Új hozzászólás Aktív témák

  • Ance

    őstag

    válasz #49155328 #10500 üzenetére

    Az egy spec. kávé készítéséhez való. Úgy is hívják, hogy filterkávé és csepegtetős technikával készül, sokkal lassabban megy át a víz rajta. Egyébként több, mint 17 gramm kávé van benne és nem egy személyes adag, vagy nem egyszerre. Vannak akik egyedül, több részletben isszák meg. Kipróbálhatod, ha nem vagy maradi, aki csak 14 grammból presszót hajlandó inni. [link]

    Vannak különféle emberek a világban, akik bármily meglepő, máshogy is szeretnek kávét inni, mint te. Pl. 1,5 deci tejbe 40 ml presszó, vagy ugyanebbe egy dupla, vagy baromi hosszú kávé 12 gramm kávéból, ami egyébként sokkal erősebb, mint a te 14 grammos presszód, hiszen tovább megy rajta keresztül a víz. És igen, más íze is lesz, de a más nem feltétlenül rosszabbat jelent. Sőt, van aki a sárga csíbót issza és a tiedre azt mondaná, hogy mi ez a …… (tetszés szerint kitölthető).

    Szóval felmerül, hogy ki az, akinek kicsit szűk keresztmetszetű a világ kávé területén. Nem biztos, hogy a sok többinek, aki mind szembe jön az autópályán. Javaslom a japán csepegtetett kávét egyszer kipróbálásra. Annyi ideig készül, hogy a kávé (szerinted) lényegében megdöglik és egyébként hideg is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák