Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
nemtom ez a corás zacskós érlelt-e, csarnokban lehet kapni szárazon érlelt cuccot. még brutál t-bone is van, direkt márványosos marhából, isteni zsíros külsővel. az olyan, hogy élvezed utána a két napig tartó utóillatot is.
ha nagy ritkán feltörjük a gyerek egyetemre gyűjtött pénzét, a csarnokban egyből veszek hozzá jó kis házivajat is (cserpes). szvsz az olaj ide szerintem en bloc halottgyalázás. a procedúra egyébként ugyanaz, bár én egy vastagabb még épp nem füstölgő vajas serpenyőn 3 + 3 percet adok neki, aztán 150 körül 8-12 perc lefedve a sütőben. de én inkább a rare-es típus vagyok.
fontos a serpenyő. pl amit legutóbb direkt ilyen célra vettem (vastag alu nem-legolcsóbb ikea), az az istennek nem akart fel- és átforrósodni. maradt a réteges aljú kínai saválló, legjobbabb.
múltkor már bepróbáltam jó kis diófán a grillen is, egész kultúrált lett. ettől függetlenül a serpenyőben jön ki az igazi aroma a pörccel, grillen hirtelen és végzetes lehet a folyadékveszteség. csak az állatok meg pár családtag szaladnak szét a füst meg a füstjelző miatt.
ja, részemről stroganoff jellegű mártással meg tarhonyával adom elő, a krumpli akkora húsokhoz egyszerűen túl sok.
-
Kephamos
addikt
Az ősök most szóltak, hogy van két szelet hús, ami kb 2 héte pácban áll, süssem meg. Kis zsírban fogom, nagy hőmérsékleten 4-4 percig sütni. Később beszámolok milyen lett.
Szerencsére van itthon Tabasco is. Remélem túlélem majd a hústúladagolást. -
Lehet, hogy a húsnál bukik a dolog. Sokat számít az, hogy milyen marha húsa és hogyan érlelték: a rendes érlelés heteken át tart és közben a hús a súlyának jelentős részét elpárologja, így aztán a gyorsérlelés a divatos, ami pár nap alatt kész van és a hús víztartalma is szinte teljesen megmarad.
-
Kephamos
addikt
Jó is, hogy mondod. Kákabélű vagyok, de steak-ből képes vagyok megenni a testsúlyom 70%-át.
Múltkor próbáltuk otthon, de nem lett az igazi. Finom volt nagyon, de nem steak lett. Azt gyanítom, hogy a pácolásnál van az eb elásva. Legközelebb legalább 1,5-2 hétig fogom pácolni a hús, aztán nagyon-nagyon hirtelen megsütöm.
Zsírban, vagy olajban jobb sütni? -
mephi666
nagyúr
elég kockák voltunk mi is... pár éve ilyenen sütögettünk
(azért volt pár éve tényleg, mert az a ház sem mai darab már)
ha lakásban sütünk saslikot, rászoktunk az olaj+serpenyő-re álltunk rá... de valahogy szabadban, tűz fölött sütve valahogy hangulatosabb (várom már a jó időket, mert végre jöhetnek az eféle kinti programok)
-
tildy
nagyúr
Nem vastagok poppet ezek a szeletek? Errefele 2 cmnel vastagabb steakeket eleg ritkan latni...
Amugy :
"A Well Done steak is the hardest to cook. The secret is to do it low and slow. It's the only way to prevent burning while fully cooking it through the middle. Grill this steak over a medium heat between 10 and 12 minutes per side."
-
mephi666
nagyúr
augusztus 20-án én a sütőben próbáltam grillezni... olyan füstöt csináltam a lakásban, hogy napokig szellőztettünk... sütés alatt pedig a konyha környékén szó szerint csípte a szemünket a füst... a hús egyébként nem égett meg, rendesen átsült és kimondottan finom volt, viszont a csöpögő fűszeres zsírról, (ami csöpögött a felfogó tepsibe) inkább nem beszélnék
...itt elterveztem, hogy a lakásban több ilyet nem követek el (hacsak nem találok valami módszert, hogy tudnám ezt elkészíteni normálisan, füst nélkül... még nem adom fel azért)
#5: egyik ex-em barátnőjének az élettársa főzött már társasház erkélyén, gázégőn pörköltet
...szerintem 200m-es körzetben csorgott az emberek nyála, ahol csak nyitva volt az ablak... egyébként grillezésre/flekkenre jó módszer lehet az ilyen "hot pan" és társai... csak hát ezek árampazarló megoldások az indukcióshoz képest...
-
"ja, és valahogy mindezt a lakáson kívül kéne elkövetni, vagy nem is tudom.
"
Egy ideje motoszkal bennem a gondolat, hogy venni kellene egy indukcios rezsot es igy - megfelelo idojaras eseten - a teraszon keszithetnem el a problemasabb (olajat frocsogo, eros szagu, stb) eteleket.
-
P00By
nagyúr
Én nem régen ettem először a Pampasban steaket. Azóta teljesen oda vagyok érte!
MOD: Nyelvtan 1, ...
-
xdx@
aktív tag
Én még nem ettem, de már tervezem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- PlayStation 5
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3077, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest