Új hozzászólás Aktív témák
-
PPeter
addikt
A Blu-ray és a HD DVD írók még jövő ilyenkor is sokkal többe fognak kerülni egy mostani DVD-írónál, szóval ezekre várni egyelőre nem érdemes. Van valami kimondott problémád a NEC íróval? Egy újszerű, mai 16x-os író birtokában én mindenképp várnék egy olyanra, ami az új (12x-es vagy 16x-os) DVD-RAM formátumot is kezeli már, esetleg az újraírható kétrétegű lemezt - ha végül lesz ilyen.
-
-
PPeter
addikt
És a vinyók DMA-ja (amiről írsz) rendben van szintén? Nem a rendszerlemezről írsz? Ha igen, mennyire töredezett? Futnak rezidens CD/DVD-baszkuráló programok (AnyDVD, Alcohol, BlindWrite, CloneCD/DVD akármi)? Milyen alalap,milyen IDE/ATA vezérlő és telepítettél-e (ha igen milyet) drivert hozzá?
-
PPeter
addikt
Nem teljesen jó a válasz, de majdnem
. A buffer ingadozás a modern íróknál a Z-CLV írásmódtól függetlenül is normális jelenség, mert a menet közbeni kalibráció (az írófej és a lézer erejének finomhangolása a lemez pillanatnyi fizikai paramétereihez) jele. Tehát a buffer ingadozása üzemszerű, hacsak nem állandósul és nem társul hozzá magas CPU terhelés (az írás ilyenkor teljesen lebénítja a gépet) és irreálisan megnövekedett írási idő (akár többszöröse a bállított írási sebesség alapján várt írási időnek), mert ebben az esetben az adatátviteli móddal, ATA/IDE vezérlővel, kábellel lehet gond. Ha ezek nem jelentkeznek, akkor a buffer ingadozás nem számít. Egyébként a NEC írók 4x-esen CLV-ben írnak, 6x-ostól van Z-CLV.
[Szerkesztve] -
PPeter
addikt
Egy sört nem tudok inni

A BenQ DW1640 jelen pillanatban elérhetetlen, a 1650 lassan kezd bevszivárogni kis hazánkba, szóval BenQ téren egyelőre nincsenek túl jó remények. A hibaellenőrzésre tapasztalataim szerint jól (a NEC-nél és a Pioneernáél biztosan jobban) használható BenQ DW1620 dobozos verzióját viszont most akciózza a nagyker, a retail kit bruttó 10ezer alatt van - ha érdekel, tudok hozni Neked egyet ezen az áron.
Mielőtt leesett volna az ára elfogadható szintre, a Plextor PX-716A szépen kifutott a piacról, 712-est én már nem vennék, a 755-ös lehet még érdekes, mert a 760-as megjelenésével a másodiki helyre csúszott a Plextor palettán, ha bruttó 17ezer körülire esne az ára, talán megérne egy kis spórolást.
A Plextor PX-740A (ami egy BenQ DW1640 valójában) kezd jó vétel lenni, és van is belőle a nagykerben, az ára bruttó 16ezer körül alakul, ami érzésem szerint fog mg kicsit lejjebb is csúszni, bár a kifutó modellnél ott a veszély ugye, hogy nem szállítanak belőle többet. -
PPeter
addikt
válasz
Kicsirics77
üzenetére
A hozzászólásom nagy részében a szakmai érveimet, állaspontomat védtem. Ez nem fikázás és ha használható információk derülnek ki belőle, akkor nincs a topik kárára.
-
PPeter
addikt
Nem vagyok fáradt és nem haragból írok. Jáj, de utálom a pontokba szedett adok-kapok játékot, ám legyen (igyekszem ontopik maradni):
1. De igen, mivel minőségi ellenőrzésre használod (és erre ajánlod másoknak is) a NEC írókat.
2. De igen, mivel ragaszkodsz hozzá, hogy minden tény ellenére ez jó dolog.
3. De igen, akaratlanul is félrevezetsz másokat. Te nem látod, hány szerencsétlen ember kérdezget privátban és mailban, hogy akkor mit kezdjen a NEC-kel mért értékekkel, mert abszolút irreálisak a hibaértékek és hogy a fenében van az, hogy egy tök jól olvasható lemezen a szabványos hatértékek sokszorosa jön ki?
