Új hozzászólás Aktív témák

  • Teasüti

    nagyúr

    válasz Tuninger #18702 üzenetére

    Mi az a legfontosabb dolog amit idén tanultál és sokat javított a videóid minőségén (nem képminőség!) és mi az amit megpróbálsz jövőre máshogy csinálni?

    A váz fókuszának kiismerése (meg az új Fuji firmware).
    Első ízben játszadoztam single AF-el múlt hétvégén. Ez a "semi-manual" mód egész bejön, lecsökkentett fókusz követési sebességgel majdnem olyan mintha manuáloznék, viszont az AF precizitásával. Persze nagy hátrány, hogy a kompozícióba beleszól az AF terület kijelölése; ez a probléma ugye manuálnál nem lép fel. Tök jó lenne ha lenne objektum tracking single AF módban: csak rábökök a képernyőn mit kövessen a kamera, de kézzel indítom a fókuszálást folyamatos fókuszálás helyett. Így nem szabotálná a fixált fókusz terület a kompozíciót és mégis volna némi kontroll mire is akarunk fókuszálni és mikor, vagy egyáltalán. Nem úgy mint a teljesen automata "multi-AF" használatakor Fuji esetén, ami tök random. (Sony és Fuji mérnökei ha olvassák a fórumot, akkor lehet jegyzetelni! :D )

    Bezzeg ha P4K-t vettem volna, akkor nem lennének ilyen úri problémáim, hogy objektum követés meg multi-AF. ;]

    Jó lenne több videós projekt, hogy legyen több tapasztalatom milyen helyzetben milyen setup a hatékony. Jelenleg csak néhány stock videó van terítéken. Jövőre rá akarok állni a stock készítésre. Úgyse nagyon lesznek videós projektjeim, egy-egy esküvőt leszámítva.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák