Új hozzászólás Aktív témák
-
(ÉN)közPONT
őstag
válasz
(ÉN)közPONT #134 üzenetére
Tegnapi szieszta a HW mellett :
házi sütésű kukorica kenyér + paprikás szalámi ( a rossz időre való tekintettel nem grill) és TeA
-
(ÉN)közPONT
őstag
válasz
Dominator #133 üzenetére
Ha valakinek van lehetősége az alábbi receptet se mulassza el amig még a jóidő engedi !
Áldos a magyarság ősi áldozati étele. A „feláldozott” állat apróra vágott húsából készült, zöldségek, friss fűszerkeverék (például gyömbér, fahéj és szerecsendió) hozzáadásával. Szokás megkülönböztetni rövidlevű és hosszúlevű áldosokat (azaz pörkölteket és leveseket).
Hozzávalók : 1 kg marhahús ( szürke better de nem mindenki millionaire ) , 1 kg new krumpli ,1 darab húsos szalonna , 1 fej vörőshagyma ,6 gerezd fokhagyma, 2 db sárgarépa , 1 fehér répa , 10 dkg savanyúkáposzta , egy csokor friss petrezselyem , só,bors,édesnemes piros paprika,kömény,tárkony,házi méz.
Elkészítés :
A bográcsot kellően felmelegítem utána beledobom a felkockázott szalonnát amint kiereszti a zsírját hozzáteszem a felkockázott vörőshagymát és 4 gerezd fokhagymát amit alaposan összetörtem ..amint üveges a hagyma mehet rá a nagyobb kockákra vágott hús és közvetlen útána egy adag só is ,hogy levet eresszen .Amikor már lett egy kis színe a húsnak akkor mehet rá a pirospaprika és a bors és rövid ideig pirítom nem túl soká mert a pirospaprika megkeseredik , pár perc után hozzáöntök annyi vízet ,hogy elepje a hús és rakok hozzá némi köményt és tárkonyt is . Fözni bográcsban úgy kell ,hogy határozottan bugyogjon a gulyásunk de ne forrjon mert akkor hamar elfő a leve ! Fözni kb 2-2.5 órát kell a húst közben arra figyelek ,hogy a levét szinten tartom és kicsit markáns szine legyen . Amikor a hús már közelit a ehető stádiumhoz akkor hozzáadom a savanyúkáposztát leve nélkül ( aki nem szereti az ne tegyen bele káposztát én igy láttam egy táltos fickótól )és rá 20 percre a sárga és fehér répát és a petrezselymet és hozzáadok kb 4-5 leveses kanál mézet ( ez hozza ki az ízeket és kap egy aranysárga színárnyalatot is az étel ) és késszrefözőm , ami akkor jó ha megpuhultak a zöldségek és kicsit sürübb a leve !
A házi cipókenyér remekül illik hozzá de figyelem amikor kitálaljátok hagyátok kicsit hülni amikor már nem tűzforró akkor jobban kijönnek az ízek !
Jóétvágyat
Ui : meg lehet bent is csinálni de a bogrács vált finomabb és a bográcsban nehezebb leégetni ! valamivel
Tűzrakó helyek :
ahol nem obégatnak ha pár PH-s fazon jólérzi magát persze ez nem arra vonatkozik ha a lokál erdőt gyújtjátok fel
Lajosforrás ( szentendre magassága ) és a visegrádi strand felé menő erdőn keresztül vezető úton van egy legál tűzrakóhely de korán kell menni mert sok a kiránduló ( szalonnátsütő ember ) + a szentendrei szigeten is lehet helyet találni a vízparton de ott ássatok gödröt a tűznek mert na baj lehet belőle ! és a végén egy vagon földet kell rászorni ! -
Dominator
aktív tag
Találtam egy nagyon jó vaníliafagyi receptet, megosztom veletek
Hozzávalók:
3 dl tej,
1,5 dl tejszín,
4 tojássárgája,
25 dkg porcukor,
néhány csepp vanília aroma (ha nincs, akkor 1 csomag vaníliás cukor is megteszi)
Elkészítés: A tejet, a tejszínt és a porcukrot főzőüstben (ha nincs, akkor egy kis lábosban) felforraljuk mérsékelt lángon. A tojássárgákat a vaníliával elkeverjük, majd mikor felforrt a tej, hozzáadjuk a tojáshoz. Jól elkeverjük és hagyjuk kihűlni. Egy előre lehűtött edénybe öntjük, és betesszük a fagyasztóba. Amikor a szélein kezd fagyni,akkor beöntjük egy lehűtött keverőtálba, és fehéredésig verjük. Akkor jó, ha krémes habmasszát kapunk. Ezután tegyük be a fagyasztóba, és teljesen fagyasszuk meg.
Megjegyzés:
Célszerű a tálakat és a habverő fejet betenni a fagyasztóba, hogy ha verjük a krémet, ne olvadjon meg. Ha a fagyi nem túl krémes, akkor ismét verjük fel, és utána fagyasszuk le teljesen.
Én ma délután csináltam meg, nem fagyott olyanra, mint a vízjég, hidegen is krémes maradtSajna nem volt itthon tejszín, boltba menni lusta voltam, ezért azt is tejjel pótoltam, de gondolom tejszínnel az igazi
-
(ÉN)közPONT
őstag
válasz
Harrylles #131 üzenetére
Én a házhozszállítós megoldásomat írom le elsőre ( sry Reklám : A Vonat pizzéria mert én onna rendelek ált)
Bf42 höz 1 heinekken + 32 cm LEE pizza , és palacsintaabszólut FavorÍTom ,
reggeli netezéshez : 3 lekváros fánk + tea vagy jobb napokon zsömi és a tegnapi grillezésből maradt sültkolbi és egy jó pohár narancsdzsúúz. -
Harrylles
aktív tag
Na, én is beírok egy receptet. Most próbáltam ki. Jó is meg fura is.
Szóval karikázol fel friss paradicsomot. Ezt ledarálod. Meglesz a jó sűrű leve.Utána ezt pohárba kiöntöd, és szórsz rá borsot. Én 2 paradicsommal csináltam elég kevéske lett.
Próbáljátok meg többel. Nem rossz!
-
Dominator
aktív tag
válasz
Slayer Valor #128 üzenetére
A garam masala valóban nagyon magyarosnak tűnik, akármi legyen is az
-
Slayer Valor
őstag
Hát a kedvenc!!! Tiszta magyaros
Kilókra dekákra nem tom mennyi de azt tom hogy ezekből:
Pizzafasírtsaját összekutyulmány, de marhafinom
)
Vmennyi szójagramulátum(hús helyett szolgál)
Vmennyi főtt árpa
Vmennyi paradicsomszósz
Vmennyi főtt kukorica
Vmennyi pirított fokhagyma+vöröshagyma(alaposan)
+
egy kevés só, hogy ne legyen túl sós, aztán a fűszerek-->>
bazsalikom, majoranna, kömény, pirospaprika, gyömbér, oregano, kurkuma, garam masala, oszt meg szezámmag bele, majd a tetejére.
Natehát... Kell egy jó nagy fazék, vagy tál. szójagramulátumot vízbe belenyomjuk, úgy hogy beszívja az összes vizet. Belerakjuk a paraszószt is. Nameg a szezámmagot is. Megfőzzük az árpát, és belenyomjuk ezt is a tálba. Kukoricát is belenyomjuk, miután megfőtt. Aztán a pirított hagymákat is belenyomjuk. Ezt kezdhetjük keverni, de jó alaposan. NagyonnagyonAztán beletöltjük a tepsibe. Kb 1 órát süljön, aztán kész. Jaaa
Hát kő még a tetejére a finnnnnooooooommmm sajt
na csak egy UP miatt -
Dominator
aktív tag
UP
-
Dominator
aktív tag
Na, jó hogy ráakadtam erre a totyikra. Itt is van egy recept, a SOAD után szabadon, bár nem tudom, melyik volt előbb:
----------------------
CHOP SUEY
A kínai büfék és éttermek egyik kedvenc fogása, de otthon is könnyen elkészíthető ez a hagyományos étel.
Hozzávalók:
- 35 dkg babcsíra
- 1 tojás
- 15 dkg bármilyen hús
- 4 evőkanál olaj
- 2 ek szójaszósz
- 1 tk só
- 1,5 tk cukor
- 2 ek fehérbor
- 1 ek paradicsompüré
- 4 ek tyúkleves
- 1 csipet bors
- 2 ek disznózsír
- 4 szál zöldhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 szelet gyömbérgyökér, finomra vágva
A felvert tojásból süssön vékony omlettet, majd tegye félre.
Vágja nagyon vékony csíkokra a húst, majd erős tűzön 2 evőkanál olajon pirítsa 2 percig. Adja hozzá a cukrot, a szójaszószt, a paradicsompürét és a bor felét, majd pirítsa még fél percig. Ezután öntse bele a tyúklevest, szórja meg borssal és forralja fel. Fél perc kevergetés után vegye le a tűzről és tegye félre.
A serpenyőben megmelegített zsíron pirítsa fél percig nagy lángon a vékony karikákra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a gyömbért. Adja hozzá a babcsírát, sózza meg, majd pirítsa még 2 percig. Adja hozzá a húst a szaftjával együtt, és állandó kevergetés mellett párolja még másfél percig.
Tálaláskor az omlettet egészben vagy darabokban szórja a tetejére
----------------------
Most itt lenne is egy kérdésem: az egy szelet gyömbérgyökér, az mit jelent? Olyat még soha nem használtam. -
CuKoR
senior tag
Gofri recept ( csak hogy ez se maradjon ki )
25 dkg margarin (mikróban célszerű jól megolvaszani ! )
25 dkg cukor
6 tojas
50 dkg liszt
1 KK. sütőpor
1/2 liter tej
1 citrom reszelt heja
2 cs. vaniliascukor -
jeges
senior tag
válasz
Nowhereman #121 üzenetére
így első olvasatra nekem friss, felkarikázott paradicsommal jobban ízlene
-
Dirtyz
őstag
válasz
Nowhereman #121 üzenetére
A kereső ott van fent, a jobb felső sarokban
-
Nowhereman
őstag
No vettem a fáradságot, és megkerestem ezt a témát, mivel a ''kereső'' úgy tűnik soha nem lesz...
Azt hiszem Csendpenge nyári pörijére kell választ adnom, hogy én is tudok cifrázni.
Tojáspörkölt Bálintné móda /2 személy részére
Hozzávalók: 6 kményre fött tojás, 6dl paradicsomlé, 4 tojásnagyságú hagyma, olaj só, 3 evőkanál cukor, 10dkg trapista sajt.
A hagymát karikára vágjuk és bő olajban megsózva fehérre pároljuk, amikor megpuhult a felesleges olajat leöntjük róla.
A paradicsomlevet hozzáöntjük a hagymához, beletesszük a cukrot és kb 5 percig összeforraljuk.
Közben a tojásokat megfözzük, tojásszeletelővel karikára vágjuk, egyszerre 2db-ot megsózzuk és ovatosan beleöntjük a paradicsomléba, amikor elfogy a 6 tojás, az egészet újra összeforraljuk kb. 5 percig.
/Ha a paradicsom nagyon savanyú, tegyünk bele több cukrot. Az a lényeg, hogy pikáns legyen./
Ha tányérokra szedjük és sajtot reszelünk rá. Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható. -
DoubleD
aktív tag
Anyukám bakonyi sertésszeletje.
Hú, amikor a pirított szalonna a tetejére kerül... NYAMM -
Den
veterán
válasz
CsendPenge #109 üzenetére
Megkérdeztem, Köményt egy nagyon keveset tesz bele, azon kívül csak paprikát, még borsot sem. Ezen meglepődtem, de meglepetésekhez már kezdek hozzászokni
A paprika-hús pirításat elfelejtettem megkérdezni, de majd jövőhéten megkérdezem. Amúgy nem csak ezeket a kajákat nyomja jól, minden évben készít kolbászt, füstölt szalonnát, stb.
-
rdi
veterán
válasz
CsendPenge #109 üzenetére
Hú Csendpenge, a kömény pörkölésével óvatosan mert kva gyorsan odakozmál !!!
A szépen (géppel) apróra felvágott hagyma egyébként egy jó pörkölt főzési ideje alatt szétfő .
A birkafaggyút pedig meglepő módon a birkáról lehet leszedni (illetve kötelező!! )
A hortobágyi 'eredeti' birkapergeltet faggyún csinálták, na olyan is lehetett !!
A túrkevei birkapörkölt pedig ugye: zsír, rá hagyma, rá birkafej, csontos hús, rá hagyma, rá birkahús. Na ezt szépen lassan elkezdeni és csak forgatni. Aztán ha kevés levet enged ( nem lepi el magát) akkor víz és csak most a piros paprika. Na szóval érdekes dolog ez... -
rdi
veterán
válasz
CsendPenge #111 üzenetére
Hát valamikor szeptember elején lesz, akkor szokott lenni.
Konzervgulyással nem lehet benevezni -
CsendPenge
őstag
Hát, az első módszert csak azért írtam le, hogy legyen egy kis változatosság is. A másik meg az, hogy paprika+hús együttes pirítására nem mertem válallkozni, mert tartottam tőle, hogy a paprika megkeseredik, vagy egyéb baleset éri.
''Én mondjuk koca pörköltes vagyok, mert ritkán csinálok és eszek pörköltet, de faterom nagymester ebben.''
Den! Bemutatnál neki?Amúgy egészen jó a családotok, egy AMD-s, egy pörkölt mester...
A köményes dolgot kérdezd majd meg légyszíves, érdekelne. Esetleg még azt is, hogy mennyire lehet bátran a paprikát a hússal együtt pirítani, illetve menynire érdemes. Az a helyzet, hogy ''tudásom'' java részét szemfüles módon sikerült innen-onnan el lesnem, szóval igencsak van még mit tanulnom a főzést illetően. Előre is köszi -
CsendPenge
őstag
Igen, pörkölni, de (sok) zsírral szerintem sütni tudod. A hagyam-hús sorrenden nem tudom, hogy mit értesz, mert a hagymát mindenképpen meg kell dinsztelni/párolni, a húst is érdemes egy kicsit ''megpirítani''. Ja, birkafaggyút meg honnan szerezzek? (különben is, valószínüleg szívbajt kapnának a többiek tőle
)
-
KERO_SAN
aktív tag
válasz
CsendPenge #97 üzenetére
Hű vazeg
Hogy van neked erre idod? -
rdi
veterán
Na majd pont két konzervdoboz fog értekezni a pörköltek mibenkétéről
-
Den
veterán
válasz
CsendPenge #97 üzenetére
Huhh, az első módszert olvasva, majdnem sokkot kaptam
Odáig kóser volt hogy a dinsztelt hagymát lehúzod a tűzről és beleszórod a paprikát. De utána bele a húst és rögtön felönteni?! ráadásul vízzel??? Az nem pörkölt, az főtt hús. Úgy megijedtem, rögtön ugrottam a második módszerre. Az már oké, bár én nem teszek bele krumplit, és vizet max a hagyma párolásakor teszek bele, mert mint írtad is a jó pörkölt szaft kulcsa, a gondosan megpárolt (szétfőzött) hagyma.
Én mondjuk koca pörköltes vagyok, mert ritkán csinálok és eszek pörköltet, de faterom nagymester ebben. Ő annyiban tér el az általad leírttól, hogy a hagymába mikor beletete a pirospaprikát, rá a húst, akkor forgatja át a húst erős tüzön fehéredésig. Így a hőtől a hús rostjai összehúzódnak és sütés közben szaftosabb marad a hús, + az enyhe pirulás hozzáad az ízhez. Vörösbor természetesen megy bele, de a borson kívül asszem még köményt is tesz bele de majd rákérdezek. -
rdi
veterán
Bigos Rdi módra
könnyű, finom étel
hozzá valók:
1,5 kg savanyú káposzta, ugyanannyi édeskáposzta, 1 kg különböző ! vöröshús, fél kg füstölt hús, 25 gkg kolozsvári szalonna, 25 dkg csipierke gomba, 20 dkg szárított erdei gomba, 10 dkg szalonna, zsír, 1-2-3 hagyma, száraz vörösbor,
15 dkg aszalt szilva, 5 babérlevél, 10-15 boróka bogyó , majoránna, só, örölt bors,
paradicsompüré, méz.
Igyunk egy pohár vörösbort miután ettünk egy falat szalonnát, hagymával fehér foszlós kenyérrel. : )
A hagymákat félbe vágjuk, vékonyra felszeleteljük, A szalonnával zyíron üvegesre pírítjuk.
Kivesszük a szalonnát és megesszük. Erre lehet inni még egy pohár vörösbort : ))
Hozzáadjuk az átöblitetett és kifacsart savanyú káposztát, kicsit sózzuk, és együtt főzzük 45 percig. Másik edényben sorban megpírítjuk a kockára vágott húsokat, a kolozsvári szalonnát fővési sorrendben, hozzátesszük a fűszereket, a beáztatott és felszeletelt erdei gombát, a legyalult édeskáposztát és a füstölt húst. Óvatosan sozzuk! Együtt főzzük kb 15 percet, majd hozzáadjuk a kimagvazott aszalt szilvát és a sampinyont.Tovább főzzük kb. 25 percig. Ezután összeöntjük a savanyú káposztával, meglocsoljuk bőven vörösborral és kb. 90 percig főzzük.
Közben már tragikusan éhesek vagyunk, megnézzük, hogy maradt - e még a sült szalonnából. Maradt! Ha éberen felügyeltük. Ismét ihatunk egy pohár vörösbort : ))) .
Ezután mézzel és paradicsompürével ízesítjük ételünket. Még egy kicsit összefőzzük.
Kóstolgatjuk. -
-
rdi
veterán
válasz
CsendPenge #97 üzenetére
amint az a pörkölt nevéből is világos, pörkölni kell a húst. Ahhoz meg elég sok zsír kell. A hús és hagyma sorrend nem kötelező és szokatlan lehet, de én úgy ís kipróbálnám egyszer.
Az egyik fodrászom nagy gurman, ő azt ajánlja, hogy birkafaggyút süssünk ki, és azzal ízesítsük a pörköltet. Nem lesz büdös, mert a kisütött faggyúnak nincs akkora szaga.
Megálj, mostmár akkor is ide írom a bigoszt Rdi módra -
rdi
veterán
válasz
CsendPenge #87 üzenetére
Nagyon szép ősi magyar ételt főztetek, és ezt komolyan mondom, mindenféle politikai alhangok nélkül. Egyedül a füstölt részben nem vagyok teljesen biztos, ázsiában a rokon (?) népek mintha inkább szárítanák és sóznák a húst föstölés helyett ....
Na szóval azt akarom mondani, hogy arrafelé Etelközben meg az Ural alján , inkább főzik az ételeket és nem sütik. Arrafelé egy jó gulyáslevesben mindenféle szárított gyümölcsök is vannak, de azt még nem volt merszem kipróbálni.
Viszont a következő szolnoki gulyásfesztiválon már nagyon tervezem egy igazi leves elkészítését. Amit még hozzátennék, az sok őrölt kömény, szépen sűríti a levet.
Rdi -
CsendPenge
őstag
Hehe, ez jó hosszú lett.
-
CsendPenge
őstag
Hát, következzen most a pörkölt, főkedvencem
Természetesen itt is szívesen veszem az ötleteket, tanácsokat, netán javításokat. Hát, vágjunk bele!
Szóval. Többféle módja van a készítésének. Alapvetően (szerintem) elég két –viszonylag hasonló- módot ismerni, aztán tetszés szerint lehet választani. És még valami. Az is jelentős különbség, hogy milyen húsból indulunk ki. (milyen állat/milyen rész) Én általában malacból, és annak is comb, vagy nyak részéből csinálom.
Hozzávalók: (mondjuk 4 főre)
Személyenként 20-30 dkg hús/fő, vagyis 1 kiló
4-6 nagyobb fej hagyma (nem lila)
2-2,5 deci félszáraz/száraz vörösbor (kb. kilónként 2-2,5 dl)- alapvető szerepe, hogy egy fanyarkás ízt adjon, kihagyhatatlan!
2 sör (ez a szakácsnak, bele ne tegyétek a kajába!)
olaj vagy zsír (utóbbi jobb szerintem)
só, bors, paprika (őrölt mind)
Az a része gondolom mindenkinek ismert, hogy a hagymát pucoljuk meg, és kockázzuk fel. Minél apróbbra, annál jobb, úgysem marad(hat) egészben. Ajánlom, hogy csináljatok közben huzatot (nem csak a sörnek), így kevesebbet fogtok sírni. Persze aki a főzést össze akarja kötni a lelkizéssel, az ne
Ezek után szerezzünk egy edényt fedővel, és pörköljünk alá. Kb. két evőkanál zsírt, ,vagy 1-1,5 deci olajt tegyünk bele (nem motorolaj vazze!
) Ne többet, mert nem guszta látvány, amikor a kész kaja tetején úszik a zsír, vagy olaj. Csalásként esetleg lehet egy részét vízzel pótolni, az úgyis elfő, és segít megpuhítani a hagymát. A lényeg: dinszteljük meg a hagymát. Amikor üveges, puha (már majdnem szétfő), akkor jó. (megj.: a hagymából lesz a szaft, vagyis később tényleg szétfő, segítsünk neki
) Ezek után válik el a történet két szálra.
Az első: levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni. Beletesszük a piros, édes, porpaprikát. (figyi: a paprika itt is édesít) és rendesen szétkeverjük, megvárjuk, amíg feloldódik. Ha túl meleg a zsír/olaj, akkor megkeseredik a paprika (meg a szád íze is, amikor eszed) Jöhet bele a megtisztított (zsírtól, hártyától, inaktól, stb. legyünk alaposak), felkockázott husi. (érdemes egy kicsit „kimosni” a hús, vagyis felereszted vízzel egy tálban, megkavarod kicsit, majd leöntöd, ezt ismételd, amíg tiszta nem lesz a víz, mielőtt meg belerakod, csavard ki egy kicsit)
Jó tanács: amikor a hús belekerült, keverd össze rendesen, és csak utána engedd fel vízzel, különben fura lesz az eredményHa ez megvan, mehet bele a bors, só. Óvatosan mindkettővel, mert a bors nagyon sötétít, (fekete pörkölt…hmm..
) és van, aki nem is bírja, a só…azt találjátok ki ti!
(utóbbi ellen, ha megtörtént a baj, akkor krumplival tudunk védekezni, az valamennyit felszív a sóból) Forraljuk fel. Amikor ez megvan, mehet bele a bor. (enyhén pikánsít, illetve sósit, savanyit) Újabb forralás után kóstoljuk meg. Ha nagyon nem hiányzik belőle semmi, akkor ne tegyünk bele semmit, csak főzzük, és majd a vége előtt, illetve az asztalon lehet belőni pontosan (utóbbit már egyénien) A főzés közben mindig tartsuk alacsony leven a kaját, de soha ne lé nélkül! Ja, ilyenkor már nem kell a fedő, hadd fője el a vizet. (megj.: a vége felé nem puhul olyan gyorsan a husi, mint az elején, egy kicsit nyugisan „túl” főzhetjük. Burgonyát a vége felé, 20-25 perccel a vége előtt tegyünk bele, ha pincepörköltösíteni akarjuk a kaját, vagy sótlanítani
)
A másik: nem vesszük le a tűzről, hanem a kicsavart husit beletesszük (paprika nincs benne!) és megkeverjük az egészet. Kicsit alárottyantunk, közben a hús levet fog engedni. Amikor elkezd fehéredni a hús (néha kavarjuk meg, különben nem látjuk, mi van az alján) akkor vegyük le a tűzről. Megjegyezném, hogy szerintem EZ az igazi(bb) pörkölt, mert egy kicsit itt a hús „megpörkölődik”, ahogy az étel neve is mutatja. Miután kihűlt az étel, tegyük bele a porpaprikát (ekkorra a hús által engedett lé elfőtt, vizet nem tettünk bele, elméletileg rendesen fel fog oldódni) Jó tanács: ezt is keverjük össze alaposan, mielőtt felengedjük vízzel. Rögtön utána mehet bele a só, bors, mértékkel. Felforraljuk, majd bele a bor. Megint forralunk egyet rajta, és kóstoló. Az első módszernél a fűszerezéssel kapcsolatban leírtak itt is érvényesek. Óvatosan! A paprika édesít, a bors sötétít, a bor is sötétít. A továbbiakban megegyezik az első résszel. (kis lé, lassan főzzük, a vége előtt 20-25 perccel burgonya)
Hogyan lehet egy kicsit cheatelni a kaját? Én két módszert ismerek, persze van jóval több: az egyik, a petrezselyemzöld, vagy zellerzöld. Ezzel ha minden igaz, akkor „tavaszi” ízt lehet adni az ételnek. A másik, hogy tegyünk bele harmad idő körül egy darab füstölt szalonna bürkét (!), és főzzük bele. A vége előtt persze vegyük ki, (nem túl guszta) és ne mondjuk meg, hogy mitől más az íze(a füstölt dolgok mindig is nagymértékben tudják befolyásolni az étel ízét)
Még annyit, hogy a bor mindenképpen szükséges! (ezt most tényleg nem azért mondom, hogy a maradékot meg lehessen inni!)
Nos, hirtelen ennyi. -
nap
addikt
válasz
CsendPenge #87 üzenetére
Teljesen korrekt.
Egy ilyet soha nem lenne szabad kihagyni...
Beindult a nyalelvalasztasom teljesen, pedig mar vacsoraztam. -
JulWCZar
senior tag
Alltimefavourite: Zsírszalonna lilahagymával + sárkánysör (ehh).
-
Den
veterán
válasz
Satan-Claus #89 üzenetére
Mindenképp viszek. Már ha marad, mert hevesen pusztítjuk
. Sajnos idén nem volt ideje termeszteni, pedig ezek közül a legvadabbak magjaiból egy egész gyilkos termés lett volna
Gyomorsavas kalandom nekem is volt csak fordítva, nekem savcsökkentőt kellett fogyasztanom. -
Den
veterán
válasz
Papa-Georgo #90 üzenetére
Nem de oszd meg velünk a receptúrát
.
-
CsendPenge
őstag
válasz
Papa-Georgo #90 üzenetére
Érdekel! Remélem, tényleg ehető
(ja, és túl is lehet élni
)
-
Papa-Georgo
senior tag
Evett már valamelyikőtök Trüttyölt Ratylit? NEM?! Mindenképp ki kell próbálni..
ha érdekel titeket felrakom a recepteet....! -
Satan-Claus
senior tag
Höhö, az jó. Következő talira kérlek hozz néhány tesztpéldányt!
Az én gyomrom egyszer adta meg magát komolyan. Szinte teljesen elfogyott a gyomorsavam, és valami savtermelő sz@rt iszogattam 2 hétig, és csak ásványvizett ittam, és joghurtot ehettem.
Azóta szerencsére rendbe jött. -
CsendPenge
őstag
Szárazon tettük bele, de ''rendesen'' be kellen áztatni. Amúgyén is meglepődtem, amikor Karcsi mondta, hogy így csináljuk. Én régebben rántást is használtam, és zellert. Ez utóbbi hiánya lepett meg teljesen. (hogy a zsirról ne is beszéljünk, de az volt a cubákban) Ja, meg engem is meglepett, hogy mindent bele az elején. Hiába, fiatal vagyok még, van mit tanulni a ''vén'' profiktól!
P.S.: a következű ''művem'' a pörkölt lesz, majd a Mantovai hústekercs, aztán az Óvári szelet (ez utóbbi a kedvencem!) -
CsendPenge
őstag
No, eljött az idő, hogy kiéljem magamat
Következzen a híres gulyás
(Akik nem voltak ott azoknak mondom, hogy nem teljesen az én művem volt a gulyás. Azért mondom, mert aki nem volt ott, az még a végén tévedésbe esikKészíteni ketten készítettük, sokat tanultam belőle /igen, én is
/)
Szóval: az eredetit írom le, ez kb. 18-20 főre készült. (ha ezen létszám alatt van a buli, akkor nem is érdemes megrendezni) kb. 2,5-3 kg száraz bab (mi közepes méretűt használtunk, de ízlések és pofonok...), 2 db füstölt, sózott csülök (továbbiakban: cobák
) (malac) esetünkben kb. 1 kilós volt mindegyik (és jó húsos
) 5-6 szép szál sárgarépa (megj.: a sárgarépa édesít, szóval mértékkel vele) 3-4 szál fehérrépa (édesít, ezt is mértékkel, amúgy ez lehet ványadtabb is, mert utálom
) kb. 1db/fő erős, piros hegyes paprika (hiszitek vagy nem, ez is édesít, mint az összes paprika), 4-5 fej nagyobb hagyma, pár gerezd fokhagyma (de ez nem olyan fontos), víz, sör, bor (utóbbi kettőt bele ne tegyétek a kajába!
)
No! Alapból tegyük vízbe a babot. Ami feljön a tetejére, azt jobb kiszedni, mert valszeg hibás. (ha az összes feljön a tetejére, akkor gondolkodjunk el, hogy hol, és mit vettünk) Készítsük elő a cobákokat. Vagyis: kockázzuk szépen fel. A csontot nem kell nagyon levakargatni, mehet bele az is. A hagymát is kockázzuk össze, és belevele. (megj.: még nem tettük fel a tűzre) Ami benne van: bab, cobák, hagyma. Annyi víz legyen benne, ami elfedi az egészet. Irány a tűzre vele. Közben kezdjük megpucolni a sárgarépát, és a fehérrépát is. Csak nyugisan, nem kell sietni
Fontos! Igyunk is közben! Ezzel biztosítjuk, hogy semmi nem lesz elkapkodva!
(mert az árt) Amikor felforrt a kaja (kb. ennyi idő alatt lettünk készen a répák pucolgatásával) akkor mehet bele a répa. Kiemelném: még nem került az ételbe sem só, sem paprika, sem bors. (a cobák ezért legyen füstölt is, és sózott, az elején ezzel ízesítjük
) A répa után tegyünk bele borsot. (őrölt) Hagyjuk forrni. Ez is hadd forrjon fel jó alaposan. (kokszoltuk a gázlángot, hogy majd felrobbant, nekünk ez így is 15-20 percbe telt, amit sörökkel, és fröccsökkel mértünk
) Amikor már egy picit így összeforrt, akkor öntsük fel rendesen vízzel. Kezdjük el forralni ezt is. Amikor ez is felforrt, akkor mehet bele a nyers, hegyes piros paprika. Mi nagyon ügyesek voltunk, mert nem kavargattuk, hanem időnként kicsit megforgattuk a bográcsot, meg a forrás biztosított elégséges keringést, ám ha mindenképpen kevergetni szeretnénk, akkor óvatosan, nehogy szétmenjen az erős paprika, akkor ugyanis közel ehetetlen lesz az étel. Ja, meg a magok az aljára kerülve esetleg meg is égnek, és ez megint csak nem javít az eredményen. Ha ez is összeforrt egy kicsit, tegyünk bele porpaprikát (szerintem ez legyen édes) Kivár, forr, sör, majd kóstoljuk meg (sör után vizet, érezzük a kaja ízét, oké?
), és ennek a függvényében sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk. Időnként pótoljuk az elfőtt vizet, és kóstolgassuk (nem a sört/bort, hanem a kaját
) mert az íz mindig változik egy kicsit, igazodjunk hozzá. Ha krumplit is szeretnénk beletenni, azt úgy harmad/félidőben, szerintem kicsit hamarabb van készen, mint a sárgarépa. (ez esetben kicsit több só kell) Lehet, hogy valamennyit változik a mód kisebb mennyiség esetén, ezt a belátásotokra bízom
Apróbb változtatásokat, ötleteket, javaslatokat, stb. szívesen veszek!
-
Den
veterán
Ja a zsírt nem úgy értettem hogy zsírral kell csinálni, hanem hogy a zsíradékba(lehet olaj is) célszerű az őrölt paprikát tenni, mert akkor lesz a legszebb színe. Ez a te receptednél, a legcélszerűbb, nem a húsra szórva lenne, hanem amikor megdínsztelted a hagymát az olajban, mielőtt beleteszed a húst, azelőtt belszórni a paprika port, párszor átkeverni (esetleg a lángot kicsit visszavenni) míg a szine kijön , aztán jöhet a hús.
De először mindenképp úgy fogom ahogy leírtad, aztán majd meglátjuk -
Den
veterán
Na ezt négy különböző helyre lementettem, két példányban kinyomtattam, egy példányt tűzbiztos kapszulába eltettem
Amúgy meglepődtem a leíráson. Ha nem ettem volna belőle, akkor nem hinném el hogy ebből jó babgulyás lehet, mégis életem legjobbja volt. Érdekes. Az lepett meg különösen hogy rögtön az elején mindent vízbe teszel. De műxik ez a lényeg
Egy kérdés. A babot szárazon teszed bele vagy előző este beáztatod? -
The_Tom
senior tag
Örülök hogy teccik
pontosan a recept szerint csinald, nem banod meg. foleg no nemu egyedek (tisztelet a kivetelnek) szeret itt-ott egyszerusiteni rajta, lehet hogy ugy is finom, de nem ugyanazt kapod. Köretnek lepény illik, bar en meg nem ettem azzal, viszont finom, friss kenyerrel nagyon jo. En ugy szeretem hogy nem hasznalok evoeszkozt hanem a kenyerrel ''kanalazok''. Naggyon jo! A chilli con carne is nagyon jo csak abba meg kell zoldseg is.
Üdv. -
Den
veterán
Ez a chilli jól hangzik. Lehet összedobok egyet 7végén
Kérdés: Mi való ehhez köretnek, kell e köret hozzá?
Javaslat. Bár ilyet még nem főztem, de aranyszabály hogy az őrölt paprikát mindig a zsírba kell tenni, mert a színe_csak_zsírban oldódik ki rendesen. Persze sűrű kavarás mellett és csak rögtön a hús előtt különben megég és keserű lesz!
Azért először úgy csinálom ahogy a te receptedben van, aztán majd látjuk. -
atus7377
aktív tag
Emberek.Rakott krumpli !!!!
-
KERO_SAN
aktív tag
Hmm
Eszembe jutott meg egy nagyon jo dolog, a slambuc
Nem tom ismeritek-e de nagyon poen.
Bogracsban csinaljak, nem tom hohy hogyan es mibol,de nagyon jo
En amikor debrecenben, es azon akornyeken voltam, mindig ettem
Az is egy tipikus kaloriabmomba
Juhturos-sztarapacskarol meg annyit hogy szerintem az osszes porkoltfelehez jo valasztas
Kovi ph! talin kene csinalni vmi jo kajat
Mohacsi gulyas jo volt, most vmi porkolt kene -
Polesz
addikt
Na jól kidühöngtem magam másik topicban
Azért, hogy kajánál maradjunk:
Fórumozás közben ettem zsömlét, sonkás vajkrémmel és szellő sonkával
És nagyon jó kis szőlő levet ittam hozzá.
Amúgy mindjárt ebédelek lencsefőzeléket -
rdi
veterán
Nekem az ablakban nő a chilli paprika, hát az erősebb mint az általam bármikor evett ecetes cseresznye vagy almapaprika..
Most ha lengyel vendégem van és meg akarom tréfálni, akkor azzal etetem meg
Na akkor egy erdélyi recept:
Mákos puliszka
0,5 kg kukoricadara, 1 l tej, 25 dkg mazsola, 1 cs. vaníliás cukor, 1 citrom lereszelt héja, 4 dkg cukor, 4 tojássárgája, 4 tojásfehérje
töltelék: 0,25kg mák, 0, 25 kg porcukor, reszelt citromhéj, 1,5 dl tej
****************
A tejet a cukor egy részét, a citromhéjat és a vaniliás cukrot jól elkeverjük egy lábasban. Hozzáadjuk a kukorica darát és megfőzzük, A végére a masszánk megkeményedik. A maradék cukorral kikeverjük a tojások sárgáit. Felverjük a tojásfehérjét. A puliszkát (megfőtt kukoricadara) a tojás sárgáját és a fehérjét jól összekeverjük. (Megpróbáljuk a felvert fehérjét nem összetörni.)
A töltelékhez a mákot kétszer ledaráljuk, porcukorral és citromlével összekeverjük, tejben krémessé főzzük.
Rétegesen egy kivajazott tepsibe helyezzük a puliszkatésztát és a tölteléket. Tetejére vajat teszünk és kb 30 percig sütjük. Mazsolával még finomabb lesz.
Cukrozott narancshéj se rossz rá. -
Den
veterán
Na a tegnapi szalonnás, kolbászos tojásozástól kedvet kaptam.. Végül egy sima szallonnás tojás lett, jó házi füstölt szalonnából. Sajna kissé későre csúszott a vacsora, meg is lett az eredmény... éjszaka vagy 2 liter vizet megittam, meg vadakat álmodtam....
-
Den
veterán
válasz
Satan-Claus #61 üzenetére
A csípős dolgokat én is szeretem, csak sajna újabban nem bírja a gyomrom. amúgy faterom termesztett tavaly olyan csípőspaprikát hogy kisebb mennyiség is akár halucinációkat is okozhat
-
nap
addikt
Na, aszittem valami jo kis bealvos topik lesz, mivel a szieszta felenk alvast jelet
, azt erre kiderul, hogy mindenki milyen nagy zabamatyi.
Akkor en is csatlakozom a receptirokhoz egyik kedvenc receptemmel:
Vegy egy serpenyot!
Tegyel bele minden olyan dolgot, amirol azt gondolod, hogy benne kell legyen!
Fuszerezd!
Piritsd(esetleg fozd) ossze oket!
Fogyaszd!
Ez eleg jol bevalt nalam, mindig fugg a huto aktualis tartalmatol, meg a hangulatomtol, es kivetel nelkul bezabalasban vegzodik. Rof-rof. -
petakpa1
őstag
Vazze megyek benyomok egy szendvicset
-
BEE
addikt
Na aki az alacsony vérnyomásra panaszkodott annak egy recept!
1. Végy egy üveg sört!
2. Ballagj a hűtőhöz és szedj elő minden maradék szalámit, sonkát és szalonnát!
3. Ezekből alapozz meg egy jó tojásrántottát!
4. Fogyasztás után még egy sör!
Ez hosszútávon bárkinek beállítja a vérnyomását!
BEE -
Polesz
addikt
Na beszéljünk zöldségeket:
Borsópörkölt tarhonyával
Babfőzelék kukoricával és kolbásszal
Gulyásleves
Pacalpörkölt
Palacsinta
Töltött krumpli
Paprikás krumpli nokedlival
Rakott palacsinta
Istenem de megéheztem, keresek még csokit -
jojojo
senior tag
válasz
Satan-Claus #61 üzenetére
A csípős nekem is a kedvencem közé tartozik,de most szigoru zöldség-gyümölcsön élek+hal+csirke és sok edzéssel megspékelve
-
Satan-Claus
senior tag
Én egészen mást csinálnék...
Más. Kicsit mellékvágány, de mivel a perisztartika is része (következménye) a táplálkozásnak, ezért leírom egy friss élményemet.
Bizonyára hallottátok már azt a kis aforizmát, hogy a csípős dolgok bizony kétszer csípnek. Eddig ezt egy régies túlzásnak tartottam, ami mókás, de távol áll a valóságtól. Nos tévedtem.Bár imádom a csípős dolgokat, és az eddigi nézeteim szerint szinte bármilyen ételt fel lehet dobni egy kis jó magyar pirossal (ami még mindig tartja magát
), megtaláltam a méltó ellenfelem. Az egyik szupermarket savanyúságos polcán felfedeztem egy zacskót, amiben zöld színű kb. 5cm hosszú, hegyes paprikák úszkáltak. Szerelem volt első látásra, még aznap a vacsihoz elfogyasztottam vagy 10 darabot, és másnap az ebédhez is letoltam legalább ennyit. Már akkor éreztem, hogy van ''kraft'' a dologban, de nem volt halálosan csípős, és etette magát.
Az estém viszont elég meglepően alakult. Azt hiszem akkor vagyok a legfinomabb, ha azt mondom, hogy nehéz szülés volt...
Szóval vigyázni emberek, mert nem mind arany ami fénylik.......Van ami aranyér.... -
rdi
veterán
válasz
Satan-Claus #48 üzenetére
Hát monnyuk én nem szívesen ennél chilli con carnet végtelen ciklusban
akkor már inkább csak innék, csak innék, csak innék, csak innék exit -
The_Tom
senior tag
válasz
Satan-Claus #48 üzenetére
ez lett volna a második recept amit irok, de megeloztél
Üdv. -
The_Tom
senior tag
na jo ha mar ennyire eszunk akkor az egyik kedvencem:
Chilli:
~~~~~~~
Hozzávalók:
(2 személyre)
40 dkg darált marhahús
5 dkg füstölt szalonna
25 dkg morzsolt csemege kukorica
2 doboz Bonduelle vörösbab
3 gerezd fokhagyma
só, bors, késhegynyi chillipor, 1 kávéskanál cukor
3 evőkanál sűrített paradicsom
1 nagy fej vöröshagyma
5-6 db száraz hegyes erős kis chillipaprika
Elkészítés:
Az apróra vágott füstöltszalonnát az apróra vágott vöröshagymával együtt kis olajon megpároljuk. Beletesszük a darált húst, és erős lángon, állandóan kevergetve kb. 8-10 percig pirítjuk. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, a chilliport, a borsot, a sűrített paradicsomot, a kávéskanál cukrot, hozzáöntünk cca. 1 dl. vizet és még néhány percig tovább pároljuk.
A konzervbabot és a kukoricát óvatosan hozzákeverjük a húshoz, és együtt pároljuk kis lángon, kevergetés nélkül, hogy a bab össze ne törjön. Tálaláskor, díszítésként a tálalóendényben lévő chillibe beleszúrkáljuk a száraz chillipaprikákat, úgy hogy a hegyes végük álljon ki az ételből.
FONTOS: a recept szerint csinalni ahogy irva vagyon, semmi egyszerusites!!
Jó étvágyat!
Üdv. -
Polesz
addikt
Na, hogy témánál maradjak (vacsora is megvolt jól)
A parasztreggeli egy speciális változata, amikor az egészet egy kicsit bővebb lére ereszted, tojásból egy-két darabbal kevesebbet teszel bele. Ezt az egészet egy nagy tál nokedlivel tálalod és máris ebédnél vagy
AAAA megéheztem. Keresek egy csokit -
Den
veterán
válasz
Satan-Claus #51 üzenetére
Most viccet félretéve, nekem az agyam sokkal jobban ráál az ilyenre, mint a másfél oldalas receptekre.
-
bazs
aktív tag
Na én speciell maradok a borsóf?zeléknél, vagy ha van egy kis fehérbor akkor hal
-
Den
veterán
válasz
Satan-Claus #48 üzenetére
Hehe, ez nagyon jó.
Csinálhatnánk egy ilyen receptkönyvet, mérnököknek
-
Satan-Claus
senior tag
Ha már lúd...
http://w3.enternet.hu/aranyeso/
Direkt ezért csináltam egy ''honlapot''. -
KERO_SAN
aktív tag
Ize 100%os gyumolcsle akart lenni..
-
KERO_SAN
aktív tag
Hehe
Jo topic
Best for me:
Paprikas csirke juhturos sztrapacskaval
Ennel hizlalobb, kaloriadusabb kajat nem is lehet kitalalni
Ha megeszek belole egy adaggal utan 2 napig nem birok mozdulni..
Inni...kolat...soha! csak amikor nincs mas..
100%os udito powa ;) -
The Thing
tag
Ha már itt tartunk ki mit szol egy jó gulyás leveshez jó sok hussal benne friss zöldségekől?
Aztán másodiknak meg valami 4-5 szelet marha hus zsirban sütve egy kis vörösborral lelocsolva(persze ezt a müveletet csak a gyomrunkban végezzük) -
Den
veterán
koca kólánál dolgoztam semmi izgalmasat nem tudok mesélni. Naponta 2x fertőtlenítővel fel kellett sikálni az egész csarnokot, az üvegek bejönnek futószallagon átmennek egy gépen amelyik mindegyikbe beleszimatol, több ezer vegyianyagot tud megkülömböztetni, ha bármi gyanúsat talál azt az üveget egy külön ágra irányítja ezeket megsemmisítik. Ezután megy a mosóba, ahol forró vízzel, hypóval mossa át a gép, de úgy hogy a leáztatott címkéken , amik oldalt gyűlnek egy konténerben alig marad minta. Ami kijön a mosóból, az átmegy egy gépen ami felülről lefényképezi és ha repedés, piszok, stb. van az üvegen, az is megy külön ágon megsemisítésre. Ezután mennek a töltő címkéző gépbe, ebbe zárt rendszerben egy krómacél csövön jön az üdítő a laborból ahová csak zsilipen nyakig beöltözve gumi cuccokba csak néhány ember mehet be. A töltőből már címkézve kupakkal jön ki a cucc, még elmegy egy gép előtt ami gamma sugárral átvilágítja, ellenőrzi hogy van e benne elég szénsav jól van- e rajta a címke, meg még pár dolgot, ha nem jó akkor egy gumi ketyere egyszerűen kilövi azt a palackot a soból oldalra. Tök jó mikor kifogy a cimke a gépből és jönnek sorban címke nélkül az üvegek, mint a géppuska lövi ki oldalra a 2 literes üdítőket
.
Ezután megy egy gépbe ami rekeszekbe rakja az üdítő onnan megy egy másikba ami raklapokra rendezi, utána targoncával egymásra rakják.
Ja a futószallag krómacél lapokból áll, és kb 2-3 méterenként egy fúvóka permetezi rá és a kész üvegekre a fertőtlenítő szert.
Úgyhogy ihatjátok nyugodtan fertőt biztos nem kaptok, az más hogy a mesterséges alapanyagok egy része nem biztos hogy jót tesz. -
vernyul
tag
ha nem tevedek ez a parasztreggeli ugye en legalabb is igy ismerem Amikor a havernak eloszor mutattam meg ezt a csodat akkor azt mondta fuj en ebbol nem eszek.
Elkeszult megszolal: -Na jo megkostolom.
utana ugy kellet vele luzdeni hogy ma nekem is adjon egy kicsit
Ami meg nagyon bejon nalam az a chilis bab meg a spagetti es a pizza -
-
meba
tag
Szóval kaja : rántotta abból is a lightos változat hozzávalók....
-tojás (nekem 4-5 darab általában, de mindenki módosíthatja ezt a db.számot)
-kis só
-szalonna vagy kolbász szeletelve és belesütve a rántottába
-lényeges még a yo fehér kenyér hozzá
a többit mindenki kitalálja magának....... -
rdi
veterán
Nekem van saját összeállítású receptkönyvem, ebből idéznék szerényen
:
14. oldal. Lengyel hering olajban :
50 dkg sózott heringfilé, 1 hagyma, szemes bors, olaj
A sózot heringfilét beáztatjuk vízben (általában nagyon sós, mint az a nevéből is várható). A filéket szárazra töröljük (ezt nem tudom minek) szükség esetén feldaraboljuk (elegáns méretűre).
A hagymát apró kockára vágjuk.
Befőttes üvegben egymásra rétegezzük a hagymát és a heringet, közben szemes borssal fűszerezzük. Az egészet leöntjük olajjal, vagy olivával. (Megnyomkodjuk, eg fakanál segítségével a levegő buborékokat megpróbáljuk eltávolítani)
Hűtőben összeérleljük.
(Kenyér, piritós, főtt krumpli is illik hozzá.) -
launcser
senior tag
lüvönk jegesmedvét majd
de kinek van rá receptje? -
rdi
veterán
Kéretik a kajáról elbeszélgetni kultúráltan !
A pingvinek meg ki a hóra! -
Jazzy
tag
Személy szerint az egyik kedvenc kajám a tök főzelék csirke paprikással!!!
-
Pacák
senior tag
Rakott káposzta!
Isteni!
-
Polesz
addikt
Új recept:
Fórumozás twollah módra
Hozzávalók:
- 1 PH! Fórum
- 1 Topic
- 1 twollah
Elkészítés:
A fórumot megnyitjuk és keresünk egy szép kövér topicot. Alapból bármelyik jó, de az érdekesebbeket könnyebb szétszedni. Figyelmesen körülnézünk majd a megfelelő pillanatban indítjuk a twollahi fórumozási stílust. A topicban lévő embereket ízekre szedjük, helyesírásukat kritizáljuk, a topicot szétoffoljuk. Az egészet jól nyakonöntve az OFF TOPIC-ban tálaljuk.
Jó étvágyat! -
Den
veterán
válasz
CsendPenge #11 üzenetére
Jesssz, követeljük a gulyás receptedet! de a titkos összetevőket is ám!
-
twollah
nagyúr
válasz
Not guilty #15 üzenetére
Izé.
Mi az a FIFO, és a LIFO?
A LiLo az még stimmt. -
Not guilty
csendes tag
Alapból az ember tényleg FIFO, de tegnap buli volt (megünnepeltük a félévet), és hidjétek el hogy LIFO volt. Nem örültem neki, de így alakult.
-
CsendPenge
őstag
válasz
Nowhereman #1 üzenetére
Végre egy topic, amiben kiélhetem magamat!
Ám most sörözök, szóval picit később
-
twollah
nagyúr
Pizza.
Lasagne.
Chips.
Pepsi Light napi 4-6 liter. -
klepto
addikt
válasz
Nowhereman #1 üzenetére
A kis kárörvendő
-
localhost
Közösségépítő
válasz
Nowhereman #3 üzenetére
Pedig maga az ember FIFO-ban működik!
-
Den
veterán
válasz
Nowhereman #3 üzenetére
Hm, ez tetszik. Asszem hét végén én is lefuttatom
-
Nowhereman
őstag
válasz
Nowhereman #1 üzenetére
Kezdjük:
Program{Rakott kenyér}
VAR
öntet=
Egy felkavart 2 dl-es tejfölbe beleütünk egy tojást sárgájástul, fehérjéstül. valamint egy kevés szerecsendiot reszelünk rá majd elkeverjük.(nagyobb adag több öntet ugyebár)
szendvics=
Lényegében vajaskenyér, fedve szeletelt sajtal.(az magyarban trapista, de persze izlés szerint!)
Begin
Egy kivajazott tepsibe ala tetöcserép elhelyezzük a szendvicseket, közben gyenge fedésig locsoljuk az öntettel. A maradék öntetet nyugodtanöntsük még rá ugy félfedésig.
süssük ki az egészet a sütöben, mig az öntet megpirul.
End.
PS:legcélszerübb a szendvicseket LIFO rendszerben kivenni! -
Szőrös
veterán
válasz
Nowhereman #1 üzenetére
Makaróni és pizza hegyek !
És persze elönyben a hazai kaják ! Bableves , pörkölt , halászlé ! Minnél zsírosabban , hadd hízlaljon ! -
Nowhereman
őstag
Azt hiszem sok mindenröl volt már szo, hogyan készitjük a PC-t intel vagy AMD modra, Ali, Via, SIS alapozoval, Geforce vagy Raedon feltéttel stb, stb... Téptük a billentyüt világnézeti dolgokban, magasztaltuk a sör nevü szentséget, most itt a lehetöség gasztronomiai perverzioink bemutatására(miután a szexuális hál'égnek kudarcba fuladt)! Nos ha valakinek van remek receptje arra, hogy mivel tömjük meg a pici pocit(pl:rántotta athlon modra), rajta!
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest