Új hozzászólás Aktív témák

  • Keeperv85

    nagyúr

    válasz ksanc #1421 üzenetére

    "Az IMEI ellenőrzés már megtörténik a hálózatra való felcsatlakozáskor. Hívásindításkor én nem tudok külön ellenőrzésről."

    Hiányosak a GSM ismereteid! Az AuC programozható, így lehetőség van az előfizető azonosítására minden regisztráláskor, minden egyes hívás felépítési kísérletben, sőt, a kiegészítő szolgáltatások engedélyezése, tiltása, regisztrálása vagy törlése is azonosításhoz köthető! Ezért fordulhat elő, hogy pl. a Voda árul olyan csomagot, amiben nincsen hang alapú előfizetés és maga az eszköz (mobilnetes stick) is elő van erre készítve, ugyanis az IMEI számán át nincs hang alapú hívásra lehetőség, ha persze nem keverjük ide az adat alapu hangkommunikációt a VoiP formájában.

    "Kizást dolognak tartom, hogy hiányzó/rossz IMEI mellett adatkapcsolata legyen valakinek."

    Én nem. Hiányzó esetén nincs hálózati kapcsolat, tehát onnan adatforgalom sem lesz. Viszont hiányzó IMEI esetén itt nem lesz WiFi sem, mert a WiFi MAC is az IMEI számból generálódik... Ellenben sérült IMEI számmal gyönyörűen fel lehet menni a hálóra is és még mobil net is lehet, azomban a GSM azonosításnál blokkolnak elég gyorsan...

Új hozzászólás Aktív témák