmware a legjobban működő az eddigiek közül... egész a mai napig !
Üdv: lambda5 -
Kicsirics77
veterán
nem nincs
-
3x3y
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #856 üzenetére
Van új firmware?
-
Kicsirics77
veterán
na mindenki firmwaret frissít?
-
martonx
veterán
-
martonx
veterán
Most jöttem rá, hogy valami komoly gond van a 4551-esemmel. A pontosság kedvéért 4550-est flasheltem át 4551-esre.
A gond akkor jelentkezik, mikor gyári dvd-ket játszok le vele. Azaz mikor megkapja az ötödik régiókódot, és beíródik a régiókód a drive-ba.
Nos onnantól kezdve nem hajlandó egy dvd-t sem lejátszani, még azt sem ami nem is régiókódos.
Ez a driveom hibája? Vagy a firmware hibája? Esetleg windows hiba?
ÉS ehhez kapcsolódik a második probléma: Nem tudom frissíteni a frimware-t, pedig lehet ezzel lenne a gond? Jelenleg liggy-s 1-Z2-es frimware van rajta, amit még flasheléskor raktam rá. Viszont mostmár nem hajlandó se 4550-es, se 4551-es firmware-t sem fogadni, mindig azt írja ki a binflash, hogy nem ehhez a meghajtóhoz való a firmware. Egyébként flash óta nem próbáltam még firmwaret frissíteni.
Segítsetek légyszi. Tudom, hogy firmware frissítési gondja másnak is volt, de ilyennel találkozott valaki, hogy mihelyst régiókódos lesz a drive, többé nem játszik le semmit??? -
Próbáltam mindegyik binflash-t. Felmegyaz 1.X3, de újraindítás után, ha beteszek egy lemezt, elkezd világítani a zöld led, és nem tudom kivenni a lemezt, csak úgy ha mégegyszer újraindítom.
Én egyelőre visszaállítottam az enyémet 4550-re, és az 1.X7 fw-t tettem rá. Labelflash lemezem még nincs, és mire lesz, gondolom Liggyék kiadnak egy újabb fw-t amivel működni fog. -
3x3y
aktív tag
Ebben lehet valami..
Nos akkor feldobok én egy érdekességet.
Primary Master: hdd 80 GB
Primary Slave: Nec 4550/4551
Secundary Master: Plextor 755-A
Secundery Slave: hdd 160 GB
Mitől lehet az, hogy a másodlagos slave-ben lévő hddn (mobil rack) lévő anyagot az elsődleges slave-ben lévő Nec erős pufferingadozással írja meg?
A Nec kiválóan dolgozik, ha az elsődleges master hdd-ről kell írnia.
Ötlet? -
3x3y
aktív tag
Mi van?
Elfáradt a NEC tábor?
Vagy annyit írtok, hogy nincs időtök idefirkálni néhány sort?
Nehogy megint tojásrántottát kelljen javasolnom... -
Nekem 4550/4551 íróm van. 1.07-ig ment mindegyik fw-vel , viszont az 1.08-ból csak a gyárival. Felraktam a Liggy féle 1.08-at, amelyiknél a figyelmezetető szöveg van. Mikor beraktam egy lemezt, elkezdett folyamatosan világítani a zöld led, és nem nyílt ki a tálca, csak ha újraindítottam a gépet. Külföldi fórumokon is többen írták ezt a hibát. Gondolom lesz majd rá megoldás. Gyári fw-vel jól működik mindegyikkel.
[Szerkesztve] -
Laslow
senior tag
''sok 4551-es firmvare-hez a következők vannak kiírva megjegyzésként: WARNING! This firmware will only work on original ND-4551A drives, vagy : Please note that this firmware might not work on crossflashed drives''
Ezeket mennyire kell komolyan venni? Van valakinek saját tapasztalata erről? -
parvus
tag
Sziasztok!
Sikeeeeerrrrrr!
Végülis vissza csináltam 4551-re kapott egy újj firmware-t és műkszik!
Thanks mindenkinek a segítséget,megvan a nerohoz is a gyógyszer így most megírtam életem első firka lemezét! -
eziskamu
addikt
Érdemese-e 4570-est venni? 10290 a mustrálban.
-
ANG3L!
csendes tag
Újra megváltoztattam a boot codot, újra dobtam az xp-t, felraktam a legújabb Nero 7-et és még most sincs LF és DiscT@2 !!!!!!!!!!!!!
-
Én is visszaraktam mert az új Liggy féle firmware nem volt jó hozzá. Ha nem megy próbálj másik Binflash-t. Én csak az 1.24-essel tudtam visszarakni a 4550-es fw-t. Mindent úgy csináltam mint mikor 4550-ről állítottam át 4551-re, és elsőre sikerült.
Most Dee's 1.X7 fw-vel megy és tökéletesen működik. -
parvus
tag
Sziasztok!
Az van,hogy sikerült átoperálnom 4551-esre de nem működött stabilan ezért megpróbáltam vissza csin.és lett is belőle 4550 csak az a gebasz,hogy most nem tudok beleküldeni semmilyen firmware-t.
Kiírja ezt: error submitting checksum
Szerintetek?????????????????????? -
Bass
addikt
Apám!!! 11-14 megával másolja vinyóra át a sony DVD+RW-röl a cuccot hihhhetetlen!! El sem hiszem hogy ilyen piszokul gyors.Ezt le kellett írnom bocsi
-
lambda5
tag
Üdvözlet mindenkinek !
A nagy 4550/ 4551- es átalakítások közben csak nekem tünt fel, hogy nem minden firmvare sikerült tökéletesre, nembeszélve arról, hogy sok 4551-es firmvare-hez a következők vannak kiírva megjegyzésként: WARNING! This firmware will only work on original ND-4551A drives, vagy : Please note that this firmware might not work on crossflashed drives.
Én jelenleg a [link] oldalról letölthető: original MadDog OEM firmware 1.f1 -et használom mivel a Dee's 4550 1X6 firmvare -el volt lemez amit nem volt hajlandó - többszöri próbálkozásra sem - olvasni. A MadDog firmvare -el egy hangyányit lassabb - legalábbis nálam - az olvasás, de jobb a hibajavítás. Arról nem is beszélve, hogy többször előfordult (az 1X6-ossal), hogy a Nero szerint az írás hiba nélkül zajlott (pl.:Verbatim 8X), de egyes (kényesebb ?) lejátszókon (pl.:LG) a lemez vége akadt. (Nekem Yamada 6600 van)
Kíváncsi vagyok, hogy hasonló tapasztalatok vannak-e ?
[Szerkesztve] -
Bass
addikt
Kicseréltem az optikai meghajtók kábelét igaz nem 40 eresre(nincs ilyenem de majd kipróbálom azzal is) hanem egy új 80 eresre és lőn világosság mintha az egész gép megtáltosodott volna nincs hatalmas leterhelés és a 8x verbatim lemezeket engedi 12x-en írni igaz csak szimulácíóban próbáltam ki (nemtudom mennyire tükrözi a valódi írást)élesben nem fogom mert nem vagyok híve a sebes írásnak,eddig úgy tűnik hogy jó lett.Köszi
-
-
Bass
addikt
IDE 1 IBM 80gb-os vinyó Master (ez az egy vinyó van bent a gépben)DMA 5 ATA 100 egy hete döredezettségmentesítettem bár az eddigi íróimnál nem csináltam vele egy szálon van egy ATA 133-as rack de üres sőt be sincs kapcsolva ez van az idekábel közepén a vinyó a végén az IDE 2-es csatin van Masteren a DVD+-RW vele egy szálon a dvd-rom slave-en van itt is a master(író)van a szál végén,mind a 2 idecsatornát 80eres kábel táplálja.Meghajtóként először az alaplaphoz kapott drivert használtam de azóta már lekeptam az újat az NV oldaláról. Az alaplap MSI K8N Neo3-FSR (MS-7135) a proci egy AMD64 bit Sempron 3000+.512 Kingston rammal. Ja a vinyó 2 részre van osztva egy C :14gb D a maradék és változó hogy melyikröl írók de ez eddig nem volt gond.
[Szerkesztve] -
PPeter
addikt
És a vinyók DMA-ja (amiről írsz) rendben van szintén? Nem a rendszerlemezről írsz? Ha igen, mennyire töredezett? Futnak rezidens CD/DVD-baszkuráló programok (AnyDVD, Alcohol, BlindWrite, CloneCD/DVD akármi)? Milyen alalap,milyen IDE/ATA vezérlő és telepítettél-e (ha igen milyet) drivert hozzá?
-
Bass
addikt
Mitöl van az hogy marhára leterheli a gépet a dvd írás akár 4x-en is,kb fél perc mire ablakot váltok,mióta megvettem ezt az írót ez van?
-
mad1
veterán
a nec nem irja maxon a +os lemezeket?
vagy firmveeeer bugzik nallam? -
Sanya
nagyúr
nos: uninstall minden nero-ra. utána a program filesből leszedsz minden nero-t az összes könyvátárát törlöd. beírod fuattatásba: regedit
itt rákéeresel az ahead és a nero szavakra. persze külön-külön egymás után
minden aheados vagy nero-s kulcsot törölsz.
másik gmegoldás a reinstall -
Webmatyi
csendes tag
Sziasztok!
Lehet, hogy olyat kérek, ami már volt ebben a topicban.
Nyomjatok be légyszi néhány tapasztalatot, hogy ti kb. mennyi idő alatt tudtok behúzni egy 4,7 GB-s teli DVD-t Decrypterrel ISO módban NEC 3500, vagy 3550 íróval.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Asztrofotózás
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Új középpályást igazolt a Qualcomm
- Elite: Dangerous
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- Samsung Tab S9 FE 5G 128GB Csak kipróbált! Jótállás: 2026.11.17.-ig
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- Bomba ár! Asus X540YA - AMD A8 I 8GB I 512SSD I Radeon I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest