Új hozzászólás Aktív témák

  • Czo

    őstag

    válasz fpeter84 #81642 üzenetére

    awdflash-nel /F-nek akkor van jelentosege, ha olyan a BIOS (ami eppen fut!), hogy van benne irasi funkcio. Ha nincs ilyen funkcio, akkor az awdflash eredeti rutinjai mennek. Ha "modern" a BIOS es a lap (P3/P4 korul jottek azok a BIOS-ok, amik tudjak onmagukat frissiteni, pl USB-rol beolvasott fileval), akkor azt ennek koszonhetoen egy, a mar /F kapcsolot ismero awdflash is tudja frissiteni. Pl. 2004-2005-os lap szerintem igy frissitheto egy 2002-2003-as awdflash exevel. Mig ha visszabbmesz, egy 1995-os awdflash nem fog tudni mit kezdeni egy 1998-2000 koruli alaplappal.

    Itt pont amiatt, hogy ki lettek kapcsolva a beepitett flash kezelo funkciok, nem lesz egyezoseg ellenorzes sem, tehat ha van BIOS irasi funkcio a BIOS-ban, akkor igy is bele lehet irni barmit a flashba.

    Egyebkent egy 256kB meretu romban, ami pl sok korabeli lapon volt, van temerdek ures hely. Amibe ugyonugy beleirhatoak a bios extensionok is. Tehat ha valakinek nincs pl. boot eeprom a halokartyajan, de van 16KB hely a BIOS flashban, akkor oda is feltolhato ez a kod, ugyonigy akar az XT-IDE is.

Új hozzászólás Aktív témák