Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    válasz NoLF #81069 üzenetére

    A márciusi átesésem(?) alkalmával 2 db független, egymástól eltérő típusú/gyártmányú Ag-teszt került felhasználásra. Az egyik bent a cégnél az osztrák anyavállalat által biztosított minősített eus eredetű tesztek egyikével. Eredménye negatív. A másik még aznap délután az OMSz által a helyi tesztközpontban, az akkori hivatalos Ag teszttel, eredménye negatív. A protokoll szerint ezért azonnal helyszíni PCR mintavételt is csináltak, melynek eredménye 2 nappal később laboratóriumi vizsgálat alapján pozitív lett.

    Azóta több munkatársat teszteltek bent újabb beszállítású Ag teszttel a cégnél akik covidgyanús tüneteket kezdtek produkálni. 1 kivételével mindenkinek negatív lett, de a gyanú miatt negatív eredménnyel teszteltek az aznapi vagy másnapi, orvos által elrendelt hivatalos OMSz Ag teszten negatív eredményt, majd a PCR szerint pozitív eredményt kaptak. A céges pozitív Ag tesztes kolléga az OMSz Ag teszten is pozitív lett, már PCR sem kellett, majd pár nap karantén után kórházi kezelést kapott.

    Ezek alapján pontosan mit is mutat meg nekem most az Ag teszt itthon? Ha pozitív, akkor az biztosan pozitív, ha negatív, akkor vagy pozitív, vagy negatív. De a szemmel is láthatóan rossz állapotban lévő, tüneteket is produkáló esetek kivételével jellemzően arra is negatívat hoz ki, aki PCR-el már pozitív lesz. A nem reprezentatív tízes nagyságrendű darabszámú mintából a tapasztalataink ezek.
    mod: vagyis az Ag teszt nem azt mutatja meg hogy pozitív vagy-e vagy negatív..csak azt mutatja meg hogy pozitív vagy-e

    Félreértés ne legyen, én is a tesztelések mellett vagyok, de jelen formájában a házilag is elvégezhető Ag teszt álnegatív eshetőségének általam is tapasztalt túl magas aránya hamis biztonságérzetet adhatna.
    Hogy a doki miért nem küldött el most, az az ő tapasztalatain múlik, én tájékoztattam minden körülményről most is, márciusban is.

    Mindazonáltal a pihenés a teázás és a köptető hatására sokat javultam, jól felszakadozott mindenhol ami felgyűlt, mérséklődött a köhögés is, orrüreg feszülés is, emberekkel nem érintkezem, mászkálni ugyan hova mászkálnék én a szakadó hófúvásban ;] , az antibiotikumot meg most beszedem, hogy elkerüljem a beragadó trutymók felülfertőződését, ami a rezisztencia kockáztatása mellett is egy vállalható önvédelmi opció a mostani terhelt egészségügyi helyzetben. Szerintem.

    [ Szerkesztve ]

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Új hozzászólás Aktív témák