Új hozzászólás Aktív témák
-
<NewL>
addikt
ha odamegyek ezekbe a gyrosokba ilyet adnak ha gyrost kérek.
nehogy már most ezen a neven "veszekedjünk". adj neki más nevet,itt így hívják 100km-es körzetben,és 100x jobb,finomabb mint Dunántúlon meg máshol.a pizza se pizza akkor ami itt van Magyarországon. amúgy meg nem is érdekel,sőt teszek rá ,hogy olaszba pizzaszósz van rajta meg pár bogyó meg mittoménmi,én a pizzát is úgy szeretem ahogy Magyarországon adják,sonka,szalámi,sajt meg a sok feltét...ez az ízvilág jön be
nem nagyon érdekel a neve,inkább az ízek.
ettél amúgy meg tartárral gyrost?
-
<NewL>
addikt
bocs ,hogy késve írom de jól fog jönni néha ha tényleg jó gyrost akarsz zabbantani
az egész gyros lényege a tartár,nem cacakis meg kapros hányinger amit már lentebb írtam.
de ez is ízlés kérdése mennyire szereted az édes mártásokat,én imádom...egy kis tejfölhöz írom.
2-3 evőkanál porcukor,egy kiskanál mustár,citromlé,olaj
ez teljesen csomómentesre elkavarod,hozzáadod az egész tejfölt,kb 2 nagy kanál minőségi majonéz (nehogy teszkóst mert az nagyon elkúrja,univer vagy valami ilyesmi)
jól elkavarod,be a hűtőbe,jó hideg legyen. mondjuk kóstolgatod végig ,hogy édeskés legyen ha kell akkor még rakhatsz hozzá egy kisporcukrot.egy jó nagy kifli kell,be az előmelegített sütőbe,megpirítod ,hogy jó ropogós legyen,de figyelj hogy ne száradjon teljesen ki.
zöldségeket felaprítod,ne túl apróra. lilahagyma,paradicsom,uborka ...más nem kell!a kifli aljára rakj tartárt,így a legjobb. utána a csirkemell (én erre sütéskor nem szórok semmit sem,csak só és egy kis bors,nem kell az a gyros hülye por fűszer,mer csak elba...a)
szóval a kifli aljára tartár,jön a csirkemell,zöldséges,ezekre még egy kis tartár (mondjuk én úgy szeretem ha az orromon is folyik ezaz édes cucc) a tetejére meg egy kis sajt,én füstölt vagy milyen karavánnal szeretem a legjobban. utána még egy percre be a sütőbe ,hogy átmelegedjen,meg a sajt is olvadjon egy kicsit és bő egészségtelen kólával lehet zabbantani.
jó8vágyat
-
#72042496
törölt tag
Hasonló nálunk is létezik, úgy hívjuk, hogy jól megpakolt húsos szendvics.
Amíg legalább nyomaiban hasonlít az erdetire, addig nem szokott érdekelni, hogy az otthoni fogást ki minek kereszteli el. Nade a vendéglátóipari egység más. Ott ne kavarják már össze-vissza a kaja nevét. Ha valahol gyrost rendelek, s ilyet raknak elém, annak bizony visszanézek. S nem, ilyenkor az sem érdekel, hogy mennyire finom.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Görög nyelvűt nem találtam....
[link]
-
rankesz
veterán
De jó, ilyen írásokat is éppen akkor találok meg amikor még nem ettem aznap és kezd a gyomorkorgásom az üzletből kihallatszódni a folyosóra...
Asszem rendelek egy pizzát...
-
tildy
nagyúr
Viszont már több évtizede gyrosnak hívják, még a rendszerváltás előtt is ez volt a neve. Akkoriban nem hinném, hogy sok görögöt, vagy törököt láttak, aki gyrost csinált volna.
És az pedig gyros, hogy miért lett az a neve nem tudom, arrafelé másképp nem is nagyon ismerik
Egyébként meg előbb azt írtad, hogy a gyros attól gyros, mert olyan nyárson sütik (ezt nem tudom), de ha olyan húst bármivel öszekutyulsz, gyros marad-e?
Vagy csak aza fajta gyros a gyros amit te ismerszÉs ha valami más van benne , ami szerinted nem megszokott, az már nem is gyros?
-
tildy
nagyúr
Azt már nem is mesélem, hogy a nyíregyi gyros már akkor létezett, mikor a pesti török gyrosok nem, és már a neve is ez volt, mégsem forgatott húsból volt.
Amúgy a nyíregyi gyrost nem übereli semmi, hosszú kiflibe rakják, valami majonézes szósz van rajta , nyamma.
Newl: húha, lehet az a recept az ami nekem kéne?Azt a tartár jellegű szószt nem tudom hogy csinálják, ott de mennyei!
receptet pls. -
<NewL>
addikt
én inkább tartárral szeretem az ilyen kajákat. még a karfiolt is azzal eszem.
van egy jófajta gyros kajáldás (Zöld Kuckó) tartárrecept,tejföl,porcukor,pici olaj,pici bors,pici citromlé majonéz és ezt nem tudom ,hogy de muterom midig egyformára csinálja.
érdekes amúgy ,hogy csak ebben a megyében csinálják tartárral az ilyen dolgokat,hambi,gyros/tál,máshol ezzel caciki franckarikával meg kapros hányingerrel
-
mephi666
nagyúr
válasz
#72042496 #42 üzenetére
én meg ettem már pár helyen az országban gyros-t, de legjobban a szegedi ízlett... az aradi vértanúk terén a hősök kapujával szemben van egy hamburgeres... ott ettem már többször is, ha arra jártam...
volt valami csípős szószuk hozzá... azzal isteni volt... (emlékszem, ex-emmel folytattam ott egy diskurzust, mert nem akarta megkóstolni... ha jól rémlik, marhából készítették ott és kitalálta, hogy nem szereti, mert marhából van és ő inkább hamburgert kér... felvilágosítottam, hogy az is elvileg marhából van, mellesleg abban aztán minden sz@r is bennevan adaléknak...
) na, lényeg, hogy nekem az a gyros ízlett legjobban... szerintem idén átmegyünk még szegedre és akkor útbaejtjük... mostani asszonyom nem ilyen finnyás...
-
#72042496
törölt tag
Most jut eszembe, a Corvin mozinál a gyrosos melletti boltban lehet venni különleges fűszereket, sajtokat, meg úgy általában mindent, mi szem-szájnak ingere. Hátha hasznát veszed. 11-ig nyitva tartanak, így meló után is simán beérsz.
Sajnos a gyrosfűszer talán a legdrágább, 350 pénzbe kerül a 10 gramm. -
cucka
addikt
A shaormánál nem láttam ilyen infót, a dönernél meg a 18-19. századra teszik az első emléket az ételről.
Amúgy érdekes, hogy ezekből is pont olyan nemzetközi étel lett, mint mondjuk a pizzából, minden országban picit máshogy készítik, gyakorlatilag az egyetlen közös pont a függőleges nyárson sütött hús. -
cucka
addikt
válasz
philoxenia #33 üzenetére
The Middle Eastern shawarma and Mexican tacos al pastor are similar to gyros, and all derived from the Turkish döner kebab which was invented in Bursa in the 19th century.
Ezt írja a wikin. Tehát a gyros és többi hasonló kaja nem is olyan régi találmány. A törökök találták ki és tőlük vették át a görögök és az arabok.A hús nyárson sütése meg gondolom már az őskorban is elterjedt volt. (Legalábbis nem nagyon tudom elképzelni, milyen más eszközzel süthették akkoriban a húst )
-
válasz
philoxenia #33 üzenetére
Az azert vicces, ahogy minden erintett nemzet lelkesen bizonygatja, hogy a forgatotthus az o talalmanya es mindenki mas toluk vette at
-
7
addikt
Nem is rossz, nem is rossz. Wok helyett sima teflonbevonatú lábosban, de szerintem alkotok hasonlót a hétvégén, bár nem gyrosnak fogom becézni
-
#72042496
törölt tag
Tildy a gyrost, a Microsoft az egeret, nahát, micsoda egy nap ez!
A gyros bevallottan jobban tetszik, ezt a bejegyzést el is mentettem magamnak. Igyekszem kipróbálni, aztán majd meglátjük mi lesz belőle.
-
tildy
nagyúr
A gyros összetevői a nyárson sült hús+zöldség+tzatziki.
A nyárson sült húst mifelénk húsnyársnak mondják. És köze nincs a gyrosos ízvilághozMég akkor sem ha zöldséget vagy tzatzikit adok mellé
Lehet itt szavakon lovagolni egyébként
dragonfx: holstein szelet.
-
cucka
addikt
Nincs olyan, hogy eredeti gyros. Pont úgy, ahogy nincs eredeti töltött káposzta vagy eredeti húsleves sem.
(A töltött káposztáról még annyit, hogy gyakorlatilag minden kelet európai országban ismerik és mindenhol tradicionális nemzeti ételként tartják nyilván)
A gyros egyetlen trükkje, hogy nyárson sütik és késsel rétegesen vágják le a nyársról a húst. Ebben különbözik a más módokon elkészített húsoktól.
Azon pedig fölösleges lovagolni, hogy fatüzeléssel grillezed vagy máshogy. Tudod, régen minden ételt fatüzelésű kemencében vagy tűzhelyen készítettek el, ennyi erővel bármilyen ételre rásütheted, hogy nem eredeti.Wokban az a jó, hogy lehet úgy készíteni benne húst, hogy a külsején van egy kicsit keményebb réteg - pont úgy, ahogyan te is leírod, milyennek kell lennie.
Wokban lehet pirítani meg kisütni valamit, de grillezni nem lehet. A gyroshús pedig gyakorlatilag grillezve van.Lehet nem papírvékony rétegű volt a hús, de ahogyan húslevest sem főzik két helyen ugyanúgy, miért baj az , ha ezt én gyrosnak mondom? Főleg ha ízvilágra olyan?
A párolt zöldséget is elnevezheted grillezettnek. Rakhatsz rá grill zöldség fűszert is. Attól még párolt marad.
Amúgy a gyrost sem készítik két helyen ugyanúgy, mint ahogy a húslevest sem, és alapvetően ez minden "népi" ételre igaz. (Még ha meg is határozták, hogy pontosan melyik étel mit jelent, az emberek mindenhol kicsit máshogy csinálják ezeket). Viszont bárhol is eszel húslevest, azért alapjaiban véve az összetevői zöldség+hús+víz összefőzve. Ha valamelyik hiányzik, akkor az már nem húsleves. Ha főzés helyett sütöd a húst, akkor az sem húsleves. A gyros összetevői a nyárson sült hús+zöldség+tzatziki.
Amúgy ne értsd félre, nem fikázni szeretnék, nyilván jó lett a kaja, amit készítettél, csak annyi az egész, hogy ne hívjuk már gyrosnak -
dragonfx
veterán
na jól tud főzni a csaj jöhet.Amugy a gírost nagyon szeretem.
igaz mostanság én is tanulgatok.
Mostanság unom a csirkemellett bármihez meg magát a combo karajt.
így gondoltam tésztához meg szószhoz(vagy megvett bolognai vagy itthon készített vegyes fűszeres tejföl alapú) mit tegyek.hát gondoltma próba.megpírítok v.barnára egy kis karikázott felezett debrecenit, virslit netán legjobb cserkészkolbász mert így egy ksi etrmészetes zsír is emgy a cumohoz, a pírításhoz hozzáadok egy kis egészségeset is ubroka/paprika.megpirul szósszal össze és tésztával elkever.
Ha agyon extrémet akarok akkor olaj leönt mikor megpirult cumokról, és rá 1-2 tojást.ilyenkor szószt a téstával ekveerem, ezt mega tetejére rakom.pirospaprikával sóval.
ha a szósz nem jó akkor knorr steak avgy gyros fűszerkeverékből egy kicsi.Nekem bejön jó8vgágy4t
Tudom messze van az eredeti recepttől, de erősne olaszos beütésű...asszem a húsra rakott tükörtojás kicsit ofranciás talán .nem tom a pontos nevét a cumonak.(mikor sült husra paradicsomkarika és rá petrezselyem és egy tükörtojás náémi fűszerrel.milyne szeletez???)
-
mephi666
nagyúr
a disznó erre kb. a legjobb példa... az tényleg egy "mocskos állat", hempereg a saját sz@rában is... jó büdös is mellé, mégis az egyik legjobb összejövetelek a disznóvágások voltak... pedig ott aztán van szag rendesen... főleg, amikor az asszonyok mosták a beleket... a disznó saját belébe töltve a legjobb a hurka/kolbász/májas... nem az ilyen bolti "műbelekben" meg ilyenekben
...de a hangulat meg a sok házipálesz kárpótol mindenért...
#28: kezdek elég kajás lenni... hétvégén szerintem valami jó pörköltet összerottyantok... vagy oldalast sütök
addig elvegetálok ilyen "homemade-gyorskajákon" (pl. tükörtojásos szendvics, 2perc alatt elkészített hotdog meg ilyenek)
disznóvágás szüleimnél is vagy 6-8éve volt utoljára... reggel fél5kor kelés, aztán eltartott estig is a móka... reggelire tojásos sültvér meg jó borsos pirított máj volt általában... ebédre meg mintha jó savanyú tejfölös leves lett volna a belsőségek egy részéből (vese, nyelv, tüdő, stb mentek bele...) aztán délután abáltuk a szalonnát meg jött a kolbász/hurka/májas készítése... estére meg töltöttkáposzta volt a menő... ami abalében főtt és ha pár percig hűlt, már megszilárdult rajta a zsír...poénkodtunk is vele, hogy "nem egy norbi update 1-es kód"
...meg, hogy norbival meg kellene itatni egy bögre abalét
-
Tildy, ne csinalj mar ugy, mint ha semmi kozod nem lenne a muszaki dolgokhoz
Pontosan tudod, hogy miert fontos a terminus technicusok megfelelo hasznalata, miert fonots az, hogy mindent a sajat neven nevezzuk (sot, hogy tudjuk, hogy milyen nev mit takar) meg ilyenek, ne akard eloadni a relativizalo szoke not, nem all jol -
Gergő_
őstag
megint brassói
remélem feljebb nem arra akartál utalni hogy ha a brassói felétek nem tesznek fokhagymát akkor nem is kell bele
én úgy gondolom hogy a hús professzionális elkészítése inkább az előkészületektől függ
ti hogyan készítitek elő? -
mephi666
nagyúr
előbb pont valami hasonlót írtam be félig, hogy a főzésnek/sütésnek teljesen más a végeredménye, attól függően, hogy most gáz fölött valami kotlában főzünk, esetleg bográcsban, fával felfűtve... mellesleg ilyenkor a füst is ad az étel zamatához... hiába ugyanaz a fűszerek aránya meg minden, más lesz az étel íze, ha más sütőalkalmatosságban készítjük... pl a wok egy nagyon jó dolog, mert az apróra vágott csirkemell-darabok 1pillanat alatt megsülnek benne... (hála a nagy felületnek) és ennyi idő alatt nem száradnak ki és az ízük is jobban megmarad...
de a tűzhely típusától is sokminden függ... pl. anyukámék sütője teljesen máshogy süt, mint a miénk... más lesz a sültek íze, hiába fűszerezünk kb. ugyanúgy... nagyon finom mindkettő, de lehet érezni, hogy más
meg tájegységektől is függ az egész... pl: tildy írta előbb: teljesen máshogy készítik a brassóit, mint mi... és ő asszem pesti, én meg kecskeméti vagyok... ez alig 100km országviszonylatban... 2éve pécs mellett ettem marhahátszínt vörösboros gombamártással... nagyon finom volt, de az itteni fűszerezéshez képest elég gyenge volt az íze... elviselt volna még minden fűszerből valamennyit...
eszembe jutott még a halászlé meg a pörköltek is... azoknak is teljesen más lesz az íze, még akkor is, ha ugyanaz főzi, attól függően, hogy most gázégővel melegítik a bográcsot, vagy fával... esetleg gáztűzhelyen fől... -
tildy
nagyúr
Abban tévedsz, hogy :
- ha eredeti gyrost veszünk alapul, akkor ahhoz képest már sem a hús fajtája, sem az elkészítés módja nem ugyanaz, mint régen. Ráadásul ugye ahány ház annyi szokás.Ettél már két tökugyanolyan zserbót pl? Pedig annak is van fix receptje.
Az, hogy nyársra van húzva, az egy dolog. De azonkívűl rengeteg összetevője van.
Kezdjük ott, hogy a faszén aromája jóval másabb, mint amit gázzal való "grillezés" közben vesz fel a hús.
Tehát ha már gázzal csinálod ,az sem eredeti.Természetesen olaj, és szalonnás jellegű tarja is volt a wokban, nem szárazon "párolódott", sőt inkább sült.
Wokban az a jó, hogy lehet úgy készíteni benne húst, hogy a külsején van egy kicsit keményebb réteg - pont úgy, ahogyan te is leírod, milyennek kell lennie.Lehet nem papírvékony rétegű volt a hús, de ahogyan húslevest sem főzik két helyen ugyanúgy, miért baj az , ha ezt én gyrosnak mondom? Főleg ha ízvilágra olyan?
Na szóval kéremszépen, ha már belekötünk, akkor nézzünk utána pontosan mitől is gyros a gyros, és az nem feltétlen a sütés fajtájától az. khm...
No mindegy, nem veszekszem, ízre gyros íze volt, innentől kezdve meg bárki azt mond, amit akar(a disznóhúst meg nem túlságosan kedvelem.... )
-
"Na látod ebben tévedsz...."
Miben? Abban, hogy a hus hokezelesenel nem az a lenyeg, hogy honnan szarmazik a ho, hanem az, hogy milyen eredmenyt erunk el vele? Mert ha erre gondolsz, akkor ennek szerintem nemi indoklast is kellene adni. Mert az ugye nagyjabol tiszta, hogy ha serpenyoben parolod (tenyleg paroltad?) a hust, akkor teljesen mas lesz a vegeredmeny nedvesseg es zsirtaltalma (parolasnal ezek nagyresze tavozik), mas a texturaja (a parolt hus hatarozottan homogen), mint ha nyarson sutod vmi jo meleg mellett, ahol a huson keletkezik egy kulso kereg, amitol egyreszt lesz neki egy kemenyebb kulso es lagyabb belso resze, masreszt ez megakadalyozza a nedvek tavozasat, harmadreszt meg a vagdosassal olyan vekony szeleteket kapsz, amiket serpenyoben valo hirtelen kisutessel sem tudsz reprodukalni, mert ilyen vastagsagnal nem lenne belso reteg, hus chips lenne belole.
A fozes, keremszepen, komoly mernoki tudomany.
-
tildy
nagyúr
Na látod ebben tévedsz....
Ha már eredeti gyros, akkor ragaszkodjunk az eredeti módszerhez.
Márpedig ott nem gázzal sütik a hústTehát a gázos változat is csak egyfajta gyros szerű valami.
Arról nem is beszélve, hogy a sertésgyros sem gyros ilyen elven.
Lényeg a lényeg, gyros jellegűen ízesített, vékonyra vágott csirkemellet pirítottam wokban.
ízre semmivel sem volt rosszabb, mint egy gyrososnál kapható hús.Akkor sem, ha csirkéből készült, mert én azt szeretem.
(Brassóiban meg felénk sosincs fokhagyma, csak majoranna és bors. )
-
mephi666
nagyúr
mi el vagyunk látva csirkével, mert asszony mamája falun lakik és "hobbiból" veszi a csirkéket és metszegeti a torkukat
ő az ellátónk... mindig felpakol minket, amennyire csak bír: nagy zacskók 6-8 egész combbal vagy 12-14 felsőcombbal... meg csirkemell, amiből kb 6 tenyérnyi van egy zacskóban...
...igaz, néha elcsábulok és akkor megyek a henteshez marhacombért, sertés tarjáért/combért, oldalasért, vagy valami jókis húsért... aztán cigánypecsenye/sültoldalas/brassói/marhapörkölt/gulyásleves, vagy valami finom készül -
mephi666
nagyúr
igen... de ezt akartam épp mondani, hogy az sem brassói, ami csirkéből van, mégis lehet finom...
meg mondjuk szakácskönyvek között is vannak eltérések rendesen... láttam már olyat is, hogy sertéshez is kell paradicsom (esetleg paprika is) nagyon eltérő receptekkel is össze szoktam futni időnként... viszont amikt soha a büdös életbe nem próbálok megint készíteni, az a "padlizsános muszaka"
1szer készítettem, de közben rájöttem, hogy annyi tökölés alatt a hozzávalókból sokkal jobb kaját is lehet csinálni, mint amit rászántam...
-
cucka
addikt
Például a brassói egyik lényeges része, hogy a hús mellett ott van a hús szaftja is. Tudod, finom omlós hús és szafttal picit megáztatott krumpli. Csirkemellel azért ezt így nem hiszem, hogy meg lehet csinálni. Gondolom ezért tette hozzá a paradicsomot az anyósjelölt, hogy ne érezd azt, hogy felkockázott fűrészport eszel hús helyett.
Amúgy én is eszem csirke- és pulykamellet, csomó étel van, amihez jól megy, de van olyan is, amihez inkább érdemes megmaradni más, szaftosabb húsoknál. (Pl. a gyros vagy a brassói pont ilyen szerintem) -
mephi666
nagyúr
mindennek van rengeteg variációja... pl a brassói az én tudatomban sertésből van, rengeteg fokhagymával, mégtöbb vörössel meg jó sok só+borssal (a sertés rengeteg borsot képes felvenni) csak néztem, amikor anyósjelölt csirkemellből készítette pár perc alatt és 1 kevés sűrített paradicsomot is tett hozzá
nagyon finom lett és pillanatok alatt elkészült... (igaz a csirkéhez nem szabad annyi hagymát+borsot tenni, mert könnyen csípős lesz tőle)
ahány ház, annyi szokás
nekem ötletet adott az írás ahhoz, hogy csirkemellből ilyet csináljak legközelebb...
-
cucka
addikt
Gyros csirkemellből? Nem hangzik túl jól
(Mondjuk én alapból nem értem, hogy az emberek miért szeretik annyira a csirke vagy pulykamellet.) -
Gergő_
őstag
fel kell fordítani a grillsütőt
én se értem ezt a füstölt disznót minek kellett belevinni, úgy már tényleg nem gyros
és valami keleti kenyérféle is dukál hozzá szvsz -
"de itt is meg lehet nézni , mások házilag hogyan készítik."
Bocs, de ezek pont annyira autentikus forrasok, mint a te blogbejegyzesed (=semennyire).
Nincs azzal semmi gond, ha csinalsz vmi gyros-ihletesu valamit, csak nem art, ha az ember tudja, hogy az nem az.
"Ha így vesszük a gázégős gyros sem eredeti már
"
Nem a ho forrasa a lenyeges, hanem az, hogy hogyan sul meg a hus.
-
tildy
nagyúr
Gondolom a görögök is csinálnak házilag gyrost, ott pedig nincs forgó nyárs.
de itt is meg lehet nézni , mások házilag hogyan készítik.
Mivel ízre ugyanolyan, mintha gyrososnál vettem volna, innentől kezdve ez nekem gyros marad
Amúgy A hagyományos gyros javarészt birkahúsból készül, de közé vegyítenek borjú- és baromfihúst is.
Én spec a baromfihúst szeretem, így ebből készült.
Forrás: grocceniA gyrosról
A görög konyha remeke a Gyros. A függőlegesen forgó nyársra rátűzött hússzeletek egész nap forognak és egy nagy karddal szelik le belőle mindig azt a réteget, amely már szép pirosra sült. A hasábburgonya alakú húscsíkoknak a négy közül az egyik oldala ropogós, a másik három pedig puha. Nyelvi összefüggés: a görög gyro, gyros forgást jelent. A hasonló égövi, de teljesen más alapokon nyugvó kultúrájú török konyha "döner kebab"-nak nevezi. Az olasz nyelvben girare jelenti ugyanezt. Mindenesetre a világban a "gyros" név terjedet el.
Az eredeti gyros birkahússzeletekből készült - és kétségkívül ez volt az eredeti - , manapság azonban, főleg Nyugat-Európában sertés, borjú, illetve pulykahúsból készítik. Megváltozott a hőforrás is. Eredetileg a forgó hús mellett egy vaskosárban faszénparázs volt, melyet felülről pótoltak, alul pedig salakoltak. Manapság már a gázfűtésű, illetve elektromos fűtésű gyros sütűk vannak divatban. A hajdani kard szerepét is átvette már az elektromos fűrészkés, mellyel erőkifejtés nélkül lehet lenyesni a megsült rétegeket. Szóval, mindent összefoglalva:
A gyros nagyon megváltozott (főleg hátrányára), de azért nagyszerű étel.
A legnagyobb probléma, hogy a klasszikus Gyros otthon nehezen készíthető el.Volt ugyan egy NDK csúcstermék az "AKA Elektrik" - tól, amelyben otthon lehetett egy kb. egy kilós gyros - töltetet sütni - ez egy háztartási méretű forgónyárs volt - de a rendszerváltás során az ilyen olcsó szocialista termékek (mint a hasonlóan endéká 390 forintos mini grill is) eltűntek.
A megrögzött gyrosimádónak most három választási lehetősége van, hogy otthon készítsenek gyrost:
1. A serpenyős gyros
2. A grillsütőben készült gyros
3. A forgónyársas grillsütőben készült gyrosHa így vesszük a gázégős gyros sem eredeti már
-
Pont a gyrost szoktak csinalni a gorogok csirkebol is (ellentetben pl. a torok kebabbal vagy az egyebb kis-azsiai valtozatokkal), a recept tobbi reszevel sokkal nagyobb bajok vannak (mondjuk mar ott elbukik a hazi gyros, hogy azt tenyleg csak fuggolegesen allo nyarson lehet sutni).
-
Móci
addikt
Még jó, hogy most nem vagyok éhes!
Nekünk megvan a pitás recept is, mutter megcsinálta már. Rokonék tudják nagyon jól elkészíteni, majdnem ugyanolyan, sőt jobb, mint amit a kajáldákban kapsz. -
#43960832
törölt tag
Biztos fincsi lehetett, de a csirkének semmi köze a gyroshoz...
-
Vakegérke
félisten
Hogyaza...!
Éhes vagyok, így kínzás volt ezt elolvasni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 7
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Lexus, Toyota topik
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Blu-ray lejátszók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sorozatok
- Retro teló rajongók OFF topicja
- kraftxld: Untappd lista
- További aktív témák...
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 3080 és 32gb RAM + GARANCIA
- Switch 2 2027.07.24-ig garanciás, dobozában, karcmentes állapotban eladó!
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
- P16v Gen2 16" FHD+ IPS Ultra 7 165H RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5430 14" FHD IPS Core i7 vPRO 1265U 10 Mag 32GB RAM 512GB NVME SSD Gar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 5700XT 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB COUGAR GAMING MX330-G 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME Z790M i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 TI 12GB Zalman Z1 Plus EVGA 850W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight- 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,,MS3434
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest