Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz jokeph #90499 üzenetére

    A P4 eléggé lassan indult be, és drága is volt. Az S423-at egy az egyben ki lehetett hagyni, és kb a 2GHZ-es NW-ig tényleg nem volt értelmes választás. Elitebb PIII-ról (főleg Tualatin) abszolút nem érte meg cserélni.
    A P4 abszolút krémje valóban a HT-s 3066MHZ-es NW volt. Sosem felejtem el, mikor 2003 márciusában beestem a mesterhez, és épp akkor érkezett meg neki egy ilyen proci. Kibonthattam, és megnézegethettem, majd összerakott köré egy gépet éstesztelte. Órákig ott ültem, és egy bulldozerrel :DDD sem lehetett volna elvontatani onnan.
    És még ugyanabban a hónapban egyik havernál is megjött az ugyanolyan proci, elképedve néztem, ahogy Far Cry futtatása közben filmet konvertál, meg CD-t ír, és így sokkal-sokkal több FPS-e van mint nekem. (Otthon akkor nekem egy 1700-as Wilamette Cerka volt 2266MHZ-re húzva GeF3 társaságában)

    A Pentium D nem volt rossz, főleg ha tuningoltad is.

    A C2D pedig nekem is kimaradt mint saját, de nem mint élmény. Akkoriban mikor elkezdett nagyon terjedni épp egy számtech boltban dolgoztam, és rengeteget raktunk össze és teszteltünk belőle, sokat tuningoltam is, a haverok körében is népszerű volt, és az volt az első CPU amire úgy gondoltam, hogy érdemes lehet lecserélni az Athlon XP-met. Csakhát akkoriban mindenre is kellett a pénz, barátnő, utazás, kocsi stb. az Athlon XP meg csak eldörgött otthon, pláne, hogy alig volt időm játszani... így kimaradt nekem is.
    Aztán 2009-ben megvettem egy tuningbajok E2140-est ami 4800MHZ-en is ment. De komolyabb konfig nem épült köré sosem, pedig erősen tervebn volt, csak mindg közbejött valami.
    Azután sok évvel később egy kedves Jokeph nevű fórumos megörvendeztetett egy Giga EP35-ös lappal, és egy E7500-assal, szóval ha úgy veszem végül kezdem betolni sajátként, bár még kéne neki DDR2 RAM a többi nagyjából kezd összeállni, úgyhogy sajátként is megtapasztalhatom azt amit már jól ismerek.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák