Új hozzászólás Aktív témák

  • #16820480

    törölt tag

    válasz madgie #4934 üzenetére

    A fenti árakat a jd.com-on néztem, ami kb a helyi amazon klón, ennél olcsóbbak is vannak a HK-i szürkeimportos boltok (olyan 110-120 körül). Szerintem az az X-E2 váz is valami szürkeimport lehet, de ott a nagyobbik probléma, hogy még a váz meg is lenne, hanem amit szeretnék hozzá 23/1.4-es obi, az olyan 240 körül lenne, ami kicsit sok sajna...

    rumos14: Igen, eredetileg azért tettem le a Sonyról még nyár elején, amikor utoljára felmerült a kérdés bennem, mert náluk a fókusz inkább az ilyen videón meg letölthető appokon van. És bár mellé nagyon jó állóképben is, de nem akartam ezért pluszt fizetni, illetve az előző generációnál azért érte kritika a kezelést, ergonómiát, stb.
    Az e-m10 mellett szólna a beépített stabilizátor, meg amúgy az is egy nagyon jó gép, csak kézbe fogva olyan kicsit gagyi érzésem volt tőle, ahogy a kijelzőt "rátették" a hátára például, annyira törékenynek tűnik, plusz eleve nem is szeretem a hajtogatós kijelzőket, meg az érintőkijelzőt sem (fényképezőn).
    Mondjuk az érdekes amúgy, hogy a leggyorsabb AF az egyik dolog, amivel reklámozzák az a6000-et, közben meg Gordon a cameralabs-on végig azt íja, hogy az mft kamerák gyorsabbak.

    schawo: Hmm, a SEL20 az nagylátónak számít már? Igazából még nagyon gondolkodom a 35/1,8-on is, mert az jóval féynerősebb, bár nagyobb is bőven azért. Igazából ezt így huzamosabb használat nélkül nehéz eldönteni, mert annyira nincs tapasztalatom. A mostani Canon az 15-ről indul és leginkább a 15-25 közti tartományt használom szerintem vele, azt is inkább a kompozíció miatt, ha nem lehet közelebb lépni a témához, hogy nagyjából úgy legyen levágva a szélén a kép, ahogy szeretném. Illetve a másik, hogy mostanában leginkább a telefon van nálam, az is fix végülis. Azért is gondoltam a 20-as obira, mert kicsi, könnyű, és nagyjából ott van látószögben talán, ahol a Canont is használom leginkább, bár talán kicsit szűkebb nem ártana. Még amikor vettem az 550d-t, akkor a 24-84-es obit használtam vele, az például nagyon tetszett 24-en, csak ilyen fixet pont nem láttam Sony E-ben igazán, ami ekv. 38 körülre jönne ki (illetve de, most nézem, hogy ott a 24/1.8-as Zeiss, ami jó nagy és drágább az XF23/1.4-nél :D).
    Témában leginkább utca vagy tájkép szokott szerepelni, ritkán mondjuk családi események (azon belül portré jellegű közeli képek)

Új hozzászólás Aktív témák