4. Ez egy hátulról-mellbe kicsikart feature ebből a drive-ból, tehát nem nevezném tudásnak.
5. A BenQ írók tizenezer forintos áron vannak, szinte ugyanazon áron, mint a konkurens termékek, az OEM-ek meg pláne. A Plextor valóban drága, de vanna olyan modelljei, amelyeknél megéri.
6. Én is kedvelem a 4550-est
7. Ezt nem vontam kétségbe.
8. Ezt sem.
9. Nem Téged hurrogtalak le. Arra próbáltam rámutatni, hogy sok ember a Tiédhez hasonló tanácsok alapján nyomkodja a minőségellenőrzést az íróján, mint süket a csengőt, aztán néznek ki a fejükből, hogy milyen matyómintát kaptak és melyik irányból kell kinyomtatni, hogy szebb legyen.
Nem ugrottam neked és szerintem nincs miből visszavenni. Nem ellened harcolok, nem is haragszom rád, én szeretem a segítőkész embereket. A dezinformáció ellen küzdök, hogy az egyszeri user ne tévedjen rossz útra. Öreg meg végképp nem vagyok.
Peace 
-
PPeter
addikt
A csíkozódás a legtöbb NEC vezérlőchipes íróval jelentkezik (NEC és Pioneer drive-ok). Az alkalmazott írási sebességtől függően ez nem mindig szembetűnő, de ha a lemezek jól olvashatók, a visszaolvasási teszteknél nincs ''törés'' azokon a pontokon, akkor valóban nem kell aggódni miatta.
A 4550-4551 átflashelés módszere egyszerű angolsággal le vagyon írva a bootflash program honlapján, gyakorlatilag el sem lehet rontani, ha lépésről lépésre megy rajta végig az ember fia. Biztosan a megfelelő binflash programot használta a bootcode átírása után a firmware flashelésre? -
PPeter
addikt
Az egy dolog butaságot gondolsz, de egy másik dolog a téveszméd mentén másokat félrevezetni. Lehet hogy neked tetszik, amit a NEC íród művel minőségi ellenőrzés címén, de ezekkel a meghajtókkal a sima visszaolvasási teszt többet mond a lemez minőségéről, mint a teljesen pontatlan PI/PO eredmény. Senki nem Plextor majmolásból mondja azt, hogy a többi író alkalmatlan erre, hanem mert - milyen egyszerű - ez az igazság. És még a Plextor meghajtók is csak nagy jóindulattal fogadhatók el akkurátus teszteredménynek egy minőségellenőrző céhardverhez képest (tegnapelőtt volt erről egy nagyon érdekes beszélgetésen egy CD/DVD-gyárban /Prágában/ az egyik legjobb közép-európai ODD-s fejlesztőmérnökkel). Az írási minőségről: a NEC ND-4550A valóban JÓ író, de messze nem a legjobb, szinte minden lemezre tudok olyan drive-ot ajánlani, ami jobb minőségben írja meg a kérdéses korongot, mint a NEC. Persze az átlagos teljesítménye szépen kiemeli a mezőnyből (dícsértem is sokszor). De legtöbbször még mindig csak hátulról nézi a BenQ DW1640-est írási minőséget tekintve (pluszos lemezeken mindenképp), ráadásul a BenQ-kel valamennyire használható ellenőrzést is lehet végezni. Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a NEC nem nem használ adaptív írási stratégia kezelést, tehát sok tekintetben technológiai hátrányban van mondjuk egy új BenQ/Philips (Solidburn) és a legújabb Plextor (AutoStrategy) írók mögött. Nem aszerint kell ám ajnározni és tapsikálni egy hardvernek, hogy neked éppen milyen van a gépedben, ez egy számomra teljesen érthetetlen dedós jelenség errefelé. Akkor én tapsoljak mindennek, mert legalább 20 író van össze-vissza a gépeimben? Ugye-ugye...
-
PPeter
addikt
Ez lehet a telepítő keretrendszer hibája, vagy akár valami vírus/féreg/adware lószar miatt is, de egy hibás memóriamodul is megbolondíthatja a telepítőket - más rendellenes viselkedése nincs a gépnek? Próbáld meg, hogy még a könyvtárait is letörlöd az Ahead programoknak (vannak könyvtárak, állományok a ''''C:\Program Files\Common Files\Ahead'' alatt is), a registry-ből is kitörlöd az összes olya kucsot, bejegyzést, ami Nero vagy Ahead stringet tartalmaz, üríted az ideiglenes könyvtárakat és ezt követően próbáld telepíteni a programot.
-
PPeter
addikt
A Nero telepítési problémájának vélhetően semmi köze a firmware hackeléséhez.
-
PPeter
addikt
http://nechack.host.sk/
Egyéb segítség ügyében engem ne is kérdezzetek, a NEC eléggé zabos a hack miatt, mivel a DVD-RAM kezelés és a LabelFlash licensze-függő dolgok, ezért addig csináljátok, amíg a cucc elérhető. -
PPeter
addikt
Az is LabelFlash, amit Te csinálsz, nem tehetek róla hogy nem olvasod el, amiket beírtam. A LabelFlash kétfélelképpen történhet: az írható DVD lemez adattároló oldalára (erre bármilyen DVD+R / DVD-R lemez megfelel), vagy a kimondottan LabelFlash DVD lemez címkeoldalára. Ez így most már oké? A DiscT@2 az volt, amit eredetileg a Yamaha CRW-F1 tudott CD-R lemez adattároló oldalára, de valami retardált barom nekiállta azt terjeszteni, hogy a LabelFlash = DiscT@2. Nem ugyanaz. A LabelFlash a DiscT@2 DVD-re továbbfejlesztett változata, annyit kiegészítéssel, hogy létezik olyan írható DVD is, aminek a címkeoldaláét is meg lehet vele rajzolni, nyomtatni, ahogy tetszik, ezt hívják kimondottan LabelFlash lemeznek.
-
PPeter
addikt
Egy pár lemezke írása/visszaolvasása, a minőségi ellenőrzések folyamatosan kerülnek fel melléjük majd.
Lemez: Arita DVD+R 8x (RITEKR03)
Írási sebessség: 8x
[link]
Lemez: Fuji DVD+R 8x (YUDEN000T02)
Írási sebessség: 16x
[link]
Lemez: Maxell DVD+R 8x (MAXELL002)
[link]
Lemez: Maxell Xtreme Protek DVD+R 16x (MAXELL003)
[link]
Lemez: Memorex DVD+R 8x (CMCMAGE01)
[link]
Lemez: Platinum DVD+R 8x (RICOHJPNR02)
Írási sebessség: 12x
[link]
Lemez: Primedisc DVD+R 8x (RITEKR03)
[link]
Lemez: Ricoh DVD+R 16x (RICOHJPNR03)
[link]
Lemez: Sony DVD+R 8x (SONYD11)
[link]
Lemez: TDK DVD+R 8x (MBIPG101R04)
[link]
Lemez: TDK DVD+R 16x (TDK003)
[link]
Lemez: Verbatim DVD+R 16x (MCC004)
[link]
Lemez: Verbatim DVD+R 16x (MCC004)
[link]
Lemez: BeAll 4.51GB DVD-R 4x (BeAllG40001)
Írási sebessség: 4x
[link]
Lemez: Fuji DVD-R 8x (FUJIFILM03)
[link]
Lemez: Maxell Xtreme Protek DVD+R 16x (MXLRG04)
[link]
Lemez: Philips DVD-R 8x (CMCMAGAE1)
[link]
Lemez: Philips DVD-R 16x (CMCMAGAM3)
[link]
Lemez: Sony DVD-R 8x (SONY08D1)
[link]
Lemez: Taiyo Yuden DVD-R 8x (TYG02)
[link]
Lemez: Taiyo Yuden DVD-R 8x (TYG02)
[link]
Lemez: TDK DVD-R 8x (TTG02)
[link]
Lemez: TDK DVD-R 16x (TTH02)
[link]
Lemez: Traxdata DVD-R 4x (RITEKG04)
Írási sebessség: 4x
[link]
Lemez: Traxdata DVD-R 8x (RITEKG05)
[link]
Lemez: Verbatim DVD-R 16x (MCC03RG20)
[link]
Lemez: Verbatim DVD-R 16x (MCC03RG20)
[link]
Lemez: Verbatim DVD-R 16x (TYG03)
[link] -
PPeter
addikt
Azt szólom, amit már körülbelül ezerszer elmondtam: a NEC íróval kapott lemezminőségi teszteredmény szinte SEMMIT nem ér, értelmetlen belőle kiindulni. Sima visszaolvasási tesztet nyomass vele. A TYG03 lemezt amúgy majdnem minden író gyengébben írja, mint a TYG02-es elődjét, még nincsenek ráoptimalizálva az írók rendesen.
-
PPeter
addikt
A TDK lemezek esetén maradjunk egy erős közepes jelzőnél, szerintem egy árnyalattal több lemezt írtam meg, mint Te, és ez a kép alakult ki a nagy számok tükrében. De nem is lehet igazából kiemelkedő minőséget várni egy olyan márkanévtől, ami lassan úgy cserélgeti a gyártóit, mint más az alsógatyát....
-
PPeter
addikt
Elméletileg lehetséges, gyakorlatilag nem - a NEC íróknál egyelőre nincs meg az a lehetőség, mint a Pioneer drive-oknál, hogy a teljes firmware-t (a kernel résszel együtt) átírjuk, ahhoz kellene egy másik flashelő program és/vagy annak az eszközparancsnak az ismerete, amivel engedélyezni lehet a teljes firmware felülírását. Liggy-nél és TDB-nél (a két - illetve négy - legismertebb firmware hackernél) megvannak a szükséges eszközök, de mivel a LabelFlash már érzékeny területeket érint (licence díjas technológia), a NEC félhivatalos tanácsára inkább elálltak attól, hogy publikálják a módszert.
-
PPeter
addikt
válasz
Iginotus
üzenetére
Köürlbelül ezerszer leírtuk, hogy az Alcohol (és még egy pár másik hasinkó klónozó/emulátor/akármi program) a másolásvédelmek kijátszáaá érdekében olyan rendszerkomponenseket telepít, amelyek a default beállításokkal folyamatosan monitorozzák és szűrik az ATA/IDE/SCSI buszok kommunikációját, azaz minden adatátvitelbe belenyúlnak - és előfrodul olyan szoftver/hardver/rendszer kombináció, amikor ez az áldásos tevékenység a többi egyéb CD/DVD-író, másoló programot, vagy magát a drive általános működését befolyásolja, hibákat okoz.
-
PPeter
addikt
válasz
CarrGomm
üzenetére
Az mindegy, mit ír az XP (hogy CD vagy DVD-író, vagy olvasó), az eszköz képességei nem ezen múlnak. Viszont az újabb DVD-RAM meghajtókat nem ismeri fel az XP beépített direkt DVD-RAM modulja, így kénytelen vagy felrakni egy InCD-t, vagy DVD-RAM kezelő rendszerkomponenst, ha mindenképp direkt módban akarsz rá írni. Viszont az asztali lejátszód - még ha CD-ről le is játssza az MP3, JPG, DivX állományokat - egyáltalán nem biztos, hogy DVD-ről (és hogy mindeféle típusú DVD-ről) megteszi majd ugyanezt, ennek a lejátszó kézikönyvében kellene utánanézned, az is lehet, hogy a direkt UDF-ben írt, formázott RAM lemezt nem kezeli így, vagy egyáltalán nem.
-
PPeter
addikt
válasz
CarrGomm
üzenetére
A DVD-RAM lemezt tudod úgy használni, mint bármilyen más egyszer- vagy többször írható lemezt, tehát CD/DVD-író programmal írhatsz rá, ilyenkor NEM kell semmilyen formázás, és ha már nem kell a tartalma, a lemezt le tudod törölni (nem formázni). Formázni akkor kell, ha közvetlen fájlkezeléssel akarod használni (fájlkezelőben tenni rá fájlokat, törölni stb.), ehhez kell megformázni. Alapból a Windows XP képes FAT32-ben megformázni és kezelni ilyen módon (jobb klikk a meghajtó/lemez ikonján, Format), de fel is tehetsz valami programot (InCD, DirectCD, Panasonic vagy LG féle DVD-RAM driver), ami beépül a rendszerbe, és a háttérban dolgozva megvalósítja neked a közvetlen állománykezelést, UDF fájlrendszerben. Ha filmet akarsz kiírni rá, akkor viszont ugyanúgy kell írnod rá, mint a többi írható DVD típusra, tehát nem ilyen direkt állománykezelő módban, hanem CD/DVD-író programmal.
-
PPeter
addikt
válasz
bladesks007
üzenetére
Melyik firmware van az íródban?
-
PPeter
addikt
válasz
bladesks007
üzenetére
És az írás után közvetlenül próbálod ezt a tesztet, vagy előtte ki-berakod a lemezt?
-
PPeter
addikt
válasz
bladesks007
üzenetére
A ''nero speed test'' alatt mit értesz? A ''Benchmark'' adatátviteli tesztet, ami görbét rajzol, vagy a ''Scandisc'', esetleg a ''Disc Quality'' mérést?
