Új hozzászólás Aktív témák
-
pityke88
tag
Sziasztok
a6 3620-am van egy giga a75n usb3 itx lapban.
Tuning tanácsokat szeretnék kérni, nagyon nem értek még a Llano-hoz.
Köszönet! -
cudar07
senior tag
sziasztok
Asrock FM1-es lapom van:
Asrock A75m + A6-3500 (3mag)
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=A75Megy kis tunngról valaki tudna írni?
mert nem nagyon találok, olyat ami használható
előre is köszönöm -
KAMA3
csendes tag
Hát igen... Ha 4 modul van az még mindig csak dual channel nem quad-channel... A két és hárommagos amd-k közt egyébként teljesítménybeli különbséget tényleg nehéz volt észrevenni, pl VGA bottleneck nélküli játékok ugyanazon a VGA-n 2 és 3 magos procival csak 4-6 fps különbséget mutattak. Egy 3dsmax renderelés is kb 2 sec különbséggel futott le.. no offensed meg minden, nem akarok trollkodni sem, ezért írtam off topic commentet, Sry ha valakiben ellenérzést gerjesztettem, én már csak ilyen hülye bunkó vagyok.
-
nanus
senior tag
KAMA3-te "szegény"még jó hogy ezek a problémák téged nem érintenek
-"nyomorult DDR3 memória menjen már tri-channelben"na igen ez egetrengető problémaés ha négy modul van akkor bukta?
egyébként nem csodálom hogy a 2-3 magos között nem vettél észre különbséget.....hisz mindkettőt ugyan ugy kell összerakni
-
KAMA3
csendes tag
Hát nem tudom... Anno az X3 és X2 között nem nagyon volt különbség, elég sokat raktam össze belőle...Mondjuk ebben meg már van GPU, de az AMD-nek inkább azt kellett volna fejlesztgetnie már 3 éve, hogy az a nyomorult DDR3 memória menjen már tri-channelben... Szerény véleményem szerint ez is csak a "netezős" low price-low fun kategória lesz... Persze erre is szükség van.
-
zsirfecske
addikt
az amd megint megcsinálta a páratlan magokat
-
atti_2010
nagyúr
Ja értem, hát a 2 magos Athlonal nem tudna megszorongatni a Pentiumokat a 3 magos meg úgy is adódik a selejtből, szerintem nem olyan lényeges hiszen nem igen éri meg csak azoknak akik HTPC-t akarnak összerakni, oda meg ez is jó, biztos olcsó lesz, pláne pár hónap múlva mikor a nyakukra gyűl a sok selejt, és elfogynak a raktárakból a mostani Athlon 2 procik.
-
Chp
őstag
Kitűnő ár!
De az AMD miért mindig plussz egy maggal "támad"? 2 magos Intel ellen 3, 4 magos Intel ellen 6!?
-
dezz
nagyúr
Cikk: "az A6-3500 a selejtes darabokból készülnek-e, vagy csak szimplán letiltottak benne egy jó magot, ami esetleg feloldható lesz később az alaplapgyártók jóvoltából."
Általában nem hibásak a letiltott magok, hanem arról van szó, hogy a kevésbé jól sikerült chipek többet fogyasztanak a jobban sikerülteknél (nem mindenhol egyforma a doping, a rétegek vastagsága, stb.), és ilyenkor 4 aktív maggal, adott órajelen nem férne bele a meghatározott TDP-be. Ha megnézzük, ugyanolyan órajelekkel és TDP osztállyal rendelkezik, mint az A6-3600, de ha a 4. magot is aktiváljuk, 65W fölé emelkedik a fogyasztás [minden részegységet terhelve].
Ez persze nem kell, hogy érdekelje a tuningosokat...
Egyébként örülök, hogy ha nem is 400, de legalább 320 SP aktív benne.
-
Srodney
senior tag
jólesszaz,fenom 2 x3 is elég jó volt anno...van értelme ennek a játéknak...
-
Móci
addikt
Hmm újabb játék a magokkal? Jól hangzik...
-
Lacika112
aktív tag
na itt az újj amd sikertermék tuti ezeket is fel lehet majd oldani 4 magosnak vagyis 1 részét
ha elég sok feloldható viszik majd mint a cukrot -
darál0w
Jómunkásember
válasz
Mr.Csizmás #37 üzenetére
-
akkor írjuk, hogy Lánó..
-
hackeeeee
Jómunkásember
Az a baj, hogy: I ; l
Én tudom, hogy melyik melyik.. Szerinted?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Mr.Csizmás #2 üzenetére
nekem is ez ugrott be egyből...
de kinek kell manapság 3 magos?
-
- = Zk = -
félisten
nah, hajrá hajrá. nyomjuk meg
.. haladjon az a sor, ahogy szoktam volt mondani
-
nemszabad
tag
Nekem tetszik a Llano elnevezés. Jól cseng.
-
kerelo
aktív tag
Ha 18 000ft-ért érne ide,az jó lenne
-
Speed®
titán
válasz
Daywalker #21 üzenetére
Nem azért, de ez nekem is szemet szúrt..a négymagoshoz képest semmilyen téren nem csökkent az L2, hiszen ott is 1MB jut magonként meg itt is. Legjobb tudomásom szerint a nem osztott hozzáférés miatt ez nem jelent teljesítménycsökkenést /magra levetítve, akkor miért van negatívumként feltüntetve?
-
antikomcsi
veterán
válasz
atti_2010 #15 üzenetére
Nem arról van szó, hogy észre veszi vagy nem, hanem ha valami közbejön. Igaz nem sokszor de volt rá példa, hogy valamiért "elment" a bios. Ilyenkor sokkal egyszerűbb elmondani telefonban, hogy del/F2 indításkor, aztán load default, vagy optimális. És kész. De az egyéb beállításokra már nem lennének képesek.
Amit meg észre vesznek az az ilyen "hibák" utáni lassulás. Már azt is észrevették régebben, amikor a 2500+-os barton alatt elment a bios, és csak 11x166-os alapra meg ddr333-ra sikerült visszaállítaniuk. Legtöbbször ilyenkor szoktak csalódni.
Most látom van egy új hír, letiltott igp-vel, na lehet az lesz a következő athlon2-m, ha lesznek hozzá mondjuk olcsó 880-as lapok.
-
Daywalker
addikt
válasz
VaniliásRönk #17 üzenetére
Ki mondta, hogy probléma? Tanulj meg olvasni, trollkodni meg lehet menni a Fáradt gőzbe! Ezt veheted figyelmeztetésnek is!
-
válasz
VaniliásRönk #17 üzenetére
Egyszerűen:
Visszakapcsolod a 4.magot ha erre lesz mód -
VaniliásRönk
nagyúr
"A négymagosokhoz képest összességében véve csökkent a másodszintű gyorsítótár mérete, mivel továbbra is csak 1 MB áll rendelkezésre magonként, azaz a chip a három darab magnak köszönhetően csak 3 MB-ból gazdálkodhat."
Itt majdnem lekarmoltam az arcomat... magonkenti dedikalt cache-rol van szo, szerinted ez hogy lenne problema vagy hogy lehetne "engedelyezni" azt az 1MB L2-t, hogy a lelked megnyugodjon?
-
-
atti_2010
nagyúr
válasz
antikomcsi #13 üzenetére
Aki semmit nem ért a géphez úgy sem venné észre ha duplájára is húznád a procit, én is sok x2 raktam össze mostanában, olcsó internetre, filmezni, alkalmi játékra kiváló, később lehet bővíteni x3-x4-re ha igénylik, idővel ezekből a Llanokbol is jó gép lehetne de kevés lesz belőlük.
-
antikomcsi
veterán
Én valahogy nagyon alacsonynak érzem az alap órajeleket. Pont azért szeretek "kis" x2 250 procikkal alap gépeket összerakni, mert tuning nélkül is elegendőek azoknak akiknek kell, akár egy olcsóbb lappal is.
Viszont húzott gépet nem szívesen adok ki olyanoknak, akik semmit nem értenek hozzá, mert csak gond lesz előbb, vagy utóbb belőle.
-
V!ck
senior tag
Még mindig vannak emberek, akik a Llano-t Liano-nak írják?
-
mickemoto
őstag
Jönni jön, de sok helyen nem is kapni Lianot egyáltalán.
-
-
Devid_81
félisten
Huuhh, ez jó árban van, szinte érzem, hogy ez is magfeloldható
-
gtasystem
őstag
ez nagyon jó ár..
ha így haladnak olcsóbb lesz az új platform mint a régi.. -
gyiku
nagyúr
ez az elso 65w-os llano?
-
Mr.Csizmás
titán
na, UCC reloaded
-
MZperX75
addikt
Azután meg! E-3500@E-3850 UP! 18.000-ért
Mert,miért ne!
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 4
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPad topik
- Erős törpe: ASUS NUC 15 Pro+
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nők, nőügyek (18+)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- További aktív témák...
- LG SN4 soundbar hangprojektor 6 hó garancia, számlával!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 SUPER 12GB Zalman M4 Corsair 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest