Új hozzászólás Aktív témák

  • dagabor

    tag

    CUBOT S200

    [Cubot.net]

    Sziasztok!

    Gondoltam mivel saját topic-ja nincs ennek a telefonnak megosztok pár információt róla, hátha valaki hasznát veszi.

    A családban 4 napja van használatban 2db Cubot S200 készülék. A készülék az olcsóbb (50.000 Ft alatti) kategóriába tartozik.

    Főbb jellemzői:

    Operációs rendszer: Android 4.4 (KitKat)
    Kijelző méret: 5,0"
    Kijelző technológia: IPS
    Kijelző felbontás: 720 x 1280 pixel
    Chip (SoC): MediaTek MT6582M
    CPU: ARM Cortex-A7
    CPU magok száma: Quad-Core
    CPU frekvencia: 1,3 GHz
    GPU típus: Mali-400 (500 MHz)
    Memória: 1 GB
    Tárhely: 8 GB
    Hátlapi kamera: 13 MP
    Előlapi kamera: 5 MP
    Akkumulátor: 3300 mAh Lithium polymer

    A csomagban található, a telefon, töltő, EU adapter, és egy kemény hátlap, valamint 2db kijelzővédő fólia. (füles nem jár hozzá). Az összeszerelés és az anyaghasználat egész korrektnek mondható, nem nyikorog, nem recseg, jók az illesztések, a hátlapja egy bőr hatású műanyag, aminek egész kellemes a fogás. A hozzá való + hátla vagy védőtok, mint nem lenne 100% ban passzentos, ha úgy fogja meg az ember, hirtelen azt hiszi ki akar esni belőle, de ez nem következik be, csak elsőre kicsit ijesztő!
    Dual simes, 1 - Mini és 1 - Micor foglalattal, + külön SD kártya bővítő hellyel.
    A leírással ellentétben nem csak a Mini Sim-en megy a 3G, Be lehet állítani melyik kártya használja.
    Nálunk mindkét készülék 1 Micro kártyával van használva
    Bekapcsolásnál egy igen hosszú szignál fogad minket, sokszor ne kapcsolgasd ki-be mert akkor már idegesítő :DDD , majd egy gyors alap android beállítás után már használatba is vehetjük a készüléket.
    A kijelzője szép, élénk tiszta képet ad... mozdulatokra jól reagál, nem akad.
    Miután belakták a telefont általános programokkal (Facebook, Messenger, Viber, Skype, játékok közül: Paradise Island 2, Candy Crush, Segédprogram: Bp menetrend, Retrica, 360 Security, launcher, + billentyűzet, youtube...), napi használat közben sem jelentkezett probléma. A Belső memóriát is jól kezeli, a rendszer melleltt még marad cirka 5,5GB hely az alkalmazások letöltésre. Ezen alkalmazások futtatásához (tehát a telefon alap, mindennapi használatára) is elegendőnek bizonyul az 1GB RAM.
    A telefonok egész nap a neten lógnak (vagy 3G mobilnet, vagy WIFI) ezek kapcsolatával sem volt probléma, nem dobálta a hálózatot.
    Pár kép lett lőve a fényképezővel, véleményem szerint jó képeket csinál.
    Külföldi fórumokon azt olvastam, hogy a hangjával a fülhallgatón keresztül nem voltak megelégedve, valóban nem egy HIFI minőség, de elfogadható esetleg külön progival még lehet rajta javítani.
    A készenléti ideje a telefonnak 1-2 nap intenzív használat mellett, folyamatos NET kapcsolat, Zenehallgatás, messenger, Facebook-ozás, játék futtatás. Tehát erre sem panaszkodom, hozza amit elvártunk tőle.
    Kíméletesebb használatnál lazán elmehet 2-3 nap is!

    Azért egy ilyen árkategóriájú telefonokat helyükön kell kezelni Én kettőt rendeltem kintről, gyorspostával, vámolással együtt 43500ft /db -ra jöttem ki, itthon kb 47000Ft körül lehet megszerezni.. Aki szuper fényképeket akar csinálni, vegyen fényképezőt, aki HIFI minőségben szeretne zenét hallgatni az egy csöves erősítőt, aki mindet egybe szeretné és még telefonálni is rajta az más árkategóriájú telefont nézzen :)

    4 nap használat után ezeket tudom elmondani, kellemesen csalódtunk, nem bántuk meg.
    Ha lesz majd időm, és van rá igény rakok fel mintaképeket amiket a telefonnal csináltam
    Ha ezek után esetleg valakinek felkeltette az érdeklődését és kérdés merülne fel valamint tudok is rá válaszolni szívesen segítek! :)

    [ Szerkesztve ]

    "semmi nem tud olyan jól más böngészőt letölteni mint az internet explorer"

Új hozzászólás Aktív témák