Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    válasz Bogyó bá' #14129 üzenetére

    #14129 "viszont adapterezett manual üvegekkel én például nem vagyok hajlandó b@szkódni..."

    Azért tegyük hozzá, MILC-eknél, meg újabban live view-t tudó dSLR-eknél már teljesen másképp működik. Nem egy kicsi és sötét keresőn keresztül kell tippelni, hogy a fókuszt eltalálod-e. Nálam az expó-gomb mellett van a C1 mint belenagyító gomb, kétszer rányomok, és már pixel-méretre nagyítva nézem, hogy az élesség hogyan alakul, ahogy tekerem a fókusz-gyűrűt. S hogy miért jó? Mert összesen 100k alatt lett egy 17-35 f2.8-4, 28 f2.8, 50 f2, 85 f1.4 sorom, egészen vállalható minőségű obikkal. Döntően tájképelek, ott van idő kézzel fókuszálni; de rendszeresen koncertfotózok is, és ugyan ott már gyakoriak a nem teljesen éles képek, de még mindig elég sok kép elfogadhatóan éles.
    FF-re olyan natív alap/univerzális zoom, ami 24-től kezdődik, elég szűk kör. A 24-70 f4 szélen gyenge, nagy a szórás és drága; f2.8-as verziója nagy, nehéz és még drágább; 24-240 nagy és aránytalanul orrnehéz egy A7-esen; és a 24-105-öst csak most jelentették be, de az is 1299 USD vagy hogy lesz... FF-re egyszerűen nincsenek olyan alternatívák sem, mint a 18-105 APS-C-n.

    Grigo #14132: ezen már én is sokat gondolkoztam. Főleg, hogy endurózok is, ahol még óvatosan duhajkodva is benne van egy-két havonta egy zakó. Jelenleg ha mobilon kívül viszek valami fotózásra alkalmasat (inkább nem), akkor a régi EM5-ös az, mivel aránylag kicsi, jó képeket gyárt, és a váz már annyira olcsó (szerintem már irreálisan is alulértékelt). Igaz ott már nem is annyira a vázat féltem, mivel az már sokmindent túlélt, hanem az obikat. Ha az nem lenne, akkor vagy egy olcsóbb de jó kompakt (pl. Pana LX7) lenne egy szivaccsal bélelt kemény tokban, vagy A7 mellé egy régebbi olcsó Nex 16-50-nel, szintén kemény tokban -- utóbbi előnye lenne a közös akkuk, a hasonló menük, a szintén rácsavarható obik (így másodvázként is lehetne használni), illetve kompaktokhoz képest a nagy szenzorból adódó zaj és dinamika-előnyök.

    P_Adam #14164 "Szóval nyugodtan lehet továbbra is Pro DSLR-t venni, főleg akkor ha valaki állandóan vakuval fotóz"

    Pár beszámoló pont a vakukkal 10 fps mech. shutter - flash sync-et emelte ki......

    Mikrofon #14167: "Persze itt azért halkan megjegyezném, hogy állítólag jön a Nikon MILC is kb 45MPx-es (felturbózott d500/d850) szenzorral.... Tehát izgalmas időszak elé néz az aki szereti a technológiai újdonságokat...."

    Jön, csak mikorra... Canonnál is már évek óta szó van róla, de továbbra sem lett belőle termék, és az APS-C MILC vonalat is jól láthatóan félvállról veszik. Aztán az első generáció ott is, mint mindig, gyermekbetegségektől fog szenvedni, és obipark is csak évek alatt épül ki... Kinek van azt ideje kivárni? Én egy BSI-s e-shutteres joystickos A7m3-ast akarok, plusz hozzá egy nyitva sarkig éles 21-70 f4-est a 24-70 f4 méretében és olcsón, mostazonnaldetüstént :DDD

    D-LAN|FuRioN #14172 "24-105 viszont egy igen érdekes példány, attól eltekintve, hogy kicsit túltolták az árát. Kíváncsian várom a dxo eredményeket tényleg olyan éles e saroktól sarokig, ha igen akkor egy elég jó mindenes válhat belőle"

    Az első beszámolók szerint a bemutatón Canon és Nikon hasonló obijaival méregették össze, amiknél jobbnak mutatkozott; de az egyikük (asszem Hugh Brownstone) meg is jegyezte, hogy a Sigma 24-105-tel bezzeg nem, ami egy elég korrekt darab, kellemes áron. Egy ideig én is erősen gondolkoztam rajta, de A7-re MC-11-gyel is elég lassú, és állítólag elég orrnehéz is a vázzal.

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák