Új hozzászólás Aktív témák
-
Laslow
senior tag
4550@4551-em van január óta. A tapasztalataim:
1. Sima írásra teljesen jó, soha semmi gondom nem volt vele (+-R/RW/DL, CD-R/RW).
2. A lemezfelismerése nagyon lassú (a Toshiba 1812(?)-es DVD olvasómhoz képest)
3. Írt lemezeket baromi gyorsan másolja fel, nem ritkán 20000Kbyte/sec sebesség felett a végén. Mondjuk hangja is van, de nem vészes (nem úgy, mint az egyik régi CD olvasómé...)
4. Elég kényes a lemezekre olvasáskor. Nem egyszer előfordult már, hogy ami lemezt ez az író fel sem ismer, vagy felismer ugyan, de hibával leáll másoláskor, a Toshiba olvasóm (ami jóféle olvasó tudtommal) gond nélkül beolvassa, igaz, az gyárilag le van lassítva. A NEC-n az sem segít, ha a sebességét visszaveszem 1x-re.
5. A FlashLabel technológiát még sosem használtam, a DVD-k írható oldalára való rajzolgatás viszont tetszik. Haszna nincs, de egyedivé varázsolja a lemezt.
6. Használom a DVD-RAM írási funkcióját, de rosszak a tapasztalataim. Egyrészt a 5x írási sebesség elég kevés, de ez a kisebb gond. A nagyobb, hogy vettem egy Verbatim 3x DVD-RAM lemezt, de csak a 2/3-áig engedi megírni, bárhogy formázom, bármit csinálok vele. Gondoltam: lemezhiba. Vettem egy Panasonic 5x DVD-RAM lemezt, ami gyorsabb, meg úgy néztem, jó is lesz, de most eljutottam odáig, hogy több mint 90%-ban teleírtam: ugyanaz a hiba, mint a másik lemeznél: nem tud írni, 0 byte hely van a diszken. És törölni sem engedi (csak megformázni). Pedig nem fogyott még el rajta a hely, annyi biztos. Innentől az íróra gyanakszom.
7. Egy új Verbatim 32x CD-RW lemezt elsőre jól meg tudott írni (próbaírás; nem olvastattam vissza), ám másodszor, amikor mp3-akkal vettemtele, szintén jól megírtam, de sem az író, sem a DVD olvasó nem tudta végig visszaolvasni a lemezt. A 32x írás után 16x-an írtam rá ugyanazt, az már visszaolvasható volt. Azért ez nem esett jól.
Összességében: A normál igényeket kielégíti. Ha valakinek van egy jó DVD olvasója, és nem akar DVD-RAM-mal foglalkozni, bátran vegye meg ezt írónak, viszont ha olvasóként is funkcionálna, szerintem inkább más gyártó termékét válassza. DVD-RAM használat esetén meg egyértelműen csak 12x írót ajánlanék, akkor is, ha még nem is láttam 12x DVD-RAM lemezt. Én ha most vennék DVD-írót, alaposan szétnéznék a piacon, és valószínűleg másik gyártó termékét választanám.
[Szerkesztve] -
Laslow
senior tag
''sok 4551-es firmvare-hez a következők vannak kiírva megjegyzésként: WARNING! This firmware will only work on original ND-4551A drives, vagy : Please note that this firmware might not work on crossflashed drives''
Ezeket mennyire kell komolyan venni? Van valakinek saját tapasztalata erről? -
Laslow
senior tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Nem Nero Ultra serial kell...
-
Laslow
senior tag
4550@4551 1-Z2, Nero 6.6.1.4. A probléma pedig: egyetlen DVD lemezemen sincs annyi hely (max. 3-4mm van), hogy engedné kipróbálni az írható oldalra rajzolást, folyton csak not enough space...

-
Laslow
senior tag
Adott egy TDK DVD+RW 4x lemez (elég ócska, hiába TDK). A lemezminőség ellenőrzésekor az utolsó 200MB igen rossznak tűnik (PI: 3500, PO: 1500), csupa lila, stb, szóval adatvesztés (mindegy). (A lemezen egyébként a vége felé van egy karcolás, de csak egész kicsi, azt gondolnám, nem okozhat gondot.) Neroval próbálom a lemez tartalmát .nrg képfájlba felvenni, de a lemez végéhez érve az átviteli sebesség 0-ra csökken, és még 10 perc múlva is 0. Ha nem a NEC4550-el csinálom ezt, hanem a Toshiba 1802 olvasóval, a lemez végén az is igencsak lelassul (akár 25kb/sec-re is), és ki is jelzi többször is a Nero, hogy nem tudott beolvasni szektorokat, de végig megy.
Az az érzésem, a NEC az első olvashatatlan szektornál megáll, és ahelyett, h feladná, 0KB/sec-en áll az idők végezetéig. (vagy ha nem addig, akkor meddig? elvárnék 10 perc után egy timeoutot...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus VivoBook S14 - 14,1 "FULL HD IPS - i5 1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 PRO - MAGYAR
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4770K / GTX 1060 6GB /16GB RAM /250SSD + 500GB SSHD
- AKCIÓS ! MacBook Pro 16" M1 Pro 32GB RAM 1TB SSD! 1 év garancia!
- MacBook Air 13" M4 10cCPU/10cGPU / 16GB / 256 GB - www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Strix B450F R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman S2 TG TT 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest