Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz 313313 #4504 üzenetére

    Naja, azért kérdezek, mert mostanában a "hibajavítás"-al beküldött plombabontás esetén is van hogy beleállnak az elvégzett munkába.
    Tehát az az út se járható hogy "ilyen félig kamu menüpontra" hivatkozva lejelenti a plomba bontást és kicseréli csak az elmenő fázis-nulla vezetékeket(tehát ténylegesen szükséges, a felhasználó és a hálózat érdekét szolgáló munkát végezne) hosszabbra a regszerelő.

    Bocsi hogy így belekérdeznék még egy szakmai dologba.
    Az új üzletszabályzat előírja hogy "az üzemi nulla vezetőt megszakítás nélkül kell a mérési térrészen keresztül vezetni", ahogy a régiben a PE vezető elő volt írva. Ez 1 fogyasztós, direkt mérőhelyek esetében, ahol ott van a "fogadó térrész"-ben a sorkapocs, természetesen semmi gondom nincs.

    Viszont mi a helyzet a társasházi csoportos mérőhelyekkel amik egytarifás (1-3 fázis) esetben pl 300x450-esek és a mérőtől jobbra van egy kalapsín a 3 db megszakító számára?
    Na most van ilyen gondolat, hogy a megszakítók mellé kerülhetne egy nulla sorkapocs, amibe a csoportos mérőhely elágazásától 1 db min 10-es nulla vezeték érkezik, majd itt történik meg a "szétválasztás" a mérőóra működtető nulla, valamint az elmenő üzemi nullára. Hisz direkt mérőhelyek esetében ez teljesen elfogadott, csak a mérőóra alatti "fogadó térrészben" történik.
    -Te átvennél ilyen kialakítást? Ugye sok helyen 4-6 lakásos "társasházak" vannak.
    Tudom egy netes forum nem mérvadó, csak elvi szinten érdeklődöm.
    Így az elágazástól mérőhelyenként csak 1 vezeték indul, kevesebb lenne a káosz, jobban átlátható, továbbá a mérőhelytől a mért elosztóig tartó nulla vezeték esetében is kevesebb lenne bekötéskor a szenvedés. Meg persze elágazásonként 1-el kevesebb 6 polusú sorkapocs, az ahhoz tartozó teljesen felesleges átkötő vezetékkel...stb.

    Köszi megtisztelő válaszod.

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák