Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz Pyttawrx #37145 üzenetére

    én a mondat végét.. ők meg az egyik alkatrészt a vrm részen (dióda?). Gondolom azért, mert az intel féle max turbo 115W helyett csak 80W-ra van engedélyezve ezzel a géppel (vivobook s 14 k3402 i7-12700h).

    Szóval így néz ki egy vékonyabb asus hűtése. Kicsit lehetne jobb a minőségbiztosítás. Meglepően kicsi borda van a légterelő műanyaglap mellett a másik végén. A ventit és hűtőt viszont könnyű cserélni.

    Így néz ki egymásra illesztve a két kép.. balról a rózsaszín cucc félrement. Jobbról meg meglepett, hogy nem minden részére ér el a réz hűtő. A fekete fém rész esik oda, ami körbeveszi a kiemelkedő rész téglalapot.
    Egy zenbookban péládul azt is hűtötték [link]

    A kisebbik, hűtetlen chip a procin az a pch, jól gondolom? Nem kéne annak hűtés? Talán egy vékonyabb gap pad.

    #37146 cs.zs.
    igen, el sem ér odáig a hűtő felülte. Matrica nem volt sehol. Szerencsére volt itthon 1mm vastag gap pad. A gyári rózsaszín nagyon sérülékeny, gyakorlatilag szétesett ahogy próbáltam visszahajtani, meg kilapította a dupla szenvicsezés is egyik részét. Procira meg mx4 került.

    Egyébként meghajtva jónak tűnik, vagy legalábbis nem rosszabbnak utána. Hacsak nem az, hogy talán standart profillal (35w) is hamar elcsendesedik most már. A proci teljesítménye nem változott - hasonló pontot kap, mint korábban (thermal és power limitek).

    Asushoz képest nem rossz azért összességében

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák