Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz thyeby #6136 üzenetére

    A nézeteltérésünkre túl sok szót már nem pazarolnék. Annak örülök, ha nem bántottalak meg túlzottan, hiszen nem az volt a célom, inkább csak jelzésnek szántam.

    Azt hiszem sok tekintetben nekem csak a megfogalmazásaiddal vannak/voltak bajaim nem a konkrétumokkal. Amíg konkrét dologról van szó addig nincs baj, az meg, hogy kicsit más vehemenciával látod és értékeled a világot azt tudomásul kell venni. Néha meg szól érte valaki, én vagy más.
    Mondok egy példát, hogy értsd: tegnap azt említetted, hogy elég fél métert vágnod a szalagfűrésszel, ahhoz, hogy megállapítsd a jóságát. oké, ez így rendben is van. Most meg fel akarsz szeletelni 50méter(!!) rudat apró karikákra, hogy megállapítsd ugyanazt. Persze ezt most csak a példa miatt említettem, egyébként meg betudom a thyeby-s túlzások egyikének, nincs nagy jelentősége, ráadásul, ha kell, még azt is meg tudnám magyarázni, hogy mi a különbség a pillanatnyi és a tartós benyomások között.

    Feider/Felder
    Azt tudjuk, hogy Felder bácsi az 50-es években kezdte az ipart, azt már nem (legalábbis én), hogy Feider "bácsi" mikor és honnan kapta a nevét. Nem kizárható, hogy koppintás van a dologban, de a franciákra ez talán kevésbé jellemző. Persze a Feider úgy francia, ahogyan én, de ha még volt is anno megtévesztési hajlam, ma már ez is nehezen vethető a szemükre, hiszen, mint jeleztem, a faipari gépeiket Feidwood néven forgalmazzák:
    http://www.feider.fr/

    Az életvitelnek komoly köze van az üzletpolitikához, szerintem jobb ha ezt belátod, és nem az én kedvemért. Az is az életviteled része, hogy miként intézed az üzletedet.
    Ahogyan az utolsó pillanatban készülsz el a megrendelt munkával, úgy az utolsó pillanatban nyírod a füvet... de nincs egyébként ebben semmi szégyellnivaló, én sem vagyok különb, most festem például az erkélykorlátot, mert nyáron nem volt rá időm. (nem volt rá időm - értsd: nem erre szakítottam időt, hanem másra...)

    Kompresszor: na. ez az amihez nem értek, nekem nincs is. Én csak arra a NASA-s gondolatmenetedre reagáltam és talán nem tévedtem, amikor azt mondtam, hogy ebből is létezik barkács meg profi kategória.

    DeWalt gérvágó: ha már azzal a géppel tényleg csak függőlegesen lehet vágni, akkor bennem ott motoszkál a kisördög, hogy a sárga műanyag betét helyére gyártanék egy tuti pontos kis alu betétet, a lehető legkisebb réssel. Nem tudom, hogy ennek van-e munkavédelmi akadálya/veszélye, de én éppen a vékony szeletelgetés miatt jártam úgy, hogy a leeső darab a nagy rés miatt megszorult, a forgó korong ezer felé szétvágta és letört egy darab a műanyag betétből plusz letört a gépről az elszívó csonk műanyag adaptere :(
    Ha vékony a rés, nincs ez a baki.

Új hozzászólás Aktív témák