-
PPeter
addikt
válasz
bladesks007
üzenetére
Furcsa, nekem úgy 500 lemezből egyet sem rontott és nem jött elő ez a felpörgetés gond. Amit ront lemezeket, hogy rontja el? Az írás látszólag rendben végigmegy, a visszaellenőrzés olvashatatan szektort jelez? A Neroban az írás utáni visszaellenőrzést-összehasonlítást is használod, az nem szokott hibát jelezni? Hogyan van bekötve az író? Javasolt a 40 eres szalagkábel, és menjen masterként a kábel végére. Hengerelt, extra hosszú kábel nem ajánlott.
Az ilyen drámai ''soha többet xxx márka!'' felkiáltásokat nem lehetne mellőzni? A legtöbb esetben csak a felhasználó hozzá nem értése tükröződik belőle... -
PPeter
addikt
válasz
bladesks007
üzenetére
Igen, tévedsz. A NEC Z-CLV módban ír, ez egy teljesen korrekt időtartam a 8x-os írásra.
-
PPeter
addikt
Szerintem rendben van a lemez.
-
PPeter
addikt
válasz
bladesks007
üzenetére
Minden bizonnyal rendben van a lemezed, ne izgasson, hogy a program csak a MID-et írja ki, nem gáz, mivel a gyártót a kiolvasott MID alapján mondaná meg, ha fel lenne töltve a program adatbázisa rendesen (tehát nem a lemezről hiányzik az infó). A kicsit megfolyt szél a Taiyo Yuden lemezeknél mondhatni normális, de náluk nem a hordozóréteg folyt ki és maga a korong egyenletesen tartalmazza a hordozóréteget, nincs benne buborék, meg zárvány, szennyeződés, mint ami a hamis Verbatimoknál társult a ragyás szél mellé ráadásként. A hibakeresés idejére mindenképp egyedül tenném a meghajtót egy 40 eres kábel végére, masterként, és lehet, hogy ténelyg kell egy reinstall neked.
-
PPeter
addikt
Én már túl vagyok 500 darab lemezen a 4550-nel, a tesztek során - mint írtam - 30 féle koronggal próbáltam ki. Ha okosodni jöttél ide - rád is fér, ahogy a stílusod elnézem -, akkor nem zöldségeket kell benyögni, amikor véleményt osztasz meg. Senki nem mondta, hogy a Pioneer jobb vagy rosszabb. Azr írtam/írtuk, hogy érdemes normális lemezzel etetni a 4550-est, különben elég zűrös az írásminősége és a visszaolvasás sem tündököl ilyen lemezeken. Azaz tipikus NEC - neked mennyi NEC íród volt korábban? Nekem az összesből volt saját példányom, sőt, még most is van NEC 2510, 3500 és 3540 íróm.
[Szerkesztve] -
PPeter
addikt
-
PPeter
addikt
A TYG02 lemez az egy kimondottan ''A kategóriájú'' Verbatim. Amúgy meg a DVD+R lemez minőségén nem javít, nem változtatja DVD-ROM lemezzé, ha DVD-ROM bitsettinggel írod, csak a felismerési kompatibilitásán javít. Ugyanis a BookType az egy jelzés a korongon, semmi több, ami akkor jöhet jól, hogy egy készülék nem hajlandó lejátszani a DVD+R lemezeket, mert nem ismeri fel a DVD+R formátum BookType jelzését, akkor a DVD-ROM beállítás hatására talán beklkezd a lejátszásába - de ha magával az írt lemezzel gondja van, akkor az ennek ellenére meg fog mutatkozni a lejátszás közben.
-
PPeter
addikt
Használd csak fel azokat a TYG02 Verbatimokat nyugodtan, eredeti és nagyon jó lemezek. A DVD+R lemezre nem látok indokot, hogy feltétlenül át kellene térned, próbáld ki, ha szimpatikusabb, vagy jobban eszi a lejátszód, akkor használj olyat, de ha márkás, jó lemezt veszel, akkor édesmindegy, hogy DVD-R vagy +R. Lehet visszafelé frissíteni.
-
PPeter
addikt
válasz
bladesks007
üzenetére
Ehhh, mondtam, hogy a nyüves driver lesz

-
PPeter
addikt
válasz
bladesks007
üzenetére
Az író legyen egyedül, egy 40 eres szalagkábel végén, masterként, és uinstalláld a Nvidia drivert, ha most az van fent, amit utólag tettél fel.
[Szerkesztve] -
PPeter
addikt
válasz
IRON STORM
üzenetére
Nem. a 4550-es minden tekintetben kiegyensúlyozottabb. Hamarosan fent lesznek a teszt-adatbázisban az eredményei, eddig engem nagyon meglepett - kellemesen - a drive.
-
PPeter
addikt
válasz
bladesks007
üzenetére
Nem raktad fel véletlenül ezen programokat valamelyikét: Alcohol, CloneCD, BlindWrite, egyéb emulátorok, másolásvédelem elleni programcsoka stb.?
-
PPeter
addikt
válasz
bladesks007
üzenetére
Ez mindenképpen szoftveres/rendszerproblémát sejtet nekem, ha magával a csatlakoztatással minden rendben van.
-
PPeter
addikt
válasz
XIII Ramses
üzenetére
Teszteltem, de a minőségi ellenőrzések még nem mentek le. A 8x-os írása háromlépcsős Z-CLV, tehát nem optimális, de majd meglátjuk, mennyire eltérő a zónák között a minőség és a jelrögzítési szint. Mi a kérdés? A Z-CLV nem újdonság, ismertek az előnyai és hátrányai, eddig is leírtuk sokszor, hogy mi a probléma vele. A NEC írók eddig is Z-CLV-ben dolgoztak a 6x-12x tartományban.
-
PPeter
addikt
Miért lenne nonszensz, hogy egy olyan hardvert nem képes lekezelni, ami a szoftver megjelenésének pillanatában még nem is létezett? Számtalan olyan gyártó- és modellspecifikus különbség lehet, amelyek támogatásához, illetve a tökéletes kompatibilitáshoz igenis kellhet az új szoftververzió. Gondolod, hogy viccből adják ki a javításokat, külön figyelmet szentelve a legújabb írók támogatásának implementálására?
Amúgy ez a hibaüzenet 99%, hogy a géped, renszered hibája miatt van - akkor is, ha más jellegű instabilitást nem tapasztalsz a gépen - , szóval tessék kölcsönkérni valakitől egy másik memóriát, és/vagy memóriateszteket futtatni, kábeleket kicserélni. -
PPeter
addikt
Esetleg egy nem tavalyi Nero változat a friss íróhoz biztos jól jönne. Másrészt meg egymilliószor elmondtuk, hogy a legtöbb meghajtó minőségi ellenőrzésének eredménye sz*rt sem ér, főleg a szabványos értékekhez viszonyítva. De ami a legfontosabb: ha eltérő adatot (tehát nem olvashatatlan adatot) jelez a megírt lemezen, ott 99%-ban nem az író a hibás, hanem a gép (memória, processzor, tuning stb.) hibája miatt ment korrupt adat a buszra.
-
PPeter
addikt
válasz
IRON STORM
üzenetére
Tesztelem

-
PPeter
addikt
Ha 2x-es DVD-R lemezt teszel bele, akkor tud írni majd 1x-esen és/vagy 2x-esen rá, de egyik modern író sem ajánl fel ilyen alacsony sebességet az új, 8x-os és 16x-os lemezekhez. CD-R lemezmél vélhetően nem fogsz találni olyan korongot, amihez ilyen alacsony sebességet ajánlana fel, a 48x-os lemezek meg nagyon jó írási minőséget adnak a mai írókban elérhető legalacsonyabb tempókkal is, főleg ha azt CLV módon valósítja meg az adott író.
Új hozzászólás Aktív témák
- Parfüm topik
- Amazon Fire TV stick/box
- Cyberpunk 2077
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- One mobilszolgáltatások
- Nintendo Switch 2
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- További aktív témák...
- Kingston A2000 500GB M2 NVMe PCIe Gen3 x4 SSD / Beszámítás OK!
- Hitachi 500GB 2,5"-os laptop hdd-k (ár és állapot a leírásban)
- Bontatlan Samsung 870 QVO 1TB SSD
- 500 GB 2,5" SATA-s winchesterek eladóak (Samsung, Toshiba, Seagate) 100/100
- 1 TB Samsung, HGST, Western Digital 2,5" SATA-s winchesterek eladóak! 100/100
- Thermalright Aqua Elite 360 V3
- iPhone 17 Mist Blue 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8-16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W11 I Gar
- Lenovo ThinkPad T480s,14",FHD,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
) szalagkábellel.

Peace 
Ez igaz.

Gratulálok az értelmes megnyilváuláshoz. Taníts minket