Új hozzászólás Aktív témák
-
3x3y
aktív tag
Mert megjöttek az új NEC-ek, és mert úgy látom meg van mindenki elégedve a cuccával, azt hiszem, kissé kihalt ez a fórum.

-
3x3y
aktív tag
Még mindig meg vagyok elégedve a Nec-emmel.
Most szállt el nem régiben az ide kábelem: NEC$4500$ND$
Ez lett a kódja, a könyvtárkezelő progik nem is látták, csak a BIOS.
Kábelcsere, és remekel is tovább a 4550/4551-es fénykard...
Ezt csak azok kedvéért írtam le, ha valaki ilyen kódot lát az írója helyén, akkor lehet, hogy kábelgondja van... -
3x3y
aktív tag
Látom nincs gond a masinával, mert pihen a fórum itt.
-
3x3y
aktív tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Van új firmware?

-
3x3y
aktív tag
Ebben lehet valami..
Nos akkor feldobok én egy érdekességet.
Primary Master: hdd 80 GB
Primary Slave: Nec 4550/4551
Secundary Master: Plextor 755-A
Secundery Slave: hdd 160 GB
Mitől lehet az, hogy a másodlagos slave-ben lévő hddn (mobil rack) lévő anyagot az elsődleges slave-ben lévő Nec erős pufferingadozással írja meg?
A Nec kiválóan dolgozik, ha az elsődleges master hdd-ről kell írnia.
Ötlet? -
3x3y
aktív tag
Mi van?
Elfáradt a NEC tábor?
Vagy annyit írtok, hogy nincs időtök idefirkálni néhány sort?
Nehogy megint tojásrántottát kelljen javasolnom... -
3x3y
aktív tag
Nagyon-nagyon köszönöm a gyors és kimerítő válaszodat!
A humorérzékeded díjazom, egy sört én sem tudok inni, kettőtöl szédülök, háromtól folyamatosan tudok beszélni japánul, kínaiul, vagy bármely más nyelven.
Benq DW1620-asra rákérdeztem ismerős embereimnél a komáromi számtechboltokban. 11200 Ft-ért tudnának szállítani nekem. A te ajánlatod bizony jobb, de az utazási költségel sajna már több lenne. Viszont még ez sem riaszt el attól, hogy találkozzak veled végre személyesen. Talán ihatnánk még egy kávét is, ha beleférne az időnkbe.
A Plextor 755 és a 740A is szimpatikus ajánlat,
Azt hiszem még egy kicsit puhatolódzom, a cél a minél jobb írás ebből a 3 gépből kiindulva, aztán jöhet a költségvetés és döntök.
PPéter!
Majd küldök privát üzenetet az előbbi 3 modell általam elérhető áráról, és majd tudasd velem, hogy te mennyiért tudnál nekem szerezni ilyet.
Előre is köszi a segítséged!
3x3y -
3x3y
aktív tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Bíz' Isten, igazad van, de mi legalább kultúrált és inteligens formában szapuljuk egymást.

-
3x3y
aktív tag
Látod Péter...
Most nagyot nőttél a szememben! (megint, mint minden hajbakapásunk után..)
Tudsz te normális stílusban is reagálni.
Azt hiszem nincs is itt komoly probléma, csak nézeteltérés.
Akkor meg vagyok ám én nyugodva..huhh...de jó érzés...
Mikor iszunk egy pohár sört?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Utolsó nekirugaszkodás.
Péter!
Akinek nem telik Plextorra (mert nincs annyi pénze), vagy nem akar ennyit rááldozni, annak kiváló vásár a NEC.
Ebben biztos egyetértünk.
Gondolom abban is, hogy a NEC-ek jól írnak, megbízható gépek.
A Nec-cel végzett minőségteszt valóban halovány a Plextor iszonyatos görbéihez képest, DE SZÉP.... he he...
Na félre a viccet!
Tudom, hogy a Plextor a mérvadó, de nekünk NEC-eseknek ez van, és ez az irányadó valamiféle elképzelés felé.
Azóta adok neked igazat, mióta magam is meggyőződtem erröl.
Ugyanazt a lemezt lenyomtam NEC 3540-nel, és Plextor 716-ossal.
Megdöbbentő volt a különbség. nem is akartam hinni a szememnek.
Akkor jöttem rá, hogy miről beszélsz.
Most szeretnék benevezni egy új íróra (megint)
Na most kérném a véleményed.
Mivel csóró tanárember vagyok, kérlek javasolj nekem egy olyan írót, amivel tudok érdemben is használható információkat szolgáltató teszteket csinálni.
Plextor és Benq. Gondolom ezek közül javasolnál valamit, hát kérlek tedd meg, csak az a lényeg, hogy jól írjon, megbízható legyen, és lehetőleg az alacsonyabb árkategóriában lévő gépet javasold!
Segítséged, válaszod nagyon várom.
Tisztelettel:
Egy PPéterre egyáltalán nem haragszó, PPéter szakértői véleményét tiszteletben tartó Kvázi-tag:
3x3y
-
3x3y
aktív tag
Nem kell a plafonra mászni Péter!
Gyors reagálásodat először is köszönöm!
1. Nem gondolok butaságot.
2. Nincs téveszmém.
3. Nem kívánok félrevezetni senkit sem, ezért írok magyarul, s ha ilyen nyíilvánosság elött lököm a dumámat, akkor azt valószínűleg fel is vállalom.
4. Valóban a minőségellenőrzésről szoltam, mert a NEC csak''ennyit'' tud. Erre én is felhívtam a figyelmet.
5. Pontatlan? Na de ennyi pénzért ez van Péter, dupláért, tripláért, meg a majdnem pontosan mérő Benq, Plextor.
6. A NEC 4550, jó író, mocskosul jó író. De tényleg: nem a legjobb (ár/teljesítmény viszont KIVÁLÓ)
7. Rengeteg íróm volt már nekem is (igaz kevés fajta, de jó sok db).
8. Van tapasztalatom bőven.
9. Véleményem is van.
...amit illik tiszteletben tartani, nem pedig lehurrogni.
PPéter!
Hányszor akarunk még egymásnak ugrani?
Öreg!
Én tisztelem a szakértelmedet, munkásságodat, én magam is többször dícsértelek, elismertelek, de néha visszavehetnél a stílusodból. Páran már megbeszéltük, hogy biztos nagyon fáradt vagy, unod már a hasonszőrű kérdéseket. Tisztellek azért, amiért ilyenkor erőt veszel magadon, és ISMÉT válaszolsz, de a stílusod már fárasztó tud lenni néha.
Tanácsaidat továbbra is megfogadó ''kvázi-tag''-os tisztelettel:
3x3y
U.I.: Nem szeretem az ''ajnározni'' szót.
...stílustalan. -
3x3y
aktív tag
Írásteszt...
Megértem a ''profikat'', akik hőbölögnek, hogy nem lehet írástesztet végezni érdemben a 4550-nel. Maradjunk annyiban, hogy amit kínál ez az író teszt néven, az nekem elegendő, és elfogadható. Nem kell annyit majmolni a Plextort, meg a Benq-t. Minek kidobni azt a pénzt feleslegesen, mikor a Nec ugyanazt a szinvonalat képviseli íráskor...
Személyes megjegyzésem nem ellened írányúl, csak szerettem volna hangoztatni a véleményemet.
Privi ment, olvasd el légyszíves!.
3x3y
U.I.: Nyugodtan tesztelj Neceddel, mert jó eredményeket mutat.
Rengetegen vagyunk ezzel a véleménnyel. -
3x3y
aktív tag
A konfigoddal nincs semmi baj szerintem, mintahogy általában van egy konfiguráció és egy íróegység...
Viszont sajna van olyan, hogy egy bizonyos konfig nem komál egy bizonyos típusú írót. Az írás folyamata eléggé összetett. Függ a konfigtól, írótól, írószoftvertől, lemeztípustól, bios, windows, frissítések, merevlemez állapota (töredezett-e), író firmware. Van mit próbálgatni, de ahol már okoskodni kell, az nem jó. Most vagy az van, hogy neked ez a típusú író nem nyerő, vagy hibás az íróegységet.
Erre gondoltam.
Kérd kölcsön a haverodtól az ő íróját, a tiédet meg add oda neki, és próbáljátok ki mindketten a rendszert. Talán ez megoldja a hibajelenséget.
-
3x3y
aktív tag
Komolyan mondom, mindig tudtok mosolyt varázsolni az orcámra...

-
3x3y
aktív tag
válasz
Johnny Cage
üzenetére
Mindegyik jó.
A Pio-ban való csalódásom miatt (109-es chip, 110-es chip, bár ez már NEC szagú chip) áttértem Necre.
Előtte 107 és 108 Pioim voltak. Azok szuper cuccok voltak. A 109-es és a 110-es viszont halovány, és ráadásul a 110-es még most sem tud rendesen olvasni.
A Nec meg hasít mint állat, elképesztően jól teljesít, így vettem még egy 4550-t.
Most 4550-sel száguldozom, és ez így jó....megynyugtató..minőség...precizitás...bírja a sarat...frankó
Úg ylátszik sok múlik a Firmware-n...Ki gondolta volna?
NEC 4550 kell neked.
[Szerkesztve] -
-
3x3y
aktív tag
válasz
laszlo04
üzenetére
A 4551-es firmware felesleges.
Szűz XP-vel próbáld, aspi-t hagyd a fenébe.
Bár elmondásaid alapján az sem lehetetlen, sőt egyre valószínűbb, hogy vidd vissza gariba a 4550-es Nec-et. Műszaki berendezés, de lehet, hogy kifogtad. Mindenestere ne tántorodj el a Nec-től, mert nagyon kellemes jószág, és a Pio, ill. LG nem is tehető vele egy lapra.
-
3x3y
aktív tag
válasz
laszlo04
üzenetére
Először mindenképpen firmware-t cserélj, mert az, hogy a Nero nem bírja agyilag a dolgokat csak egy dolog. Dehogy még az Alcohol sem, az már íróra vagy operációs rendszerre utaló probléma.
Ha firmware csere után is ez lesz, akkor telepítsd újra a Windows, mert akkor a rendszerben van a hiba, megtalálni azt komplikált, újratelepíteni sokkal gyorsabb.
Telepítés után próbáld, és csak ezt követően tedd fel az alaplapi meghajtóidat. Nálam pl a síma Windowsos driverekkel sokkal stabilabb a rendszer, mint az Asus alaplapi meghajtók felpakolása után.
Nero 7...felejtős...
Nero 6...jó megoldás...
Ashampoo Burning Studio....ezt tudom még jó szívvel ajánlani
Alcohol...bizony ez meg magáért beszél...nagyon király...
IMGBurm...kellemes....
Szóval...csak okosan...
[Szerkesztve] -
3x3y
aktív tag
válasz
YODA mester
üzenetére
Nem tok angol, de sejtem mit jelent.
-
3x3y
aktív tag
válasz
YODA mester
üzenetére
Hol a jedi erőd? Most nem sugall semmit sem...
...az erőn nincs veled?
[Szerkesztve] -
3x3y
aktív tag
A fene tudja, hogy a Nero 7 buherált szériaszáma lehet-e a ludas. Egy biztos a Nero 7 nem alkalmas zenei cd-k írására. Legalábbis a frissítések, hamar kiadnak utánna frissítés + b verziót, de nem sok jó eredményt hozott, több íróval is kipróbáltam. A Nero bizony elsüllyeszti a birodalmát...
A legújabb Nero 7.0.5.4 pedig már a dvdknél is gyengélkedik.
Biza, megnézem ismét én is a jó öreg, bevált 6-os szériát.
Amennyiben egy kábelen van két 4550-es, akkor a Nero komoly puffer ugrálást okoz, ez meglepő. (secundary)
Külön kábelen a két 4550-es közül nálam a primary slave 4550-es pufferje ugrál.
Mind a két jelenség akkor jelentkezik, mikor elérkezünk a 8x-es sebességhez.
Az Alcohol nem csinál ilyen hibákat.
-
3x3y
aktív tag
Hello Tojáspártiak!
Azt el is felejtettem, hogy a múltkor írtam egy Fujifilm 8x- os trutyit.
Illetve ezt már kitárgyltuk, de meglepődtem, amikor megnéztem az adathordozó felületet az egyiknél. Az anyag rá van pörkölve...és...van kb fél centi szabadon hagyott rész, majd megint anyag van az adathordozó rétegen. Látott már valaki ilyet?
-
3x3y
aktív tag
Nagyon bőbeszédűek vagytok. Mindenki alszik? Hehh...

-
3x3y
aktív tag
Nem semmi melót produkáltál! Gratulálok! Bár ahogy elnézem az oldaladat, te már ehhez hozzá lehetsz szokva.
Egy kis segítség kellene.
Asus P4P800SE alaplapom van. Merevlemezek között az adatátvitel 13000-18000.
Ekkor fent vannak a alaplap gyári meghajtói.
Újratelepítés után, a gyári alaplapi meghajtókat nem tettem fel, 18000-21000 a sebesség.
Még ez is nagyon karcsú szerintem. Ha a mobil rackot átteszem a 100 éves gépembe, akkor is annyi a kőkorszaki technikámon a sebesség. Máshol a merevlemezeim 20000-30000-40000-50000-es sebességet produkálnak.
Mi lehet a gond?
Memória 1 Gb
P4 3000 MHz
Ötlet?
[Szerkesztve] -
3x3y
aktív tag
Felkerült a nyomtatható felületű Ritek 8x -os lemez tesztje.
Holnap pakolom fel a Traxdata 8x -os tesztjét.
[link] -
-
3x3y
aktív tag
Teszek fel pár tesztet.
Verbatim.
Ilyen-olyan-amolyan íróval...
[link]
-
3x3y
aktív tag
válasz
predator9
üzenetére
Teljesen normális a Nec 4550-esed működése.
Akár 6x, akár 8x-en pörkölsz.
4x-en kezd, 6x-en folytatja, 8x-el fejezi be.
Közben fél gigánként visszavesz a sebességből és újrakalibrálja a lézert.
Nos...ez a minőség...
A Pio meg máshogy ír, tudom, nekem is volt. Többet nem lesz...
-
3x3y
aktív tag
Egy firmware frissítés mindig jól jöhet....
Túlírás:
Ha film, akkor dolgozd meg a Shrinkkel.
Ha adat, akkor hagyj el belőle valamit.
U.I.:
Én úgy emlékszem nekem mind 3520, 3540, 4550-nel sikerült túlírnom, igaz a rendszer visszadumált, az írás végével hibaüzenettel leáll az írás, de a lemez jó, lejátszókban mükszik.
Pio-val szintén ugyanez a helyzet....
[Szerkesztve] -
3x3y
aktív tag
Arita:
Írni jó, olvasni jó...
Per pillanat...
De próbáld meg fél év, egy év múlva...
Ezt a lemeztípust a növényházaknak fejlesztették ki, pl.: hazánknak, ahol a növényházakban kaktuszokat termesztenek tulipánok helyett... Szépen lassan ''párologtatja'' tartalmát... Így szépen lassan elromlik, még ha nincs is használatban.
Szó mi szó: lekopik róla az anyag...
-
3x3y
aktív tag
Firmware...
Nos...
Érdemes vagy nem érdemes?
1. Az új firmware újabb információkat tartalmaz az újabb lemezekről.
2. Hibajavításokat tartalmaz az előző firmware-hoz képest (ha egyáltalán kell...)
Tehát lehet, hogy csere után már magasabb írási sebességet is megenged az adott lemezedhez. Ez bizony rendszeres jelenség.
Érdemes feltenni, mert okosabb lesz az íród. Peched akkor van, ha az új firmware rosszabb, mint az előző....hehhhh
Ilyan azonban a NEC műhelyében még nem volt!!!!!!!!!!!!!
(Pioneernél már igen...)
(LG-nél szintén...)
Az írót csak ajánlani tudom! (4550)
Bírja a strapát...
-
3x3y
aktív tag
válasz
YODA mester
üzenetére
A Nero eszközökkel meg tudod nézni, hogy gyárilag milyen sebességekkel van megáldva ez a kis aranyos. Nos a felkínált sebességértékek közül kiválasztasz valami kisebbet, és akkor max csak addig pörgeti fel a lemezt. Ettől halkabb lesz.
U.I.:
Igaz nekem nincs bajom a kedvesemmel, de uraim! Ha valaki tud más halkító módszert az asszony ellen, akkor szóljatok, ne legyetek irigyek!!!
Mi férfiak tartsunk össze!!!!!!!!!!!!!!

-
3x3y
aktív tag
Én is próbálkoztam ASPI-k cserélgetésével. Sajna azonban a végére már belezavarodtam, ráadásul elég sokat is balhéztunk ezzel a témával kapcsolatban itt a fórumon. Próbáltam én az Adaptec Aspijait is. Aztán valahogy leszűrve a következtetést, úgy döntöttem, hogy nem tökölök tovább az ASPI-kkal. Tiszta rendszer + sp2 (bár ezutóbbi nem kötelező, csak egyesek szerint itt...)+ normális NERO, megbízható író és lemezpárosítás. Olyan kevés a hiba%. Én is általában PIO 107, PIO 108, és a NEC gyöngyszemekkel (3520, 3540, 4550) dolgozom. Mára már csak a NEC dobozkák foglalkoztatnak..
Még egy szösszenetnyi megjegyzés...
Elég sokfajta rendszeren, rengeteg féle Nero-val, az az összesített véleményem, hogy Nero alatt (ritkán), de néha van rontás.
Roxio Creatorral meg nagyon ritkán volt rontás. (Adaptec!)
Most megint kacsingatok az új Media Creatorral, nagyon szép, nagyon profi, de még tesztelem egyenlőre.
(...az ASPI, az meg csak ASPI...)

-
3x3y
aktív tag
Holnap felteszem a FUJIFILM dvd-r 8x tesztet a fórumra. Elképesztő grafikon született a Nero CD/DVD speed-del. Ilyen rosszat még nem is láttam.
-
3x3y
aktív tag
-
3x3y
aktív tag
A forrásom megbízható. Azt hiszem a probléma másban van. Szerintem a lemezek minősége nem állandó, hol jobb, hol rosszabb. Egyszerűen kifogtam egy gyatra szériát. Mondhatnám azt is, hogy elfogyott a lemezem, s csak ezt tudtam venni. Az élet nem egyszerű.... Sem a Nec 3520, sem a NEC 4550 nem tudott megfelelő írást produkálni ezeken a lemezeken...sajna...(minden 2. kaka)....
Lemez és lemez között, író és író között óriásia a különbség. Kell a jó párosítás, és nincs gond. No erről ennyit... Mindenesetre lehet tanulni a fórum írásaiból. -
3x3y
aktív tag
Na...ez egy korrekt vélemény, amivel csak egyetérteni tudok. Viszont (mert kifogtam) szert tettem most 2*25 Fujifilm lemezre (-8x), és az eremény elkeserítő volt. Nem erre számítottam, ez a két csomag nagyon gyatra volt. A lemezek fele kampec... Nem vagyok az ilyenekhez hozzászokva...
-
-
3x3y
aktív tag
Bizoonyos ''régebbi'' lemezeimnél, igaz ritkán, de én is tapasztalok ilyen problémát. Amikor ec 3520-szal próbálom leolvasni, akkor ugyanaz a problémám, mint amit te írtál. Na uccú, átteszem a lemezt a Nec 4550-be, és láss csodát, szeli a lemezt a Nec, gond egy szál sem...
Kinek ilyen, kinek olyan a cucca, meg a véleménye is.
No meg az alapanya, ami TDK esetében, hidd el, nagyon jó...
[Szerkesztve] -
3x3y
aktív tag
Sajátos eset lehet a tiéd...
Nekem is van Pio107, meg Nec 4550, de nem hangosabb a Nec, és sokkal gyorsabb is mint a Pio. No meg PPéternek is igaza van a generációkat illetően. Ha tiéd hangosabb, akkor ne aggódj, kaptál valami pluszot legalább... táncolhatsz pl. a monoton zúgásra, esetleg nyomsz egy pár perces meditációt. Megjegyzem a Nec olvas mint állat, saját tapasztalatomból azt is, amivel a Pio már nem bír el.
[Szerkesztve] -
3x3y
aktív tag
Lazydog!
Ebben (válasz) igazad van.
A sebességgel kapcsolatban pedig azért írtam, mert érdeklődtek. A hivatalos NEC oldalról vettem a paramétereket. -
3x3y
aktív tag
Nif!
Lehet, hogy az egyik íródat ki kellene cserélni? -
3x3y
aktív tag
Lazydog...
Nem kell kinyitnod a szemed. -
3x3y
aktív tag
Nec 4550
DVD-RAM 5x: sebességet leolvashatod a pdf fájlon:
http://www.de.nec.de/productfiles/705_ND-4550_datasheet_.pdf
6900 KByte/sec = 5x
[Szerkesztve] -
3x3y
aktív tag
Nem érdemes ezzel foglalkozni.
A Nec-ek ilyenek. X alkalommal (kb. fél gigánként) visszaesik az írási sebesség, mert az íród a lemez minőségéhez hozzákalibrálja a lézert. Ez így nagyon jó...
Új hozzászólás Aktív témák
- Crimson Desert
- Linux kezdőknek
- BestBuy ruhás topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kész rémálom lesz Linuxot használni jövőre az USA egyes államaiban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kuponkunyeráló
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Nő az eSIM-ek iránti igény
- További aktív témák...
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 - Új, 1 év garancia - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Western Digital SN850 2TB NVMe With Heatsink for PS5
- 500 GB 3,5" SATA-s winchesterek eladóak (Western Digital, Toshiba, Seagate) 100/100
- 500GB Sata SSD-k / Western Digital / Samsung / Crucial / Beszámítás OK!
- Western Digital SA530 256GB 2.5" TLC SATA3 SSD - több db - szinte újak, max 1 napot futottak
- Új HP 15 Victus FHD IPS 144Hz i7-13620H 4.9Ghz 10mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5060 8GB Win11 Garancia
- iKing.Hu - Használt, karcmentes Google Pixel 9 Pro Fold Obsidian színben, 256 GB tárhellyel, 6 hónap
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3919
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! MSI Thin 15 B13UC FHD GAMER notebook - i5 13420H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 4GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)