Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz envagyok #87989 üzenetére

    Azt itt remekül ki tudják kerülni. Nem hivatalosan dolgozol, full feketén, papíron csak a "szomszédnak segítesz", nagyon maximum 4 órában alkalmival be vagy jelentve, aztán valójában meg mehet a 8 óra is a munka. Mondjuk a fatelep nekem pl mellékállás volt, napi 3-4 órában, megdumáltuk, hogy 4 órás bejelentés is sok ... ha érted.
    A szakik (akiknek papírjuk van, vagy legalább eltudják adni magukat, hogy valamiben szakik) más kaszt. Nekem sajna csak érettségim van, meg értek pár dologhoz, de "szakinak" nem minősülük. Ahol meg mégis, fentebb leírtam mi az árképzés.
    Nem véletlenül járok Németbe meg Ausztriába ki melózni amikor csak tehetem. (múltkor 5 napos (de csak 3 nap meló) német kiküldetésből, adózás után, 157 ezer ft netto haszonnal jöttem haza).
    Itt meg ilyen remek ajánlatot kapok, hogy "gyere jó a pénz" aztán kiderül, hogy hétvégével meg éjszakázással havi 160 netto a jópénz ... Ebből 60 rezsi, 60 kaja, 20 a bérlet, a fentmaradót meg bőven elviszik a társasági események, és a barátnő, már ha nem maradok le róluk...
    Kaptam ajánlatot németbe, 1.1M-ért autógyárba, bár mondjuk abban is az volt a kaviát (közvetítős) hogy magyar minimálbért kapsz, meg szállást, és ha megvan az 1 év, akkor visszamenőleg egy összegben megkapod "a többit". Ez azért kell, hogy ne lépj le 1 év előtt... ennek a törvényességéről vitatkozhatnánk, de ez van.
    A Tescoban 275 ezret ígérnek mutatta az egyik külföldi ismerős, de kiderült, hogy az brutto, amihez van kötelező éjszaka és hétvége is, és ha nettoba lemész, és leveszed a vásárlási kedvezményt, meg a bérletet, akkor havi 150-160 körül van a vége, fentebb részleteztem, hogy ez mire elég. Se cipő, se ruha, se egy szög a géphez... 2010-2015 között ezt éltem, nem véletlen, hogy mindig csak ábrándoztam, hogy mit vennék a gépbe, aztán soha semmiből semmi nem lett. (2014ben is csak azért lett gépfejlesztés Phenom 9500-ról I3 433-ra, mert találtam egy madarat, aki annyiért megvette a gépem, hogy gyakorlatilag 0ft volt az upgrade)
    Nem véletlen, hogy egyre gyakrabban megyek ki Ausztriába/Németországba, és kezdek azon gondolkodni, hogy itthon már munkát se érdemes vállalnom. :(
    Jó, amit feltudok mutatni, egy tehermentes saját családi ház, ami szerintem az én koromban MO-n (főleg errefelé) nagyon nagy dolog.
    És igen, valamit rosszul csinálok : egyre sűrűbben és hosszabb időkre megyek ki külföldre melózni, ami nem egészséges, főleg, hogy legtöbbször az asszonyt, családot, haverokat is hátrahagyok. Van, hogy azt sem tudom, hogy mennyi időre...
    Győr-Moson-Sopron megye egyébként pont az ellenpólusa annak, ahol vagyok, az ország Pest után talán legjobban fizetett régiója a tied, míg az általam felsorolt megyék pont a legkevésbé jók. (Miközben az áremelkedés ide is elér).
    BMW gyár : Igen, Debrecen mellett elvileg lesz ilyen. A covid alatt teljesen leállt az építése, miközben már az alapkő letétel hatására (majd 3 éve) hatalmasat ugrott az albérletek ára. Gondolom, hogyha majd ténylegesen meg is nyit (nem tudni mikor) akkor a hírre még egy "korrekció" végbe fog menni az árakban.

    "Nekem Sci-Fi a havi 50k
    Olyan keveset sose kerestem 1992 óta, még hetente se." - jó, a legjobb Athlon XP-s korszakban nekem is volt olyan hét, hogy heti 100 ezer is megvolt, többet kerestem általában mint a szüleim együtt véve, miközben középiskolás voltam. De tudtam, hogy ez maximum egy pár hónapig tart. Most már viszont érdekelne, mit csinálsz, ami ilyen masszívan jó bevételt ad? (hátha tudnám jobban csinálni az életemet)

    [ Szerkesztve ]

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák